هیچ عملی، در عالم برزخ مفید تر از احسان نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم عرفاتی، استاد حوزه علمیه خواهران مشهد، امروز در سلسله نشست های در سایه سار رضوان که در رواق دارالاجابه حرم مطهر رضوی با موضوع «وظایف شیعیان حضرت علی(ع) در عصر حاضر» برگزار شد، گفت: در ماه رمضان، زیاد استغفار کنید.
وی تصریح کرد: حرم مطهر امام رضا(ع) مکان استجابت دعا و ماه رمضان نیز، ماه استجابت دعا است. امام رضا(ع) به همه زائران خود اشراف دارند و برای همه دعا می کنند.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد افزود: برای آمدن به زیارت امام رضا(ع) باید از این بزرگوار تشکر کنیم؛ چرا که در بهشت وارد می شویم و مورد توجه ملائکه الهی هستیم.
عرفاتی اظهار کرد: ما سر سفره نعم الهی هستیم، بهترین شب ها و روزها در ماه رمضان قرار دارد و بهترین لحظات آن را برای ما تسبیح می نویسند و خداوند را باید شاکر باشیم که این توفیق را نصیب ما کرده است.
این کارشناس مذهبی با اشاره به این که هر چه انسان پاک شود، بیش تر به فضائل انسانی نزدیک می شود، تصریح کرد: خداوند متعال ماه رمضان را قرار داد تا ما را به کمالات انسانی برگرداند؛ ما یازده ما گناه کردیم و ذات اقدس الهی ماه رمضان را قرار داد تا ما از خطا حفظ شویم.
وی به شهادت حضرت خدیجه(س) اشاره و خاطرنشان کرد: افتخار هر بانویی است که در بهشت کنار حضرت خدیجه(س) باشد، اما خداوند این مقام را به بانوانی عطا می کند که مراقب حیا، عبادت و واجبات و محرمات باشند.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد با اشاره به این که حضرت خدیجه(س) سهمی در حفظ دین و شریعت داشت، افزود: ایشان، بانویی بود که تمام ثروت خود را بخشید و هر چه داشت در راه پیامبر اسلام(ص) خرج کرد.
عرفاتی به مقام و جایگاه حضرت خدیجه(س) اشاره و اظهار کرد: ما به نگاه حضرت خدیجه(س) محتاجیم، خداوند برای ایشان از بهشت کفن فرستاد و هر زمان نام حضرت خدیجه(س) می آمد، نبی اکرم(ص) گریه می کردند.
ذات اقدس الهی، بندگان را در دهه اول ماه رمضان می آمرزد
این کارشناس مذهبی گفت: ذات اقدس الهی، بندگان را در دهه اول ماه رمضان می آمرزد، خداوند متعال در لابه لای عمل مؤمنان می شود یک عملی را پیدا کند تا به بهانه آن بندگان خود را بیامرزد؛ از این رو امیدوار باشیم، امروز هیچ گناهی در پرونده اعمال ما نیست.
وی به وظایف شیعیان اشاره کرد و گفت: شیعه امام زمان(عج) هیچ تفاوتی با شیعه حضرت علی(ع) ندارد و یاران امام زمان(عج) تفاوتی با یاران امام حسین(ع) نمی کنند و باید همان ویژگی را داشته باشند که یاران امام حسین(ع) داشتند.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: گرفتاری و مشکل برای همه افراد وجود دارد و این ها امتحانات الهی است؛ افرادی که ایمان بیشتری دارند، ظرفیت بیش تری دارند؛ از این رو بیش تر مورد امتحان الهی قرار می گیرند.
عرفاتی افزود: حضرت زینب(س) مصائب بسیاری را کشیدند و این به دلیل ایمان بالای ایشان بود؛ خداوند متعال اراده کرده بود تا به ایشان مقام و درجه بدهد و صبر بر مصائب سبب شد تا حضرت زینب(س) مقام بگیرند.
این کارشناس مذهبی با بیان این که دنیا محل آزمایش است، اضافه کرد: انسان ها تا لحظه مرگشان با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند و خداوند هر فردی را متناسب با ظرفیت او امتحان می کند.
وی با اشاره به آیه «لا یُکَلِّفُ اَللَّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها»، افزود: خداوند متعال هیچ فردی را بیشتر از ظرفیتش آزمایش نمی کند، حتی واجبات را نیز به اندازه ظرفیت از ما می خواهد. خداوند، نماز شب را بر پیامبر اکرم(ص) واجب کرد؛ چرا که ایشان ظرفیت دارند و این در حالی است که بر ما واجب نکرده اند.
یاد و ذکر خداوند، پناهگاه انسان در برابر مشکلات است
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: دنیا پر از مشکلات و سختی ها است و ما در این مسیر زندگی، نیاز به پناهگاه داریم که ذکر و یاد خدا، پناهگاه انسان ها در برابر مشکلات است.
عرفاتی به فراز هایی از زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و افزود: ائمه اطهار(ع) «کَهف الورَی، پناهگاه مردمان» هستند؛ این بزرگواران همه را پناه می دهند. کشتی امام حسین(ع) نیز همه را به ساحل نجات می رساند.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: یاران امام زمان(عج) در مسیر زندگی همیشه به خداوند متعال امید دارند؛ خداوند نیز با اسباب و و سایل خود، کارهای خود را انجام می دهد، ذات اقدس باری تعالی در سوره نازعات می فرماید« فَالْمُدَبِّرَتِ أَمْراً، و آن ها (فرشتگان) که امور را تدبیر مىکنند».
وی گفت: انسان اگر اخلاص داشته باشد، خداوند راه ها را برای او باز می کند، اگر خداوند بخواهد کاری انجام دهد، بنده نمی تواند، مانع آن شود؛ فرعون هر پسری به دنیا می آمد را می کشت، اما خداوند خواست تا حضرت موسی(ع) در کاخ فرعون بزرگ شود.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد اظهار کرد: انسان در کنار توکل و توسل باید مراقب اعمال خود باشد، انسان ها باید تلاش خود را بکنند تا در ماه رمضان پاک شوند، خداوند متعال تمام وسایل را فراهم کرده است. در این ماه حتی نفس کشیدن و خواب ما نیز عبادت است.
بالاترین احسان، بخشیدن دیگران است
عرفاتی در ادامه با بیان این که هیچ چیز به اندازه احسان، در عالم برزخ به درد انسان نمی خورد، تصریح کرد: بالاترین احسان، از بین بردن کینه و کدورت است و به اندازه ای که انسان ها دیگران را ببخشند، خدا نیز آن ها را می بخشد؛ از این رو بخشش خداوند، منوط به بخشش ما است.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: انسان زمانی که کسی را می بخشد، در حقیقت به خودش لطف کرده است؛ اگر فردی بخشنده باشید و از کسی کینه ای به دل نداشته باشید، زمانی که وارد خانه قبر می شوید، وارد «ریاض الجنه» می شوید.
وی گفت: یقین داشته باشید اگر کسی به شما ظلم کند، تا نتیجه اش را نبیند از دنیا نمی رود، شهید نیز اگر حق الناس به گردن او باشد، در روز قیامت بازخواست می شود.
این استاد حوزه علمیه خواهران مشهد به فضیلت حفظ قرآن اشاره و اظهار کرد: کسی که حافظ قرآن باشد، با نور قرآن حرکت می کند و این نور او را هدایت می کند.
عرفاتی افزود: باید استعداهای خود را کشف کنید، خداوند متعال، عالم را در انسان خلاصه کرده است. خدا بهتر می داند صلاح ما در چه چیزی قرار دارد؛ لذا بخواهید هر آن چه خیر است برای شما مقدر کند./1309/پ201/ب5