۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۲۷۱۳۸۳

اخبار آستان قدس رضوی ویژه دهه کرامت

خبرگزاری رسا ـ آغاز به کار ستاد جشن های دهه کرامت رضوی، انتخاب و معرفی شعار جشن های میلاد رضوی، تأکید بر نوآوری و جلوه های هنر متعالی در جشن های دهه کرامت از عناوین اخبار دهه کرامت آستان قدس رضوی است.
دهه کرامت

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید جلال حسینی دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: دهه کرامت رضوی فرصتی برای گسترش فرهنگ ناب شیعی و رضوی است.

 

یکی از اقدامات شایسته در آستان قدس رضوی توجه کردن به آیین ها و مراسم‌های مذهبی با هدف پاسداشت شعائر الهی است. تمامی مراسمی که در ایام شهادت و ولادت برگزار می شود، از نظر کمیت و کیفیت تجلی بخش هویت و فرهنگ ناب شیعی و حاوی پیام‌های موثر و اثربخش است.

 

حجت الاسلام حسینی افزود: گرد همایی باشکوه مراسم‌های عزاداری اربعین حضرت سید الشهدا(ع) در کربلای معلی در قله برگزاری آیین ها و مراسم های مذهبی قرار دارد که بسیاری از نقشه ها و تدابیر دشمنان علیه اسلام با دیدن جلوه و شکوه مراسم اربعین حسینی نقش بر آب می شود.

 

وی با بیان اینکه در شرع مقدس اسلام و اهل بیت(ع) به موضوع شادی و نشاط تاکید شده است، افزود: متاسفانه در جامعه ما  به جایگاه و راه های شادی و نشاط آن گونه که مورد توصیه دین است، پرداخته نشده است.

 

دهه کرامت؛ بستری برای معرفی الگوی نشاط دینی

حجت الاسلام حسینی افزود با تأکید بر اینکه دهه کرامت رضوی بستر مناسبی برای زمینه سازی و گسترش شادی های متناسب با آموزه های دینی در جامعه است، بیان کرد:  دهه کرامت رضوی بستر مناسبی است که ما الگو  شادی را به دنیا معرفی کنیم و آن را  در جامعه گسترش دهیم.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی در خصوص برنامه های دهه کرامت رضوی سال جاری گفت:  در سال جاری سعی کرده ایم با محور شعار سال «دولت و ملت، همدلی و هم زبانی»، الگوی رفتاری اهل بیت(ع) را در سایه تبیین شخصیت علمی، اخلاقی و رفتاری عالم آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و تمرکز بر شعار واحد «همدلی و همزبانی در سبک زندگی اهل بیت(ع)» ارائه کنیم.

 

تأکید بر نوآوری و جلوه های هنر متعالی

حجت الاسلام حسینی بیان کرد: برگزاری جشن و ایجاد شور و نشاط معنوی شایسته در ایام میلاد امام رضا(ع) و برخورداری برنامه‌ها از شکوه، نوآوری و جلوه های هنر متعالی از جمله مهم‌ترین راهبردها و سیاست‌های آستان قدس رضوی در دهه کرامت رضوی است.

 

وی با اشاره به تشرف دو هزار هیئت مذهبی به حرم مطهر رضوی افزود: در ایران اسلامی نیز در دهه پایانی ماه صفر به خصوص زمان شهادت امام رضا(ع) عزادارانی در قالب هیئت های عزاداری به حرم مطهر رضوی مشرف می شوند که تجمع این جمعیت عظیم در بارگاه منور ثامن الحجج(ع)  در نوع خود کم نظیر است.

 

وی با بیان خرسندی از فعالیت‌های موسسات و نهادهای دیگر در خصوص برپایی جشن های دهه کرامت عنوان کرد:  نهادها و دستگاه های دیگردر سال های اخیر به تکاپو افتاده اند، آنها هم تحت عنوان بنیاد رضوی یا ... در ایام میلاد جشن هایی را برپا می کنند.

 

اجرای برنامه‌های ستاد دائمی جشن های دهه کرامت کلید خورد

با برگزاری اولین جلسه ستاد دائمی جشن‌های دهه کرامت رضوی از سوی دبیرخانه شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی، برنامه های اجرایی این نهاد مذهبی در دهه کرامت رضوی سال جاری کلید خورد.

 

 این جلسه با هدف بررسی و مرور مجدد رویکردها و سیاست‌های کلی جشن‌های دهه کرامت رضوی و راهبردهای محتوایی و اجرایی، ارائه گزارشی از تدوین نظارت، ارزیابی و نظرسنجی برنامه‌های دهه کرامت سال 93 و آمادگی انجام برنامه نظارت، ارزیابی و نظرسنجی برنامه‌های محوری دهه کرامت سال 94 و بررسی برنامه های پیشنهادی «زیر سایه خورشید» برگزار شد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی در خصوص برنامه های ستاد دائمی جشن های میلاد رضوی گفت: این ستاد با هدف ساماندهی جشن‌های میلاد امام رضا(ع) بیش از یک دهه شکل گرفته است و درسال های اخیر به صورت منظم تشکیل می‌شود.

 

حجت الاسلام حسینی افزود ادامه داد: احکام اعضای ستاد دائمی جشن‌های میلاد امام رضا(ع) هر ساله از سوی قائم مقام تولیت عظمای آستان قدس رضوی ابلاغ می شود و  مدیران موسسات فرهنگی موظفند در جلسه ستاد دائمی جشن های میلاد شرکت و برنامه های خود را ارائه کنند. پس از بررسی، این برنامه ها جمع بندی  و به تصویب می رسد و بعد از استحضار تولیت عظمای آستان قدس رضوی به حوزه های ستادی و همچنین موسسات ابلاغ می شود.

 

وی مهمترین وظایف این ستاد را سیاستگذاری، تعیین خط مشی ها و جهت گیری های کلی، ارزیابی و نظارت بر سنجش اثر بخشی برنامه ها، هماهنگی و انسجام بخشی به منظور یکپارچه سازی و پرهیز از موازی کاری عنوان کرد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان  قدس رضوی ادامه داد: در اولین جلسه از ستاد دائمی جشن های میلاد رضوی «ارائه الگوی رفتاری اهل بیت(ع) به ویژه برای نسل جوان در سایه تبیین شخصیت علمی، اخلاقی و رفتاری قائم آل محمد(ص) و تمرکز بر شعار واحد همدلی و هم زبانی در سبک زندگی اهل بیت(ع)» به عنوان  سیاست محوری آستان قدس رضوی در ایام میلاد حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(علیه‌السلام) در سال جاری مطرح شد.

 

حجت الاسلام حسینی افزود افزود: در ادامه این جلسه نیز راهبردهای محتوایی و اجرایی جشن های  دهه کرامت رضوی از سوی اعضای جلسه بررسی و با تغییراتی مصوب شد و با توجه به نام گذاری روزهای ایام دهه کرامت از سوی شورای هماهنگی دهه کرامت کشور، روز دهم ذی القعده به عنوان "آستان قدس رضوی بستر مناسب نشر فرهنگ قرآن و اهل بیت(علیهم‌السلام)" نامگذاری شد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان  قدس رضوی یادآور شد: هم چنین در این جلسه مقرر شد که طرح نظارت، ارزیابی و نظر سنجی برنامه های ایام دهه کرامت رضوی در سال 1394 توسط گروه تبلیغی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی فرهنگی پیگیری و امور آن انجام شود.

 

«همدلی و همزبانی در سبک زندگی اهل بیت»

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی، «همدلی و همزبانی در سبک زندگی اهل بیت(ع)»  را شعار  محوری جشن‌های میلاد رضوی در سال جاری عنوان کرد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی در خصوص سیاست‌ محوری آستان قدس رضوی ویژه ایام میلاد حضرت ثامن‌الحجج امام علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در سال جاری گفت: ارائه الگوی رفتاری اهل بیت(ع) به‌ویژه برای نسل جوان در سایه تبیین شخصیت علمی، اخلاقی و رفتاری عالم آل محمد(ص) و تمرکز بر شعار واحد همدلی و همزبانی در سبک زندگی اهل بیت(ع) سیاست محوری آستان قدس رضوی در برگزاری جشن های میلاد امام رضا(ع) در سال جاری است.

 

حجت الاسلام حسینی  ایجاد جشن، شور و نشاط معنوی شایسته ایام میلاد امام رضا(ع) و برخورداری برنامه‌ها از شکوه، نوآوری و جلوه های هنر متعالی،  توجه ویژه به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و ارائه تعالیم اهل بیت(ع) در موضوع «دولت و ملت، همدلی و همزبانی»، نگاه ویژه به موضوع وحدت جهان اسلام با تاکید بر اندیشة سیاسی امام رضا(ع) را از جمله راهبردهای محتوایی و اجرایی جشن های دهه کرامت رضوی نام برد.

 

وی با اشاره به سیاست های اجرایی ستاد دائمی جشن های میلاد رضوی در سال جاری،  برخورداری جشن ها از شکوه شایسته، تاکید بر نوآوری، تمرکز بر تبلیغ یکی از ابعاد شخصیتی حضرت رضا(ع)، تاکید بر جنبه مردمی جشن ها و همچنین گسترش برنامه های فرهنگی، تبلیغی در مناطق موقوفه و حوزه های املاک را از اهداف مورد تاکید ستاد دائمی جشن های میلاد رضوی بیان کرد.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی  آستان قدس رضوی، استفاده حداکثری از ظرفیت رسانه ها به ویژه رسانه ملی و رسانه های نوین، استفاده از هنر متعالی در ماندگاری آثار، بهره مندی از حداکثر ظرفیت های موجود در نقاط مختلف کشور و جهان، تنوع برنامه ها و همگرایی و تعامل هرچه بیشتر را از راهبردهای این ستاد در برگزاری هرچه بهتر مراسم و برنامه ها ذکر کرد.

 

فرصتی ملی و بین المللی

وی افزود: برنامه‌های دهه کرامت رضوی به دلیل ابتکارات و تجارب به کار گرفته شده، مورد توجه کارشناسان و صاحب‌نظران فرهنگی و دینی قرار گرفته است. این برنامه‌های راهبردی برای بهره‌گیری از ظرفیت کم ‌نظیر این ایام در ایجاد ارتباط با زائران رضوی در نقاط مختلف کشور و سایر کشورها پیش بینی شده است و فرصت بی‌بدیلی برای گسترش ملی و بین‌المللی برنامه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی را فراهم کرده است.

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: برای اجرای بهتر جشن‌های دهه کرامت سال جاری اولین جلسه ستاد دائمی جشن‌های میلاد رضوی با حضور مسئولان موسسات مختلف آستان قدس رضوی برگزار شد. تشکیل این جلسات به صورت مداوم با طرح ایده‌ها، نقاط ضعف و قوت برنامه های دهه کرامت سال‌های گذشته ادامه دارد.

 

حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: امشال سعی داریم تا از ظرفیت‌های ایجاد شده در برنامه های دهه کرامت رضوی برای گسترش فرهنگ رضوی به صورت بهینه استفاده کنیم./1308/پ203/ب4

ارسال نظرات