۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
کد خبر: ۲۷۳۹۴۳
حجت الاسلام فقیهی:

اسراف انسان را از جرگه مؤمنان خارج می‌کند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم بااشاره اینکه خداوند نعمت‌های زیادی به انسان داده و از انسان می‌خواهد که انسان حلال خدا را حرام نکرده و اسراف نکند،گفت:بزرگترین اسراف به درگاه الهی اسراف عمر است واسراف عمر انسان را از زمره مؤمنان خارج می کند.
اسراف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد فقیهی، استاد حوزه علمیه قم، ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به این که خداوند نعمت‌های زیادی به انسان داده و از انسان می‌خواهد که انسان حلال خدا را حرام نکرده و اسراف نکند، گفت: بزرگترین اسراف به درگاه الهی اسراف عمر است و اسراف عمر انسان را از زمره مؤمنان خارج می کند.

 

وی افزود: خداوند در آیات قرآن می‌فرماید که نعمات زیادی را به قوم بنی اسرائیل اعطا کرده و نسبت به سایر امت ها هم به همین ترتیب بوده و خداوند از مؤمنان می‌خواهد به پاسداشت این نعمت‌ها همواره از نعمت‌های حلال و پاکیزه استفاده کرده و هرگز به حرام روی نیاوردند.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: متأسفانه بعضی از افراد نه تنها از حلال خدا استفاده نمی‌کنند بلکه حلال خدا را هم حرام می‌کنند که آلوده کردن کسب و در آمد به حرام از مصداق‌های این حرام خواری است.

 

حجت الاسلام فقیهی با اشاره به این که بزرگترین سرمایه ای که خداوند در این دنیا به انسان داده است عمر است، ادامه داد: بزرگترین اسراف، اسراف در عمر بوده و بعضی از افراد عمر خود را به انواع تنبلی ها گذارنده یا عمر خود را به سر گرم دنیا بوده و یا با گناه عمر خود را تباه می کنند؛ انسان در برابر لحظه‌های عمر خود وظیفه دارد و اگر از این فرصتی که در اختیار او قرار گرفته به خوبی استفاده نکند مورد بازخواست قرار می گیرد.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که حضرت امیر (ع) می‌فرمایند که هرکس دو روز از عمرش شبیه هم باشد مؤمن نیست، اظهار کرد: این حدیث حضرت امیر (ع) مؤید آیات قرآن است و بیان می‌کند که مسلمانان نه تنها باید به یکسری اعمال عبادی پایبند باشیم بلکه باید در مقابل عمر خود هم حساس بوده و سعی کنند از عمر خود به خوبی استفاده کنند.

 

وی خدمت به خلق را مهم‌ترین صرفه جویی در عمر عنوان کرد، گفت: در این دنیا تا جایی که می‌توانیم باید با عمل صالح عمر خود را خالص کنیم و سعی کنیم با اخلاص در عمل دنیای بهتری برای خود و دیگران به وجود آوریم که تمامی تلاش‌های ائمه(ع) و حضرت رسول(ص) در همین راستا بود.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: حضرت رسول(ص) همواره زمان خود را به سه بخش تقسیم می‌کردند و به برنامه‌ریزی که انجام می‌دانند عمل می کردند، گفت: وقت شناسی سیره انبیاء و ائمه(ع) و این بزرگواران وقت مردم را مراعات می‌کردند در حالی که متأسفانه بیشترین گناه امروز در این است که نه تنها این است که عمر خود را تلف می‌کنیم بلکه با وقت نشناسی عمر سایر افراد را هم بیهوده تلف می کنیم.

 

وی یادآور شد: یکی از عقوبت های سخت در قیامت به اسراف عمر خود و دیگران اختصاص دارد و کسی که به این اسراف مبتلا است باید هر چه سریعتر این ویژگی اخلاقی منفی را از خود دور کند./837/پ202/ف
 

ارسال نظرات