۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲
کد خبر: ۲۷۵۳۱۵
حجت‌الاسلام موسوی نسب تبیین کرد؛

عید فطر و معنای اتحاد و همدلی مسلمانان

خبرگزاری رسا ـ استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر آمرزش هزاران نفر در شب جمعه آخر ماه رمضان، گفت: عید سعید فطر بهترین زمینه برای شروع حرکتی جدید به سوی خداوند، بعد از پاکی ها و طهارت‌های ایجاد شده در ماه رمضان است.
عید فطر و معنای اتحاد و همدلی مسلمانان

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا موسوی نسب، از استادان درس اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه عید سعید فطر، با تبریک این روز، اظهار داشت: قرار گرفتن این روز به عنوان عید از سوی خداوند به دلیل یک ماه مراقبت و مواظبت نفس سرکش از خواسته ها و تمایلات دنیوی است.

 

وی در تبیین معنای دو کلمه «عید» و  «فطر» ابراز داشت: عید به معنای عود یعنی بازگشت، و فطر یعنی سرشت و فطرت پاک هر شخص، بنابراین گویا انسان در این روز بعد از یک ماه مراقبت و تهذیب نفس، به فطرت پاک خودش در هنگام تولد باز می گردد.

 

حجت الاسلام موسوی نسب، با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر آمرزش هزاران نفر در شب جمعه آخر ماه رمضان و پاکی انسان ها در ماه رمضان، ابراز داشت: عید سعید فطر بهترین زمینه برای شروع حرکتی جدید به سوی خداوند، بعد از پاکی ها و طهارت های ایجاد شده در ماه رمضان است.

 

وی با اشاره به آثار و برکات فراوان عید فطر، افزود: یکی از این آثار یاد قیامت است، زیرا روایتی است از رسول اکرم(ص) که می فرماید: هنگامی که در روز عید از خانه ها به سمت مصلی ها می روید، به یاد زمانی بیفتید که در صور دمیده می شود و شما از قبرها بیرون می آیید و گروه گروه در صحرای محشر حرکت می کنید. و هنگامی که به نماز روز عید می ایستید به یاد ایستادن در پیشگاه عدل الهی باشید.

 

استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، اظهار داشت: حضور و اجتماع مؤمنان در این روز برای اقامه نماز و اتحاد و همدلی بین مسلمانان به خصوص شیعه و اهل سنت از برکات دیگر عید سعید فطر است و این روز زمان بیزاری و انزجار از تمام کسانی است که در مسیر جدایی اندازی و اختلاف افکنی میان مسلمانان تلاش می کنند.

 

وی توفیق پرداخت زکات فطره و انفاق در راه خدا را از دیگر برکات عید سعید فطر دانست و یاد آور شد: اگر زکات فطره در مسیر اصلی اش که همان کمک به نیازمندان است مصرف شود، بار عظیمی از دوش طبقه مستضعف جامعه برداشته خواهد شد افزون بر این که این زکات فطره نوعی دل کندن از تعلقات دنیوی است و تمرینی است تا زمینه را برای انفاق و صدقات در دیگر ایام سال فراهم کند.

 

حجت الاسلام موسوی نسب، با اشاره به روایتی مبنی بر این که هرکس می خواهد خدا را در عرش زیارت کند، به زیارت مؤمنان برود، افزود: از دیگر برکات عید فطر همین دید و باز دیدها در این روز است.

 

وی در پایان، شور و شعف و شادمانی پس از نماز عید را از آثار مهم این روز دانست و عنوان کرد: همین شور و شعف است که جامعه اسلامی را از رکود و خستگی باز می دارد./1330/پ202/ی

ارسال نظرات