تأخیر دولت در تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی جایز نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، امروز پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در مجلس خبرگان بر تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: کشور ما در حال حاضر با یک جنگ تحمیلی اقتصادی مواجه است و برای پیروزی در این جنگ باید به حماسه اقتصاد مقاومتی با الگوی بومی و اسلامی رو آوریم.
حجت الاسلام مصباحی مقدم افزود: طرح تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از سوی مجلس مورد پیگیری بود که با مخالفت برخی دولتمردان به سرانجام نرسید؛ اما با تأکید رهبر معظم انقلاب بر تشکیل این ستاد در مجلس خبرگان، دیگر تأخیر دولت در این زمینه جایز نیست و شخص رییس جمهور برای تشکیل این ستاد اقدام کند.
وی به الگوی اقتصاد کشور در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: الگوی اقتصاد کشور تا به حال، مبتنی بر اقتصاد سوسیالیستی و لیبرالیستی بوده است؛ اما با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب فرصتی برای پیگیری الگوی بومی و اسلامی اقتصاد کشور فراهم شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اقتصاد لیبرالیستی را توأم با بحرانهای اقتصادی خواند و ابراز داشت: بحران اقتصادی سال 1929 تا 1932، بحران 2008 که هنوز آثار آن در آمریکا باقی است، بحران شرق آسیا و بخشی از اروپا در یونان، بحران اسپانیا و ایتالیا، پیامدهای اقتصاد سرمایهداری است.
وی افزود: در ذات اقتصاد لیبرالی، بحران وجود دارد و طبق گفته کارشناسان لیبرال چارهای از این بحرانها نیست و فقط میتوان آنها را به تأخیر انداخت.
حجت الاسلام مصباحی مقدم به اقتصاد اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: در همایش تهران، فردی گفته بود که بحرانها لازمه توسعه و رشد اقتصادی است؛ در صورتی که بحرانها لازمه رشد اقتصاد متکی بر سرمایهداری است و در اقتصاد مقاومتی و اسلامی وجود ندارد.
وی یادآور شد: برای برخی از کارشناسان سرمایهداری قابل توجه است که بدانند راز اقتصاد اسلامی چیست و چرا به بحران دچار نمیشود؛ چنان که قرنها بر بشر گذشته است و در دوره سرمایهداری با این بحرانها رو به رو شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اقتصاد مقاومتی را عدالت بنیان خواند و تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی از درون عدالت و همزمان با عدالت، نیازهای ملت را برآورده میکند و دغدغه عدالت دارد؛ نه این که مردم منتظر بمانند، اقتصاد رشد و پیشرفت کند و سرریز آن به نفع قشرهای دیگر سرریز شود.
وی وعده سرریز اقتصاد برای فقرا را وعده اقتصاد سرمایهدار محور دانست و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی متکی به دانش و فناوری، عدالت محور، درونزا، متکی بر ظرفیت و توان داخلی، پویا، صادرات محور و مرتبط با کشورهای دنیا است.
این نماینده مجلس، به نقش الهام بخش ایران در عرصههای مختلف اشاره کرد و گفت: یکسال و نیم از ابلاغ سیاستهای مقاومتی میگذرد؛ در صورتی که در این نامه، رهبر معظم انقلاب بر لزوم بسیج بیدرنگ قوای کشور برای پیگیری اقتصاد بومی و اسلامی تأکید کردهاند.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه و مقررات لازم برای اقتصاد مقاومتی در مجلس یادآور شد: مجلس در سال گذشته، قانون رفع موانع تولید را تصویب کردند و در حال حاضر نیز طرح اصلاح بانکداری را تصویب کردند؛ گرچه لایحه بانکداری بدون ربا از سوی دولت نیز آماده شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، بیش از 90 درصد ظرفیت کشور را در دست دولت خواند و گفت: دولت باید در زمینه اقتصاد مقاومتی عزم جدی داشته باشد و زمینه و فرصت لازم برای نقش آفرینی مردم را فراهم کند.
وی جهاد و حماسه اقتصادی را راهگشا دانست و تأکید کرد: در جنگ تحمیلی اقتصادی باید همانند جنگ تحمیلی نظامی از ظرفیت مردم در کنار نهادهای دیگر استفاده شود.
حجت الاسلام مصباحی مقدم، استفاده بهینه از منابع کشور را ضروری خواند و گفت: در حال حاضر 92 درصد از سهم آب در کشور در عرصه کشاورزی به صورت ناکارآمد استفاده میشود؛ در صورتی که طبق گفته کارشناسان با استفاده بهینه از این ظرفیت میتوانیم برای 300 میلیون جمعیت تولید داشته باشیم./908/پ202/ش