۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
کد خبر: ۲۸۸۲۸۳
حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی:

گفتمان انقلاب اسلامی و المصطفی نفی اخباری گری‌های جدید در تشیع و تسنن است

خبرگزاری رسا ـ رییس جامعه المصطفی العالمیه گفت: ندا، اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی و المصطفی، نفی وهابیت و اخباری گری‌های جدید در تشیع و تسنن و نیز نفی گرایش‌های لیبرالیسمی و سکولاریسمی است؛ از این رو باید شبکه‌های معرفتی خود را توسعه داده و عمق ببخشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمين عليرضا اعرافي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی در مراسم آغاز سال تحصیلی 95 ـ 1394 و تجلیل از دانش آموختگان برتر جامعه المصطفی العالمیه(ص) که پیش از ظهر امروز در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.

 

وی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: از هم اکنون براداران و خواهران دانش‌پژوه و طلبه جامعه المصطفی در بیش از 60 کشور جهان با واحدهای علمی گوناگون، سال جدید را برای تحصیل معارف الهی آغاز می‌کنند. خداوند را بر این نعمت بزرگ، شاکر و سپاسگذاریم زیرا حضرت حق بود که نعمت انقلاب، امام و شهدا را جمع کرد تا امروز همه ما، طلاب و اساتید بزرگوار بر سر این خان و مائده الهی حضور پیدا کرده‌ایم.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‌که حوزه‌های علمیه به رغم تاریخ درخشان، سوابق بلند و پیشینه افتخار آمیز، اما پیش از انقلاب اسلامی با محدودیت‌های فراوانی مواجه شده بود، ادامه داد: تمام محدودیت‌هایی که روحانیت، مراجع عظام تقلید و حوزه‌های علمیه را در بر گرفته بود، با نفحه الهی و تجلیات غیبی که از آستین قم، مرجعیت، ‌ولایت، حوزه، شهدا و امام عظیم الشأن بیرون آمد از میان رفتند.

 

وی افزود: انقلاب اسلامی، نسیمی آسمانی بود که بر حوزه و جهان اسلام دمیده شد و ابعاد آن به دست طلاب حوزه‌های علمیه و المصطفی، به سراسر جهان گسترس یافت.

 

وی بیان کرد: روزگاری حوزه علمیه قم و نجف در حصاری چهار دیواری محدود شده بود اما امروز آفاق عالم به برکت طلاب و اساتید حوزه‌های علمیه و جامعه المصطفی(ص) به روی معارف بلند الهی و اندیشه‌های اهل‌بیت(ع) گشوده شده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی ابراز کرد: هم اکنون، بیش از 20 هزار نفر از 120 ملیت، مشغول به تحصیل معارف الهی در مدارس علمیه حوزه و المصطفی در ایران و بیش از 60 کشور جهان هستند که این تنها برکتی از انقلاب اسلامی بود.

 

وی افزود: به رغم همه دشمنی‌ها، کینه‌توزی‌ها و سرمایه گذاری‌های عظیمی که در جهان در برابر خط نورانی اسلام و حوزه‌های علمیه مصرف می‌شود، این مشعل فروزان است و به لطف خدا، فروزان تر می‌شود.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد:‌ آن‌چه که حوزه‌های علمیه و المصطفی در ایران و سراسر جهان هزینه می‌کند، عشری از اعشار سرمایه‌های هنگفت و کلان دشمنان و رقیبان نیست اما علی رغمی که از نظر سرمایه گذاری، قابل قیاس با سرمایه گذاری‌های عظیم حوزه‌های تبلیغی مسیحیت و جریان‌های انحرافی نیستیم، راهمان پر افتخار و پرچممان در اهتزاز است.

 

وی یادآور شد: المصطفی در حالی سال جدید خود را آغاز می‌کند که 3 هزار مهمان جدید دارد و دریچه سال تحصیلی جدید را در صدها واحد علمی و تربیتی در سراسر جهان می‌گشاید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی تأکید کرد: بیش از صد رشته و سه هزار استاد در جریان فعالیت علمی المصطفی(ص) قابل مشاهده است که ما خدا را به خاطر این نعمت شکر گذاریم.

 

وی ضمن تقدیر و سپاس از حضور حضرت آیت‌الله نوری همدانی در مراسم افتتاحیه سال جدید تحصیلی جامعه المصطفی(ص) گفت: علم ودیعه‌ای بزرگ و افتخاری عظیمی است اما همان‌طور که تمامی نعمت‌ها با آسیب‌هایی مواجه هستند، علم هم می‌تواند آسیب پذیر باشد.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‌که جریان علم، دانش و اندیشه، مدیریت پذیر و قابل مهندسی و سیاست گذاری است، تصریح کرد:‌ یکی از آسیب‌هایی که متوجه علم است، ناقص بودن و طراحی نشدن در نقشه جامع است؛ علم را باید با نقشه‌ای جامع طراحی کرد.

 

وی با بیان این‌که‌ حوزه‌های علمیه بیش از هر جای دیگر نیازمند شناسایی آسیب‌ها و آفات علم هستند، تأکید کرد: علم ما به منبع علم لایزال الهی متصل است؛ اما بریدن دانش از این منبع لایزال بزرگترین آسیبی است که می‌تواند طلاب حوزه‌های علمیه را بگیرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی عنوان کرد: حوزه و طلاب علوم اسلامی باید دانش را به مبدأ الهی متصل کرده و آن را از فیض خدا بدانند.

 

وی اظهار داشت:‌ ندیدن محدودیت‌های علم یکی دیگر از آسیب‌هایی است که گریبان گیر طلاب و حوزه‌های علمیه می‌شود؛ در حالی که همواره باید دانست که نقشه جامع علمی نزد اولیای الهی و ائمه معصومین(ع) است و ما همواره باید تشنه علم بیشتر باشیم.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر این‌که علم باید ما را به اوج عبودیت برساند، ادامه داد: آسیب سوم این است که علم را از اهداف متعالی و معنوی جدا بدانیم؛ علم و دانش در مسیر عبودیت خداوند دارای ارزش است و اگر از این اهداف متعالی جدا شود، علم ما شیطانی می‌شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این‌که چهارمین آسیب علم، غفلت از کاربرد علم است، ابراز کرد: این چهار آسیب، علم ما را از سنت پایدار حوزه‌ها جدا می‌کند که نتیجه آن، آسیب پنجم و عجب و غرور و استکبار است.

 

وی افزود: این‌که کسی علم را برای خود ببیند، به علم ناقصش تکیه کرده و خود را بی نیاز بداند، نگاهی شیطانی به علم دارد.

 

جهان تشنه معارف ناب الهی است

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‌که‌ حوزه جایگاه علم جامع و همراه با تهذیب و اخلاق و موعظه است، خاطرنشان کرد: جهان تشنه معارف ناب الهی است؛ اما با این‌که حوزه و المصطفی گام‌های بزرگی در نشر این معارف برداشته‌اند، به هیچ وجه نباید به همین اقدامات اکتفا کرد.

 

وی یادآور شد: حوزه قم و المصطفی منادی وحدت اسلامی، گفت‌وگوی دینی و پرهیز از تکفیر و خشونت هستند؛ ندای هر روز و هر سال ما به تمام مراکز علمی جهان اسلام، ندای وحدت، دوستی و مهربانی است و همزمان گفتمان انقلاب اسلامی و مبارزه با شیطان‌های جهان را فریاد می‌زنیم.

 

وی گفت: ندا، اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی و المصطفی، نفی وهابیت و اخباری گری‌های جدید در تشیع و تسنن و نیز نفی گرایش‌های لیبرالیسمی و سکولاریسمی است؛ از این رو باید شبکه‌های معرفتی خود را توسعه داده و عمق ببخشیم.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد:‌ سیاست المصطفی تکیه بر دانش آموختگان و فارغ التحصیلان و مشارکت با تمام کسانی است که می‌توانند این مشعل را فروزان‌تر کرده و راه انتشار معارف الهی در جهان را گشوده‌تر سازند.

 

وی تأکید کرد:‌ نیاز و استقبال امروز جهان به اندیشه‌های ناب اسلام، چنان نیازی است که تنها از دست ما برنخواهد آمد؛ بنابراین دستمان را به سوی همه فارغ التحصیلان و علما در همه بلاد دراز می‌کنیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی عنوان کرد: تأکید ما بر مدارس پیوسته، جریان‌های مستقل و آزاد علمی در جهان، سنت‌های پایدار حوزه و توانایی طلاب المصطفی است که باید اندیشه راهبردی و عقل استراتژیک و شناخت جهان معاصر و رقیبان و همراهان را پیش ببرند.

 

وی اظهار داشت:‌ آغاز سال تحصیلی همزمان با دهه اول ذی الحجه است که سرشار از فیوضات غیبی و نغمه‌های آسمانی است و ما این را به فال نیک می‌گیریم؛ اما لازم است که همواره جهاد علمی، عقلانیت، تهذیب و تذکیه در متن کار طلاب المصطفی(ص) باشد.

 

رییس جامعه المصطفی العالمیه بیان کرد: سیاست المصطفی بهره گیری از اندیشه‌های ناب امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و رهنمودهای مراجع عظام تقلید است و امیدواریم همیشه از این رهنمودها بهره مند باشیم.

 

وی در پایان گفت: حضرت آیت‌الله نوری همدانی اخیرا سفری به جمهوری آذربایجان داشتند که سفری بسیار سودمند و پرفیض و برکت بود؛ ما به عنوان المصطفی از حضور بین المللی این مرجع بزرگوار تقدیر و تشکر می‌کنیم و امیدواریم که این حضور پر فیض همچنان استمرار داشته باشد./997/پ201/ج

ارسال نظرات