۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۹
کد خبر: ۲۸۸۳۲۶
نماینده بجنورد در مجلس:

مجلس در بررسی برجام به مصالح و منافع ملی توجه دارد

خبرگزاری رساـ نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مطابق اصل 77 قانون اساسی تمامی عهدنامه ها و توافقات بین دولت ایران و سایر دولت ها می بایست به تصویب نمایندگان مجلس برسد، گفت: نیامدن برجام به مجلس، قانون اساسی را زیر سؤال می برد.
قاسم جعفري

قاسم جعفری، نماینده مردم شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به مباحث مربوط به بررسی و تصویب برجام(برنامه جامع اقدام مشترک هسته ای) در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: بر اساس قانون این تعهدنامه می بایست از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی و در صورت تأیید، مصوب شود.

 

وی اضافه کرد: در اصل 77 قانون اساسی به صراحت آمده که تمامی عهدنامه ها و توافقات بین دولت جمهوری اسلامی و سایر دولت ها می بایست در مجلس شورای اسلامی مصوب شود.

 

جعفری با بیان اینکه بر این اساس می بایست برجام نیز در قالب لایحه ای از سوی دولت به مجلس ارائه شود، تصریح کرد: اگر برجام به مجلس نیاید قانون اساسی زیر سؤال خواهد رفت.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی از مسؤولان دولتی شبهه می کنند که عهدنامه ها دارای برخی تشریفات هستند که این تشریفات در برجام وجود ندارد مثلا عنوان می کنند در پای برجام امضای معناداری وجود نداشته و یا به طور کلی برجام داوطلبانه است.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که در متن برجام دولت جمهوری اسلامی برخی تعهدات را پذیرفته و این متن الزام آور است به گونه ای که در جای جای این متن جمهوری اسلامی متعهد شده برخی کارها را انجام داده و برخی اقدامات را نیز انجام ندهد و در صورتی که از تعهد خود تخطی کند، نظام تحریم ها بار دیگر اعمال می شود.

 

جعفری افزود: نام تعهدنامه هسته ای را برجام و یا هر چیز دیگر که بگذاریم فرقی نمی کند چرا که این توافق در قالب عهدنامه ای بین دولت ایران و سایر کشورها بوده و بر اساس قانون و قاعده می بایست به مجلس بیاید.

 

این دانش آموخته حوزه علمیه قم تصریح کرد: نگاه مجلس شورای اسلامی به موضوع برجام کاملا قانونی بوده و رهبر معظم انقلاب نیز افزون بر اینکه در پاسخ به نامه ریاست جمهوری فرمودند متن برجام می بایست با طی مسیر قانونی، به دقت مورد بررسی قرار گیرد، در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز تأکید کردند که به صلاح نیست مجلس از روند برجام کنار گذاشته شود.

 

وی اظهار کرد: البته تصویب و یا عدم تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی تنها بخشی از کار بوده و نمایندگان مجلس به عنوان وکلای مردم می بایست بر حسن اجرای آن نیز نظارت داشته باشد.

 

به گفته جعفری دقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اجرای برجام می تواند کمک کار دولت باشد چرا که طرف مقابل بسیار عهدشکن و بهانه جو بوده و در آینده نیز تلاش می کند با استفاده از خلاءهای موجود، به اهداف پلید خود در رابطه با نظام جمهوری اسلامی ایران برسد.

 

این نماینده مجلس با اشاره به تأیید برجام در مجلس سنای آمریکا، تصریح کرد: بحث و جدل نمایندگان مجلس آمریکا بر سر خوب و یا بد بودن برجام نیست بلکه آنها بر سر امتیازات کمتر و بیشتر با یکدیگر اختلاف دارند و در حالی که برخی از آنها معتقدند از طریق برجام توانسته اند ایران را وادار به کرنش کنند شماری دیگر از نمایندگان آنها می گویند نباید به این حد قانع بود و می بایست جلوتر رفت.

 

وی با اشاره به اینکه روند بررسی و تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی با مجالس آمریکا تفاوت داشته و به هیچ عنوان قابل قیاس نیست، افزود: ما در بررسی برجام در مجلس، مصالح و منافع راهبردی کشور و ملت خود را مد نظر قرار داده و فارغ از اینکه در آمریکا چه حرکتی شود، با نگاهی مستقل و نه منفعل درباره برجام تصمیم گیری می کنیم./9314/ت302/ج

ارسال نظرات