مسجد مرکز حاکمیت دینی است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی،حجتالاسلام خادمی،در جمع نمازگزاران مسجد جواد الائمه شهرستان بجنورد گفت: مسجد کانون مشورت در صدر اسلام، محل تعاون اجتماعی، تجلی گاه وحدت، پایگاه نظامی،پاسدار عدالت، تعلیم و تعلم، کانون امر و نهی اسلامی، محل پیوند دین و سیاست ومرکز انقلاب اسلامی است.
وی افزود: از زمان تاسیس مساجد درزمان پیامبر(ص) و صدر اسلام، حکومت دینی از مسجد اداره می شد و مسجد علاوه بر محل عبادت و بندگی، مکان خطابه، وضع و اداره حکومت است که در طول تاریخ با فراز و نشیب هایی همراه بوده است،زمانی در اوج رسیدگی و توجه و شکوفایی و برخی ادوار کمی درمسیر نشیب گام برداشته و کارکرد جامع خود را نداشته است.
خادمی با اشاره به اهمیت مسجد در قرآن ودین اسلام، عنوان کرد: در روایات داریم که مساجد محل تعالی مردم، مکان های پرستش خداوند بر زمین هستند که دارای مزیت و فضیلت خاص می باشد که این مهم برای امت آخر الزمان(عج) فراهم شده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر کارکرد جامع مسجد، آنگونه که در ابتدای انقلاب و دهه نخست آن شاهدش بودیم، وجود ندارد، چرا که در آن زمان با مدیریت عالی، در راستای بصیرت افزایی مردم به خاستگاه انقلاب تبدیل و در زمان جنگ تحمیلی کارکردش در دفاع و پشتیبانی، سازمان دهی نیروها، تدارکات، حمایت و همراهی رزمندگان و مدیریت جبهه های نبرد در اوج بود.
حجتالاسلام خادمی با اشاره به اینکه در دهه 70 مسجد در مسیر نشیب قرار گرفت، اظهار داشت: متاسفانه از آن زمان تاکنون مسجد به جایگاه واقعی اش نرسیده است، در حالی که مساجد با ابعاد مختلف تربیتی، تعلیمی، عبادی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی در تمام دوره ها می تواند مرکز حاکمیت دینی باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی خاطر نشان کرد: تعدد مدیریت در حوزه مسجد و اینکه دستگاه های مختلف هریک در این حوزه ماموریت دارند، کمی جایگاه مسجد را تغییر داده است، بنابراین دخیل بودن دستگاه های مختلف در امور مسجد باید به هم افزایی تبدیل شود نه خنثی کردن زحمات یکدیگر، چرا که این گونه دیگر مساجد کارکرد ایده آل خود را نخواهد داشت.
دبیر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی استان، با تاکید بر ظرفیت عظیم مسجد، بر تلاش، جدیت، همراهی و هم افزایی دستگاه های دخیل در امور مسجد برای درک این ظرفیت بزرگ، تاکید داشت: اکنون مساجد ما با بخشی از ظرفیت کار میکنند،در حالیکه مساجد مکان های مردمی است و باید آن ها در اداره مسجد دخیل و مسجد رامدیریت کنند و حاکمیت هم با فراهم کردن بستر و ابزار در راستای شکوفایی مساجد تلاش کند./1325/د102/ی