۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۸
کد خبر: ۲۸۹۴۶۱
مبلغ بین‌المللی حوزه علمیه:

جداسازی علوم پایه از علوم دینی شایسته نیست

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تبلیغ و آموزش‏های مجمع تقریب مذاهب اسلامی با ابراز تأسف از جداسازی علوم پایه از حوزه علوم دینی حوزه علمیه، گفت: در مکتب امامان ما به ویژه امام باقر(ع) تمام علوم اعم از دینی، نجوم، ریاضی و غیر آن موجود بود اما افراد مغرض به جهت جلوگیری از تأثیرگذاری عالمان اندیشمند علوم دینی را از آن علوم جدا کردند.
حجت الاسلام ابوالحسن احمدي شاهرختي، مبلغ ديني خارج از کشور قم در عزاي شهادت امام باقر (ع)

حجت الاسلام ابوالحسن احمدی شاهرختی، رییس مرکز تبلیغ و آموزش‏های مجمع تقریب مذاهب اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با تسلیت شهادت امام محمد باقر(ع) به همه شیعیان و پیروان آن حضرت به ویژه علما و فضلا، اظهار داشت: بی شک شخصیت امام محمد باقر(ع) شخصیتی بی بدیل در تمام جهات به ویژه عرصه جهاد علمی بوده و برای همه مسلمانان اسوه ای نیکو است.

 

وی افزود: ما دو نوع جهاد داریم؛ یک جهاد نظامی و دیگر جهاد علمی که در تمام این عرصه ها ائمه ما نمونه هستند ولی ما اگر شخصیت سیدالشهدا(ع) را اسوه جهاد نظامی بدانیم، بایستی امام محمد باقر(ع) و فرزندش امام صادق(ع) را نیز اسوه و الگوی نمونه جهاد علمی و فرهنگی بدانیم.

 

حجت الاسلام احمدی با اشاره به شخصیت ها و علمای بی نظیر تاریخ که ما اکنون از ثمره های علمی آنها استفاده می کنیم، ابراز داشت: این علما و بزرگان همگی شاگردان مکتب امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بودند تا جایی که خیلی از این بزرگان توانستند با تأسی به مکتب آنها انقلاب به پا کنند.

 

ایستادگی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در برابر جریان‌های انحرافی

مبلغ بین المللی حوزه علمیه در تبیین عظمت علمی و فرهنگ سازی امام باقر(ع)، خاطرنشان کرد: همه امامان ما صیانت و پاسداری از مکتب قرآن و اسلام را وظیفه اصلی خود می دانستند ولی برای جهاد علمی، عملی شدن شرایط و مقتضیات مهم است و چون در زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) درگیری بین بنی امیه و بنی العباس شدت گرفته بود، فضا برای این دو امام باز شد و این دو امام همام با تمام وجود جلوی نحله های منحرف فکری را گرفته و جلوی کارخانه ساخت احادیث جعلی را گرفتند و  عقاید امت را اصلاح کردند.

 

وی تاکید کرد: وقتی ما می گوییم قول و عمل امام حجت است، باید همه طلاب و فضلای حوزه در مقام عمل از امامان تبعیت و پیروی کنند و همانند امام خود تا جایی که می توانند، جهاد علمی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

 

تبیین قواعد اجتهاد توسط امام باقر(ع)

وی با اشاره به دیگر بعد علمی امام باقر(ع) یعنی تبیین قواعد علمی فقهی بیان داشت: در واقع این امام باقر(ع) بود که راه رسیدن به اجتهاد را در کنار بیان احکام برای شاگردان خود تبیین کرد و نسبت به شاگردانی که به مقام فتوا دادن می رسیدند، افتخار می کرد که این خود مایه مباحات فقهای شیعه است.

 

حجت الاسلام احمدی با ابراز تأسف از جداسازی علوم پایه از حوزه علوم دینی حوزه علمیه، گفت: در مکتب امامان ما به ویژه امام باقر(ع) تمام علوم اعم از دینی، نجوم، ریاضی و غیر آن موجود بود اما افراد مغرض به جهت جلوگیری از تأثیرگذاری عالمان اندیشمند علوم دینی را از آن علوم جدا کردند.

 

وی در پایان گفت: طلبه ها و حوزه های علمیه در این زمینه اقدام عملی کنند و سعی کنند تا جایی که امکان دارد طلاب را در علوم مورد نیاز روز مثل دانش هسته ای، نظامی، روانشناختی و جامعه شناختی متخصص کنند./1330/ت302/ی

ارسال نظرات