اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام علی دارابی مدیر کل دفتر برنامهریزی آموزشهای تخصصی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان در تشریح فعالیتهای اولویت دار برنامه پردیس آموزشهای تخصصی ویژه روحانیون مستقر که در قم برگزار میشود، گفت: به منظور ارتقای کیفی پردیس آموزشهای تخصصی مجموعهای از سرفصلها که مهارتهای تخصصی تبلیغ را شامل میشود، ارائه خواهد شد و یکی از شاخصترین فعالیتها در این حوزه بهرهمندی از مهارتهای تخصصی و تجربههای تبلیغی استاد ارجمند، حجتالاسلام و المسلمین محسن قرائتی است.
وی تصریح کرد: به لحاظ اینکه مطالبی که از سوی حجتالاسلام و االمسلمین استاد قرائتی در حوزه ارتقاء مهارتهای تخصصی تبلیغ ارائه میشود، جنبه کاربردی دارد، شایسته است روحانیون مستقر، مبلغین و ائمه جماعات با شرکت فعال در کلاس آموزشی مزبور از تجربیات تبلیغی ایشان بهرهمند شوند.
دارابی یادآور شد: حضور و بهرهمندی از کلاس « تجربههای تبلیغی » استاد قرائتی در برنامه پردیس آموزشهای تخصصی برای همه روحانیون و مبلغین بصورت آزاد بوده و علاقمندان و روحانیون استان قم می توانند با حضور در مجتمع فرهنگی نور قم واقع در منطقه نیروگاه خیابان توحید- پل شهید امینی بیات- بلوار شاهد- نبش میدان امام حسین(ع) – مجتمع فرهنگی نوراز این برنامه تبلیغی استفاده لازم را ببرند.
برگزاری 9 گفتمان دینی غدیر ویژه مدارس نطنز
با همکاری اداره تبلیغات اسلامی و اداره آموزش و پرورش نطنز 9 برنامه گفتمان دینی به مناسبت دهه ولایت و عید غدیر در مدارس نطنز برگزار شد.
حاجی جمالی کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی در این خصوص اظهار داشت: با توجه به اجرای طرح اعزام همیاران غدیر در استان اصفهان و اعزام روحانیون کارشناس در موضوع غدیر، اداره تبلیغات اسلامی نطنز با استفاده از این ظرفیت تبلیغی اقدام به برگزاری گفتمانهای دینی غدیر در کل شهرستان نطنز نمود.
وی افزود: در شهر نطنز با حضور حجتالاسلام نکوئی از روحانیون اعزامی طرح همیاران غدیر، 9 گفتمان دینی در مدارس غنمی، مظاهری، مرتضائی فر، احسان 1، احسان2، شهیدان تقی زاده، امیر کبیر، 22 بهمن و ولی عصر(عج) نطنز برگزار شد.
کارشناس فرهنگی تبلیغات اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: ایجاد فضای مناسب و امن جهت طرح پرسشهای مخاطبین، تعمیق مبانی نظری، اعتقادی و ارزشی مخاطبین به واسطه زدودن زنگار شبهات به روش چهره به چهره،بسترسازی مناسب برای ایجاد تعامل میان دانش آموزان و مبلغین، تقویت هویت دینی و فرهنگی در نسل جوان ایجاد بینش و توانایی تحلیل در رویدادهای فرهنگی جهت مقابله با تهاجمات فرهنگی و بویژه آشنایی با فرهنگ غدیر از اهداف برگزاری این دوره از گفتمان های دینی بوده است.
فعالیت 90 هزار هیأت مذهبی در کشور
حجتالاسلام روحالدین دریکوند، رئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور، در رابطه با فعالیتهای شورای هیئات مذهبی گفت: در حال حاضر بیش از 90 هزار هیئت مذهبی در قالب هیئتهای سینهزنی و زنجیرزنی در سطح کشور فعالیت دارند.
وی در ادامه سخنان خود در این زمینه افزود: از مجموع این 90 هزار هیئت مذهبی کشور، دو هزار و 700 هیئت مذهبی به استان لرستان اختصاص دارد.
وی در ادامه نقش مداحان در ترویج باورهای دینی و تعمیق و استحکام اعتقادات مردمی را بسیار حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: هیئات مذهبی نیز درترویج فرهنگ اهلبیت(ع) و آموزههای اسلامی در بین مردم نقش بسزایی دارند.
دریکوند گفت: روسا و مداحان هیئتهای مذهبی باید با برگزاری برنامههای هدفمند و کارآمد تلاش کنند تا بهترین الگو برای فعالیت جوانان در دستگاه خدمت به اهلبیت(ع) باشند.
رئیس شورای هئیتهای مذهبی کشور با بیان اینکه مداحان و شاعران خادم ائمه اطهار باید تمام تلاش خود را در راستای معرفتافزایی برنامههای هیئات بهکار گیرند، تصریح کرد:تمام عوامل برگزاری مراسمات مذهبی باید برنامههای خود را در راستای افزایش بصیرت دینی، ولایتمداری و همچنین دشمن شناسی پیش برند.
تودیع و معارفه سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نهبندان
در این مراسم حجتالاسلام داود عباسی تودیع و با صدور حکمی از سوی مدیر کل تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام جواد حسینی بهعنوان سرپرست جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نهبندان منصوب شد.
در این مراسم، حجتالاسلام لطفیان، مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، ضمن تبریک دهه ولایت و امامت و همچنین تسلیت به مناسبت جان باختن شمار زیادی از هموطنان در حادثه منا، از تلاشهای حجتالاسلام عباسی، سرپرست پیشین این اداره تشکر و قدردانی کرد و افزود: به همت مسئولین شهرستان نهبندان و با توجه به اهتمام عالی آنان، معدل فعالیتهای فرهنگی در نهبندان از میانگین استان بالاتر است.
وی در ادامه به وضعیت خوب مدرسه علوم و معارف اسلامی شهرستان نهبندان اشاره کرد و گفت: این مدرسه در سطح کشور بسیار بالاتر از میانگین و بسیار خوب عمل کرده است به طوری که در کشورنام این مدرسه زبانزد است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در ادامه اظهار داشت: اهتمام اداره کل برای شهرستان نهبندان بسیار بالاست و هیچ محدودیتی برای امور فرهنگی این شهرستان ایجاد نشده است به طوری که با توجه به محدودیت اعتبارات در هشت ماهه اخیر 6 روحانی در این شهرستان مستقر شده اند.
در ادامه این جلسه حکم حجتالاسلام جواد حسینی، بهعنوان سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان نهبندان توسط هاشمی، معانت سیاسی فرمانداری شهرستان قرائت و تحویل وی شد.
شایان ذکر است در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از تلاش های جهادی حجتالاسلام عباسی در شهرستان محروم نهبندان تشکر و قدردانی شد.
تشکیل خانواده متعالی در گرو برقراری روابط بر اساس اندیشه توحیدی
حجتالاسلام علی خادمی، در نشست علما و روحانیان بجنورد، با اشاره به نقش روحانیان در ارتقای بعد معنوی در جامعه اسلامی، اظهارداشت: باید توجه نهاد روحانیت به معنویت در خانواده ها بهعنوان نخستین و اصلی ترین هسته تشکیل اجتماع افزایش یابد.
وی با بیان اینکه خانواده اصلی ترین پایگاه شکوفایی و رشد شخصیت اجتماعی و پرورش مهارت های زندگی فردی و اجتماعی در افراد است، افزود: نهاد خانواده مطلوب در ابتدا با پیمان مقدس بین زن و مرد هوشمند و آگاه و دارای بلوغ و قابلیت های جسمی، فکری، اجتماعی و اقتصادی شکل می گیرد و با توجه به اینکه این زوج ستون اصلی مهم ترین نهاد اجتماعی هستند می بایست در این مرحله توجه ویژه ای صورت گرفته تا ستون های اصلی نهاد خانواده متزلزل نباشند.
حجتالاسلام خادمی با اشاره به اینکه به تناسب افکار و عقاید و خواسته های زن ومردی که اقدام به ازدواج با یکدیگر میکنند هدف از تشکیل خانواده نیز متفاوت میشود، خاطرنشان کرد: از منظر اسلام مهم ترین اهداف از تشکیل خانواده تداوم نسل، تأمین نیازهای اساسی انسان، تحقق جامعه سالم، تربیت اسلامی و اجتماعی نسل جدید، حفاظت از ایمان، رشد و بالندگی جامعه و سایر موارد است.
دبیرستاد ساماندهی شؤون فرهنگی و مناسبت های مذهبی استان خراسان شمالی افزود: در این زمینه دین مبین اسلام و قرآن کریم به منظور تشکیل «خانواده متعالی» دستورالعمل هایی دارند که در صورت پیروی از این دستورات، اهداف متعالی اسلام در زمینه تشکیل خانواده محقق شده و اعضای خانواده نیز در دنیا و آخرت به رستگاری و سعادت می رسند.
وی تصریح کرد: بر اساس آموزه های دینی خانواده ای متعالی است که در آن روابط بین زن و شوهر و سایر اعضا بر اساس اندیشه توحیدی بنا شده باشد اما در مقابل اگر شماری از خانواده ها موارد مهمی نظیر یگانگی خداوند و ملزومات آن را در اعتقاد، اخلاق و رفتار فردی و اجتماعی خود مد نظر قرار نداده و آنهارا بهعنوان اصول اجرایی نکنند، آن خانواده به تعبیر قرآن «خانواده نااهل»خواهد بود.
حجتالاسلام خادمی با یادآوری مصادیق ذکر شده در قرآن در مورد خانواده های متعالی و نااهل، اظهار کرد: افزایش تعداد «خانواده های متعالی» در جامعه و کاهش شمار «خانوارهای نااهل» در گرو برقراری روابط و تشکیل خانواده بر اساس اندیشه توحیدی است.
به گفته وی در این زمینه رسالت طلاب، روحانیان و علمای دینی بسیار حیاتی است چرا که این اقشار می توانند با تبلیغ، ترویج و تبیین درست آموزه های اسلامی در بخش خانواده، این نهاد مهم و اساسی اجتماع را از نظر معنوی و اسلامی تقویت کنند.
حجتالاسلام خادمی همچنین با اشاره به نقش ویژه همسران روحانیان در راستای مؤفقیت این قشر در ایفای رسالت طلبگی و هدایت جامعه اسلامی، تصریح کرد: نقش همسران روحانیان در این زمینه بسیار بااهمیت و خطیر است چرا که همسران در خانواده همانند دو بال یک پرنده مکمل همدیگر بوده و امکان پرواز و تعالی کل خانوار را فراهم میکنند./1325/ت303/ی