نباید تصور کرد بعد از اجرای برجام همه مشکلات حل می شود/ اقتصاد مقاومتی راه گذر از مشکلات است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز در نخستین جشنواره سلمان فارسی که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، سلمان فارسی را بعد از حضرت علی(ع) از بزرگ ترین صحابی رسول اکرم(ص) دانست و اظهار داشت: زندگی سلمان برای ما بسیار آموزنده است و باید از آن درس بگیریم.
وی زندگی سلمان را به سه دوره تقسیم کرد و افزود: نخستین دوره مربوط به دوران قبل از اسلام آوردن سلمان است که در جستوجوی پیامبر خاتم بود؛ دوره دوم زندگی سلمان دوره مسلمان شدن او است که علوم زیادی را در خدمت رسول الله(ص) آموخت و از درجه علمی بالایی برخوردار شد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم سومین دوره زندگی سلمان فارسی را بعد از رحلت پیامبر(ص) و استانداری مدائن دانست و خاطرنشان کرد: وقتی سلمان مسیحی شد با وجود این که از طرف خانواده خود تحت فشار قرار داشت ولی حاضر به آتش پرستی نشد و همراه با کاروانی به شام رفت و برده شد و در نهایت هم به دنبال نور پیامبر(ص) خود را به پیامبر(ص) رساند و مسلمان شد و پیامبر نام او را از روز به سلمان تغییر داد.
وی بخش نخست زندگی سلمان را حاوی پیامهای ارزندهای دانست و خاطرنشان کرد: انسان باید در هر شرایطی عقل خود را حاکم کند و اگر همه مردم هم به بیراهه می روند به حق گرایش داشته باشد و در یافتن حق از کسی تقلید نکند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که سلمان حاضر به بردگی شد ولی دست از حقانیت و عقلانیت برنداشت، تصریح کرد: دنیای امروز به سمت مادی گری در حرکت است ولی ما که دارای نظام مذهبی و عقلانی هستیم نباید از این حرکت وحشتی داشته باشیم.
وی با اشاره به روایات زیادی که در مدح سلمان وجود دارد او را مردی عالم دانست و اظهار داشت: انسان وقتی که استاد خوبی پیدا میکند باید از علم و دانش استاد خود نهایت استفاده را ببرد و در زمان حاضر هم جوانان باید از فرصت انقلاب و ایجاد پژوهشگاههای مختلف نهایت استفاده را ببرند و قدر این نعمت را بدانند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که سلمان در جنگ های زمان پیامبر(ص) به ویژه جنگ خندق نقش مهمی را ایفا میکرد، گفت: او همچنین بعد از رحلت پیامبر(ص) از جمله کسانی بود که به امیر المؤمنین وفادار ماند و از ایشان حمایت کرد.
وی با اشاره به فتح مدائن در سال 16 هجری، نظام ساسانی را نظامی طبقاتی و دیکتاتوری دانست که اسام شر آن را از ایران برچید و خاطرنشان کرد: هیچ گاه دین اسلام بر ایرانیان تحمیل نشد و تا سالها بعد از فتح ایران آتشکدهها روشن بود و زمانی که مردم با دین اسلام آشنا شدند آتشکدهها را خاموش کردند و مسلمان شدند.
استاد برجسته حوزه علمیه افزود: از سوی سربازان اسلام به شهرهای مختلف ایران لشکرکشی صورت نگرفت چرا که خود آنها معتقد بودند اسلام راه نجات می باشد و با توجه به استانداری سلمان از سال 19 تا 36 هجری در مدائن بخش اعظم گرایش ایرانیان به مکتب اسلام و اهل بیت(ع) مرهون این دوران است.
وی زندگی سلمان را بسیار ساده توصیف کرد و ابراز داشت: سلمان سوار بر مرکبی ساده و به تنهایی وارد مدائن شد و از حضور در کاخ مدائن خود داری کرد و این رفتار او باعث شد مردم متوجه شوند تجمل پرستی در اسلام جایی ندارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار اشت: پیام زندگی سلمان در دوران استانداری اقتصاد مقاومتی است و نباید خیال کرد بعد از برجام یک مرتبه مشکلات کشور از بین خواهد رفت.
وی با بیان این که وقتی ما به همراه آقایان مطهری و فلسفی و هاشمینژاد در زندان بودیم به خاطر شرایط طلبگی که داشتیم به ما سخت نگذشت، افزود: کشور باید به سمت ساده زیستی و اقتصاد مقاومتی حرکت کند و باید توجه داشته باشیم که امروز اسم نظام و جمهوری اسلامی در همه جای دنیا میدرخشد و اگر ما اهمیت نداشتیم دشمنان آنقدر نام ما را نمیبردند.
استاد برجسته حوزه علمیه بر لزوم حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: سیره و سبک زندگی سلمان فارسی در دوران استانداری برای رییس جمهور و وزیران و مقامات کشور درس بزرگی است و باید از آن الگو بگیرند./843/پ202/ج