۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
کد خبر: ۳۱۷۷۷۶
شیخ الاسلام در نشست خبری:

لاریجانی اجازه نداد درباره برجام حرفی بزنم/ حضور جلالی در لیست اصلاح طلبان باعث تاسف است

خبرگزاری رسا ـ مشاور رییس مجلس در امور بین الملل گفت: در رابطه با برجام از ابتدا نظرم این بود که باید به مجلس برود. چون این یک توافق است و با اینکه نام این توافق عوض شود اما ماهیت آن عوض نمی شود. من مصاحبه ای کردم که در آنجا گفتم که برجام باید به مجلس برود. اقای لاریجانی آن را دید و برای من خصوصی یادداشت نوشت که چرا شما این حرف را می زنید.
دکتر حسين شيخ الاسلام، سفير سابق ايران در سوريه حسن شيخ الاسلام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین شیخ الاسلام مشاور رییس مجلس در امور بین‌الملل، در نشست خبری که یکشنبه دوم اسفند ماه در خبر آنلاین برگزار شد، با اشاره به تشکیل ائتلاف صدای ملت، گفت: برای انتخابات مجلس هیچ هزینه ای نکرده ام و اعتقادی به اینگونه تبلیغ کردن را هم ندارم.

 

وی درباره فرق ائتلاف اصولگرایان و ائتلاف صدای ملت، گفت: در ائتلاف صدای ملت هیچ اجباری برای امضای میثاقنامه وجود ندارد و اینطور نیست که هرکسی انتخاب نشد باید استعفا بدهد، در صدای ملت همه فهرست انتخاباتی داریم و نمی توانیم عضو یک فراکسیون مجلس شویم.

 

وی اظهار داشت: باید بفهمیم حکومت و انتخابات چیست تعهد بین ملت و کارگزاران در انتخابات امر مهمی است، انتخابات توافق دو طرفه بین افرادی که خود را معرفی و افرادی رای می دهند برای همین شفافیت در موضوع انتخابات امر مهمی است، همه در جمهوری اسلامی باید میثاق ملی را در دستور کار قرار دهیم در و این ساختار الزام آور است شفافیت مهم است و مردم باید نماینده را بر اساس توانایی انتخاب کنند.


شیخ الاسلام در رابطه با عدم حضور لاریجانی در فهرست اصولگرایان گفت: لاریجانی در سیاست خارجی موضع روشن و قوی دارد و در سیاست داخلی برخی اصولگرایان با ایشان همراه نیستند و در انتخابات این فاصله زیاد تر شده است، این به نفع اصولگرایان نیست و اصولگرایی لطمه جدی می خورد، همچنین جدا کردن اصولگرایان از جامعه روحانیت خطر بزرگی است.

 

مشاور رییس مجلس در امور بین‌الملل در رابطه با موضوع برجام گفت: در رابطه با برجام نظرم این بود که باید در مجلس می رفت، اینکه نام یک چیز عوض شود ماهیت آن عوض نمی شود، در رابطه با این موضوع لاریجانی به من گفت که تو مشاور من هستی اگر هرچه بگویی به معنی این است که من گفته ام بنابراین اجازه صحبت کردن در رابطه با این موضوع را نداد.

 

وی با بیان اینکه مشروعیت کل نظام به پایبندی همه به قانون اساسی نیاز دارد، گفت: نمایندگان مجلس همه سوگند یاد کردند که از این قانون اساسی دفاع کنند و به آن پایبند باشند. در لیست اصولگرایان یک ساختار الزام آور وجود دارد ولی صدای ملت ساختار الزام آور وجود ندارد.

 

شیخ الاسلام با بیان اینکه مجلس ما قانون سالاری است و نمی توان آن را منحل کرد، ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب بر اساس اجتهاد خردگرایانه است نظریه پردازی می کنند، ایشان تأکید دارند که رای حق الناس است هم از جانب فردی که رای می دهد و هم از جانب شخصی که رای آورده است.

 

شیخ الاسلام که از دانشجویان تسخیر کننده لانه جاسوسی بود، در باره حمله به سفارت عربستان گفت: کشور ما متعهد به حفظ امنیت سفارتخانه هاست. مادامی که این تعهد را پذیرفته ایم این امر لازم الاجرا است. ما متعهد به اجرای قانون هستیم و باید به تمامی مفاد آن پایبند باشیم.

حمله به سفارت آمریکا، حکم حکومتی داشت
او به بندی از قانون اساسی اشاره کرد و گفت نمایندگان وقتی سوگند یاد می کنند باید یادشان باشد به همه آن پایبند باشند . یعنی باید مدافع حقوق همه مظلومان دنیا باشند. این تاکید آیا می تواند به حمله به سفارت ها و اماکن دیپلماتیک ختم شود؟ او در این باره گفت:«ببینید غیر از ماجرای سفارت آمریکا که حکمی حکومتی داشت و من یکی از دانشجویان آن روز بودم، در باقی موارد اگر حمله ای انجام شود ، نوعی نقض پیمان از سوی ماست. مهم نیست که این تعهد در چه سالی داده شده ، مهم این است که همه ما این تعهد را قبول داریم و باید به آن پایبند باشیم. حمله به این اماکن دیپلماتیک گذشتن از قانون اساسی است و نباید انجام شود.»

 

اعتدال مهمترین ویژگی اعضای لیست صدای ملت است
شیخ الاسلام که مدام تاکید داشت لیست صدای ملت تنها یک فهرست انتخاباتی است که هیچ تعهد الزامی برای پایبندی اعضاء به همراه نمی آورد، در پاسخ به این پرسش که در چنین شرایطی چرا علی مطهری که چهره رای آوری است، چنین لیستی را تشکیل داده است، گفت: «اتفاقا در روز اولی هم که آقای مطهری ما 20 نفر را برای فهرست اولیه به صدای ملت دعوت کرد ، به همین مسئله اشاره کردند و تاکید داشتند دغدغه خودشان رای نبوده و این لیست قرار نیست رایی به آرای ایشان اضافه کند. حتی گفتند ما جمع سیاسی هم فکر هم نیستیم . ولی یک لیست سیاسی هستیم. »

 

خبرنگاری از او پرسید: آیا این جمع نامتجانس که بدون هیچ تعهدی در کنار هم قرار گرفته اند، ممکن است دوباره نمایندگانی به مجلس بفرستند که ادبیات گفتاری شان، دفن کردن مسئولان نظام در سیمان باشد؟

 

او لحظه ای درنگ کرد و گفت:«راستش من تمام اعضای لیست 30 نفره صدای ملت را نمی شناسم ولی چند نفری مثل آقای خوش چهره و سبحانی را که می شناسم، مردانی معتدل هستند. درباره آن ماجرایی که می گویید هم باید توضیح بدهم وقتی این نوع حرف های تند و افراطی گفته می شود که افراد در حوزه های غیر تخصصی شان سخن بگویند. مثلا اگر خود من قرار باشد درباره اقتصاد حرف بزنم، قطعا حرف هایم درست نیست. چون اصلا آشنایی به این حوزه ندارم و مردمی هم که به من می خواهند رای بدهند اگر به خاطر توانایی های اقتصادی ام بخواهند رای بدهند، قطعا درست نیست. البته این نکته را هم بگویم که آقای مطهری در جلسه 20 نفره مان درباره یک موضوع تاکید داشتند، اینکه ایشان دنبال یک گروه از افراد اعتدالی در این لیست هستند. ویژگی اعتدال شاید مهمترین حلقه وصل کننده این افراد در لیست صدای ملت با همدیگر است.»

 

شیخ الاسلام با بیان اینکه من خیلی شفاف می گویم که سیاست خارجی بلدم افزود: به همین دلیل در اقتصاد سررشته ای ندارم. بر همین اساس هم هیچ قول اقتصادی به مردم نمی دهم.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به قرابت نزدیک شما به علی لاریجانی حضور برخی نزدیکان ایشان در لیست اصلاح طلبان را چطور ارزیابی می کنید؟ اظهار داشت:باید روشن کنم که من کار اصلی ام با آقای لاریجانی در سیاست خارجی است. موضع ایشان در سیاست خارجی موضع روشنی است. تصمیم گیری های ایشان در رابطه با سیاست خارجی خودشان انجام می دهند.

 

وی افزود: اما در رابطه با سیاست داخلی آقای لاریجانی باید بگویم بعضی از اصولگرایان با ایشان همراه نیستند و نمی پسندند. متاسفانه در رابطه با انتخابات این فاصله زیاد و زیادتر شده است. من تاسف می خورم. کاش اقایان مینشستند و با هم توافق می کردند. الان اصولگرایی لطمه جدی می خورد. به خصوص جدا کردن اصولگرایی از جامعه روحانیت صدمه بزرگ و جدی است. آن هم در شهری مثل قم.

 

حضور جلالی در لیست اصلاح طلبان باعث تاسف است
شیخ الاسلام در پاسخ به این سوال که چرا هیچ کس از طیف علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان نیست و چرا جلالی در لیست اصلاح طلبان قرار دارد اظهار داشت: رقابت های انتخاباتی ما را دچار این سردرگمی کرده و خطوط با هم خلط شده است در حالی که ما نیاز به شفافیت داریم تا مردم به خوبی همه را بشناسند اما این خلط مرزها از شفافیت کم کرده است. ائتلاف باید بر اساس اصولی باشد. و این جای تاسف است.

 

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است این جدایی بعد از ماجرای تصویب برجام در مجلس رخ داده باشد اظهار داشت: من سیاست داخلی را زیاد بلد نیستم. در مجلس موضوعاتی طرح می شد که بارزترین آن برجام بود. که باعث ایجاد مشکل شد.

 

وی افزود: در رابطه با برجام از ابتدا نظرم این بود که باید به مجلس برود. چون این یک توافق است و با اینکه نام این توافق عوض شود اما ماهیت آن عوض نمی شود. من مصاحبه ای کردم که در آنجا گفتم که برجام باید به مجلس برود. اقای لاریجانی آن را دید و برای من خصوصی یادداشت نوشت که چرا شما این حرف را می زنید. من هم برای ایشان توضیح دادم. اما ایشان گفت درک من از قانون اساسی این نیست که تو می گویی. من فکر می کنم دست اقا را باید باز بگذاریم تا ایشان تصمیم بگیرد. بعد هم گفت تو مشاور من هستی و این تلقی می شود که این حرف ها حرف من هم هست.

 

مشاور سیاست خارجی رییس مجلس ادامه داد: این حرفها بود تا اینکه امریکا تصمیم گرفت برجام را به کنگره ببرد. وقتی این اتفاق افتاد دوباره با آقای لاریجانی صحبت کردم و گفتم حالا که این اتفاق افتاده بد است که ما برجام را به مجلس نبریم. گفتم حالا می توانم حرف هایم را بزنم؟ ایشان گفت این حرف ها را نگو چون دست مرا می بندی. من هم حرفی نزدم. تا اینکه حضرت آقا همان حرفی را زد که من می خواستم بگویم. یعنی ایشان فرمودند برجام باید در مجلس بررسی شود.

 

وی افزود: درباره برجام همانطور که در آمریکا بین تندروها و کندرو ها اختلاف بود در در بین ما هم بین تندرو ها و جناح مقابلش اختلاف نظر شد. اما ما در اینجا یک مقامی داشتیم که این دعوا را جمع کرد. حضرت آقا چون می دانند نفت تمام می شود و تنها جایگزین آن انرژی هسته ای است به خوبی ارزش آن را می دانند و برای حفظ آن سیاست ورزی درستی به کار بردند.


او که می گفت نظر وی همان چیزی بود که رهبر معظم انقلاب از مجلس در بررسی برجام خواست، در پاسخ به سوالی که به ترور عماد مغنیه اشاره داشت و اینکه آیا با شیطنت عربستان بوده است، گفت: بله آن اتفاق کار مشترک عربستان و اسرائیل و قطر و باقی کشورهای عربی بود
./818/پ203/ج

ارسال نظرات