۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۶
کد خبر: ۳۱۸۱۰۳
حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی:

اصل ولایت فقیه در تاریخ فقاهت شیعه مخالف و منکر ندارد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با رد این سخنان که آیت الله خویی و شیخ اعظم انصاری میانه ای با ولایت فقیه ندارند، گفت: اصل ولایت فقیه در تاریخ فقاهت شیعه از عهد شیخ انصاری تا به امروز مخالف و منکر ندارد.
حسيني خراساني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خراسانی، نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری در نشست بررسی جایگاه خبرگان عصر امروز سوم اسفند در مجتمع علوم انسانی دانشگاه آزاد مشهد به تبیین رابطه مجلس خبرگان با ولایت فقیه و رهبری پرداخت.

 

وی با بیان این که از همان عهد نهضت فقه کلام شیعه از دوران شیخ مفید این موضوع مطرح بوده است، گفت: در حوزه نظریه پردازی، اصل ولایت فقیه از باب مسأله مسلم و مورد اتفاق همه بوده است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که امام(ره) این نظریه را به مرحله عمل رساند، اظهار داشت: در واقع رهبر کبیر انقلاب یکی از بزرگ ترین آمال فقها را جامه عمل پوشاند و نظام سیاسی مورد نظر اسلام با مدیریت فقیه جامع الشرایط تحقق پیدا کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با بیان این که فقیه جامع الشرایط در عصر غیبت دارای سه شأن منصب، مرجعیت و قضا و داوری است، بیان داشت: شأن ولایت که همان منصب رهبری است و لزومی ندارد که یک فقیه جامع الشرایط شیعه هرسه منصب را بالفعل دارا باشد.

 

وی در ادامه با طرح این پرسش که چرا رییس قوه قضائیه با مراجعه به آراء عمومی و یا رفراندوم و انتخابات منصوب نمی شود، اظهار کرد: در واقع قضا از شئون رهبری است که قاضی را نصب می کند.

 

اصل ولایت فقیه در تاریخ فقاهت شیعه از عهد انصاری تا به امروز مخالف و منکر ندارد

نامزد خبرگان رهبری با رد این سخنان که آیت الله خویی و شیخ اعظم انصاری میانه ای با ولایت فقیه ندارند، اظهار کرد: اصل ولایت فقیه در تاریخ فقاهت شیعه از عهد انصاری تا به امروز مخالف و منکر ندارد.

 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به آیات و روایات درباره جایگاه رهبری گفت: رهبری تمامی امور و شئون اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و غیره را ساماندهی می‌کنند و وظیفه خبرگان این است که نگذارند این رشته قطع شود و یا احیانا با خلأ رهبری مواجه شویم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی احراز شرایط رهبری، نظارت برآن و مراقبت بر بقای شرایط رهبری را از جمله وظایف دیگر وظایف مجلس خبرگان برشمرد و گفت: فقاهت اصلی‌‌ترین شرط رهبری است و دلیری، شجاعت، مسلط بودن به شرایط منطقه و جهان و غیره از دیگر خصوصیات رهبری است.

 

این استاد حوزه ضمن تاکید بر این‌که چنانچه روزی یکی از این ویژگی‌ها در رهبری به خودی خود از بین برود رهبر کنار می‌رود و خبرگان آن را اعلام می‌کنند، تصریح کرد: آنچه در این هنگام دارای اهمیت است، این است که خبرگان خود باید از نظر شرایط در سطحی باشند که چنانچه قرار شد به عنوان گزینه رهبری مطرح شوند، آن شرایط را دارا باشند به این معنا که خبرگان خود باید دلیر، مسلط به شرایط منطقه و جهان، مدبر و مدیر باشند.

 

مشروعیت تنها از آن خداوند است و هیچ کس حق تشریع ندارد

این نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بنابراین مردم باید افرادی را به مجلس خبرگان بفرستند که آنان شایستگی رهبری کشور را داشته باشند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی خاطرنشان کرد: ما یک اصل مسلمی داریم که بر اساس آن مشروعیت تنها از آن خداوند است و هیچ کس حق تشریع ندارد.

 

این نامزد انتخابات مجلس خبرگان با بیان این موضوع که در دوره غیبت سه منصب مرجعیت تقلید، قضاوت و ولایت فقیه در جامعه مسلمان وجود دارد، بیان داشت: در هر سه منصب شرط عدالت معتبر است و چنانچه فردی افقه فقهای عالم باشد و هیچ فقیهی به درجه او در جهان نباشد؛ اما چنانچه عادل نباشد نمی‌تواند به عنوان ولایت فقیه فعالیت کند.

 

وی ادامه داد: همین طور چنانچه فردی به تمام قوانین مسلط و متخصص باشد؛ اما عادل نباشد نمی‌تواند قضاوت کند و در خصوص مرجعیت تقلید نیز همین شرط وجود دارد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه بابیان این که البته خداوند مشروعیت می‌دهد؛ اما تشخیص بر عهده مردم است، تصریح کرد: با توجه به این‌که این تشخیص مشکل است مردم نمایندگانی به نام خبرگان انتخاب می‌کنند تا این خبرگان به جای آنان فرد فقیه را بشناسند./934/202/ب1

ارسال نظرات