مشکل بشریت دوری از کوثرگرایی و توجه به تکاثرگرایی است

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین نجفیروحانی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کشور عراق طی سخنانی در این گردهمایی با اشاره به ضرورت و اهمیت موضوع کوثرگرایی و کوثرشناسی اظهار داشت: ضروریترین و کاربردیترین مسأله برای جهان امروز مخصوصا جهان اسلام، کوثرشناسی و کوثرگرایی است، که می تواند مشکلات اخلاقی، اجتماعی، نربیتی و حتی سیاسی جوامع اسلامی را برطرف کند.
حجتالاسلام والمسلمین نجفی روحانی به تشریح مفهوم کوثر از دیدگاه احادیث و روایات معتبر وارده پرداخت و گفت: کوثر خیر کثیر است و آنچه که مسلم است؛ از مصادیق اتم و بارز کوثر؛ حضرت فاطمه (س) است که کوثر دنیا و آخرت شناخته می شود و مصداقی کامل تر از آن حضرت، برای کوثر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیش از 26 قول درباره کوثر مفسرین شیعه و سنی بیان کردهاند، خاطرنشان ساخت: همه این اقوال به نوعی در وجود حضرت فاطمه (سلام الله علیها) تبلور و تجلی دارد، چه در دنیا و چه در آخرت.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی با بیان اینکه سوره کوثر با اینکه بسیار موجز و کوتاه است، اما از نظر محتوا و الفاظ دارای اعجاز است، افزود: آنچه را خداوند به پیامبرش عطا می کند، فردی به نام فاطمه است که فکر و راه و نسل او تا قیامت استمرار دارد و این است که دشمن را ابتر و مأیوس ساخته و می سازد.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق یادآور شد: اسلام حقیقی در فاطمه(سلام الله علیها) و فرزندان معصومش متجلی است و اسلام بدون ولایت که در هر زمان به نوعی ظهور نموده است، مانند اسلام اموی و اسلام عباسیان و امروز اسلام آمریکایی در مقابل اسلام علوی، فاطمی و اسلام ناب محمدی(ص) قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را دارای دو حضور ملک و ملکوتی دانست و افزود: آنچه امروز ما از فاطمه می فهمیم جنبه ملکی اوست، که می گوییم؛ دختری نمونه، همسری نمونه و مادری نمونه است، اما جنبه ملکوتی او از عالم عالی به این عالم به نحو تجلی نزول کرده است و اشراف بر عالم دارد، افراد عادی عاجز از درک آن هستند.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(علیه السلام) گفت: امام صادق(ع) می فرماید؛ مخلوقات از درک حقیقت فاطمه(س) عاجزند و هر کس به معرفت خود که فوق علم است، آن حضرت را ادراک می کند. همچنانکه در تفسیر فرات کوفی آمده است؛ فاطمه(س) حکم لیله القدر عارفان را دارد، زیرا اگر در شب قدر قرآن صامت نازل شد، از مسیر فاطمه(س) 11 قرآن ناطق به حافظ و مفسر و مبین قرآن و در واقع قرآن مجسم بودند، به این جهان نزول یافته اند.
وی با اشاره به اینکه الگوی امام زمان (عج) طبق فرموده آن حضرت؛ فاطمه(س) است، گفت: فاطمه آیینه تمام نمای صفات الهی است و نیز به گفته امام امام حسن عسکری(ع)؛ ما حجت الهی بر بشریت هستیم و فاطمه (س) حجت بر ماست.
وی با بیان اینکه در سوره کوثر به دو امر مهم نماز و قربانی اشاره شده است تا کوثرگرایان بدانند باید همیشه ارتباط با عالم ملکوت و ارتباط به خدا داشته باشند، گفت: ارتباط با خلق خدا نیز که قربانی نماد آن است، توصیه شده و باید به خلق خدمت نمایند.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کشور عراق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کوثر در مقابل تکاثر قرار دارد و دو سوره در قرآن به نام کوثر و تکاثر وجود دارد، که سوره تکاثر در مقام توبیخ تکاثرگرایان است و تنها جمعآوری اموال و افتخار و مباهات به داراییها و نفرات می کنند، و هیچگونه ارتباطی با خداوند متعال و قیامت نداشته و یک زندگی پوچ و بی معنا را دنبال می کنند.
وی افزود: آنچه را که امروز در غرب و حتی برخی از کشورهای اسلامی مشاهد می کنیم، به دنبال تکاثرگرایی هستند و از حقیقت و مسیر کوثر که خیر کثیر است، دور مانده اند و این عمده ترین مشکل آنان است، زیرا اخلاق، فرهنگ، تربیت و سیاست کوثری نجاتبخش بشریت است.
وی در ادامه، اظهار داشت: جریان تکاثر موجب بحران اخلاقی، معرفتی، تربیتی و سیاسی در غرب شده است، این جریان مبتنی بر مادیگرایی بوده و سعادتی برای بشریت نداشته و ارمغانی به دنبال ندارد./1330/د102/ی
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج