۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
کد خبر: ۳۱۹۹۸۰
مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز:

آیت الله موسوی جزایری حلقه وصل اقوام مختلف خوزستان هستند

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله موسوی جزایری از معدود شخصیت‌های استانی هستند که تلاش فراوانی برای تغییر نگرش مسؤولان کشور نسبت به استان خوزستان و ایجاد فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری انجام دادند. ایشان درباره معضلات استان خوزستان همچون بیکاری، ریزگردها و اشتغال جوانان تلاش‌های زیادی از خود نشان داده‌اند.
حجت الاسلام  المسلمين جابريان ، امام جمعه موقت عين دو اهواز استقبال اقشار مختلف خوزستان  احمدي نژاد استقبال اقشار مختلف خوزستان  احمدي نژاد آيت الله موسوي جزايري، نماينده ولي فقيه در خوزستان در کلنگ زني مسجد جامع شيرين شهر خوزستان آيت الله موسوي جزايري، نماينده ولي فقيه در خوزستان در ديدار با مديران، معاونان و پرسنل شرکت توسعه نيشکر خوزستان

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، آیت‌الله موسوی جزایری در طول دوران انقلاب اسلامی برای مردم استان خوزستان و نیز انقلاب اسلامی فعالیت‌های بی شماری انجام داده، از معدود علمایی هستند که در بحث رسانه ورود پیدا کرده و شبکه جهانی الاهواز را تأسیس کردند. ارتباط صمیمی و متواضع با مردم از جمله دلایل عشق و اردات مردم و اقوام خوزستان به ایشان است.

 

در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام جلال جابریان، مسؤول دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان، به نقش آیت‌الله موسوی جزایری در برخورد با اقشار مختلف جامعه، آگاهی از مسایل روز، خدمات صورت گرفته ایشان برای استان خوزستان، تعامل ایشان با امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و ویژگی‌های اخلاقی ایشان پرداخته شده است که علاقه‌مندان در ادامه متن این‌ گفت‌وگو را از نظر می‌گذارنند.

 

رسا ـ آیت‌الله موسوی جزایری در بسیاری از عرصه‌ها فعال هستند. نماینده ولی‌فقیه در خوزستان، امام جمعه اهواز، تدریس درس خارج، ریاست دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) و بسیاری دیگر از مسؤولیت‌ها تنها بخشی از فعالیت‌های ایشان است. وی این وظایف را چگونه در کنار یک‌دیگر به انجام می‌رساند؟

 

یکی از ویژگی‌های برجسته آیت‌الله موسوی جزایری فعالیت در عرصه‌های مختلف است و از معدود شخصیت‌هایی هستند که با تنوع مسؤولیت‌ها و مشغولیت‌ها بدون این‌که لطمه و خللی در وظایف محوله صورت بگیرد، آن‌ها را انجام می‌دهد و خداوند این نبوغ و توانایی را به وی ارزانی داشته است.

 

اراده فولادین، همت و پشتکار والای ایشان از ویژگی‌های برجسته‌ای است که در انجام وظایف محوله بدون لطمه وارد کردن و دخالت آن‌ها در یک‌دیگر و جمع کردن آن‌ها تأثیرگذار است. پذیرش مسؤولیت‌های گوناگون مستلزم طاقت و توان بالایی است و بنده که در حدود 25 سال به خدمت ایشان در آمده‌ام، ایشان را لطف الهی می‌دانم.

 

 

رسا ـ آیت‌الله موسوی جزایری در برخورد با اقشار مختلف مردم چگونه عملکرده و ایشان دارای چه نکات برجسته اخلاقی هستند؟

 

مردم از کنار افراد فاقد خصلت نرم‌خویی و تواضع دوری می‌جویند؛ در حالی که آیت‌الله موسوی جزایری این خصلت مهم را به همراه دارند و این خصلت از جمله ویژگی‌های برجسته اخلاقی ایشان است. آیت‌الله موسوی جزایری به مردم نگاهی مقدسانه و بدون منفعت طلبی و بهره‌بری و در حقیقت ایشان شیفته و عاشق مردم است و به برقراری ارتباط با مردم و حضور در اجتماع علاقه‌مند هستند. از اجتماعات مردمی و گفت‌وگو با آن‌ها لذت برده و آرامش می‌یابند.

 

برخی افراد با حضور در اجتماع به دنبال اهداف و اغراضی هستند؛ اما آیت‌الله موسوی جزایری چنین نبوده و ذاتا به حضور در اجتماع علاقه‌مند هستند. ایشان ابایی از حضور در اجتماع و رفت‌و‌آمد همچون انسان‌های عادی ندارند. خداوند در قرآن به مردم خطاب کرده است که پیامبراکرم(ص) همچون شما و مستثنی نیست و سیره علمای ربانی شیعه تبعیت از انبیا و حضور در میان مردم و زندگی همچون آن‌ها است و نمی‌خواهند خود را از مردم جدا بدانند. آیت‌الله موسوی جزایری نیز این گونه بوده و به هیچ خواهان جدایی از مردم نیستند.

 

این اقدامات گویای آن است که ایشان علاقه‌مند به حضور در اجتماع و برداشتن همه موانع این دوری است و تواضع و مردمی بودن وی برای ایشان محبوبیت به ارمغان آورده است. تلاش‌های همه جانبه ایشان برای به خدمت رسانی به مردم در جهت به دست آوردن رضایت خداوند است و به هیچ وجه دنبال منفعت طلبی نیستند.

 

آیت‌الله موسوی جزایری برای مناطق حاشیه شهر اهواز و حل مشکلات آن‌ها در سفر به تهران با جدیت و اهتمام تمام تلاش کرده و پاسخگویی مسؤولان را خواستار شده‌اند. حتی عمامه خود را از سر درآورده و از قیامت و پاسخگویی در این باره حرف می‌زنند و این نشان‌دهنده دید اخروی و ملکوتی ایشان در برقراری ارتباط با مردم است. ایشان به دلیل خصلت‌های نرم‌خویی، مردمی و تواضع داشتن از محبوبیت ویژه‌ای در میان مردم خوزستان به ویژه عشایر برخوردار هستند.

 

رسا ـ تأسیس شبکه جهانی الاهواز، دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) و بسیاری دیگر از فعالیت‌های آیت‌الله موسوی جزایری نشان از به روز بودن ایشان و آگاه بودن به شرایط جامعه امروزی است. مسأله‌ای که بسیاری از مسؤولان در این‌باره ناآگاه هستند. این دیدگاه ایشان را چگونه می‌بینید؟

 

آیت‌الله موسوی جزایری از شخصیت‌های کم نظیر، آگاه به مسائل، متفکر و دارای تنوع ایده که از مقدس مأبی و تحجر دور است، هستند و 15 سال پیش به عنوان مجتهد جامع الشرایط و مطلق معرفی شدند. وی روشنفکر به معنای حقیقی با دید باز و افکار جدید هستند.

 

بسیاری از نقش آیت‌الله موسوی جزایری در احداث جاده ساحلی و پایه‌گذاری آن بی‌اطلاع هستند و آقای هاشمی‌زاده به عنوان شهردار آن زمان اهواز همراه با آیت‌الله موسوی جزایری برای تبدیل جاده ساحلی به طرح ملی به تهران عزیمت کرد و ایشان به طرح استانی آن اکتفا نکردند.

 

آیت‌الله موسوی جزایری پیشنهاد انتقال خیابان امام به جاده ساحلی را مطرح کردند؛ زیرا در کشورهای پیشرفته ثقل مراکز تجاری آن‌ها جاده‌های ساحلی به دلیل داشتن منظره‌های زیبا است و این ایده نشان از دید باز و افکار به روز آیت‌الله موسوی جزایری است.

 

آیت‌الله موسوی جزایری از حضور سرمایه‌گذاران در اهواز استقبال و داشتن بهترین وسایل رفاهی برای آن‌ها را ضروری می‌داند. این نشان از تفکر مجتهد مطلق و جامع الشرایط است. روشنفکری و آینده‌نگری اسلامی آیت‌الله موسوی جزایری نسبت به شهر اهواز و حتی مسائل کلان کشوری بی‌نظیر و صاحب نظربودن در همه مسائل و نبوغ فوق‌العاده ایشان زبانزد است.

 

 

آیت‌الله موسوی جزایری در مسائل معماری صاحب نظر هستند و ساخت گنبد مسجد اعظم بدون ستون از ایده‌های ایشان است که تعجب و تحسین همگان را برانگیخت. رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار از شهر اهواز از گنبد بی ستون سؤال کرده و ایشان پس از آگاهی از ارائه این طرح از سوی آیت‌الله موسوی جزایری از صاحب نظر بودن ایشان در مباحث معماری شگفت زده شدند.

 

تأسیس شبکه جهانی الاهواز، دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) و حوزه‌های علمیه به ویژه تأسیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) در دوران جنگ تحمیلی نشان از آینده‌نگری آیت‌الله موسوی جزایری دارد.

 

رسا ـ تعامل آیت‌الله موسوی جزایری در زمان حیات امام خمینی(ره) با ایشان و پس از آن با رهبر معظم انقلاب چگونه بوده است؟ چگونه معنویات امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب را به اجرا در می‌آوررند؟

 

آیت‌الله موسوی جزایری از پایه‌گذاران ولایت مطلقه فقیه در مجلس خبرگان هستند و قدسیت خاصی برای امام خمینی(ره) قائل شده و فناشده در ایشان هستند. آیت‌الله موسوی جزایری در دیدار با امام خمینی(ره) از نگاه خاص ایشان بهره‌مند بودند و در مسأله جنگ تحمیلی امام خمینی(ره) همگان را به آیت‌الله موسوی جزایری و بهره‌مندی از نظریات ایشان ارجاع می‌دادند. ایشان با الهام‌گیری از امام(ره)، دیدگاه‌های ایشان را در عمل پیاده می‌کردند.

 

رسا ـ نقش آیت‌الله موسوی جزایری را در وحدت میان اقوام استان خوزستان و یکپارچگی و همبستگی آن‌ها چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

وجود آیت‌الله موسوی جزایری برای استان خوزستان نعمت بزرگی است و تصور استان بدون ایشان برای من وحشت‌آور است. بنده با اعتقاد این سخن را بر زبان جاری می‌سازم و در روز قیامت نیز بر این گفته خود شهادت می‌دهم که آیت‌الله موسوی جزایری «نظام الشعب الخوزستانی» است و ایشان حلقه وصل اقوام مختلف استان خوزستان هستند.

 

سیستم حاکم در استان خوزستان عشایری است و ایجاد وحدت و نزدیک ساختن آن‌ها به یک‌دیگر کاری طاقت فرسا و نیاز به شخصیتی دارد که بهره‌مند از انفاس قدسی و ربانی، دلسوز، از خود گذشته و نسبت به منافع شخصی خود بی‌اعتنا و بی‌تفاوت باشد و این خصلت‌ها در آیت‌الله موسوی جزایری تجلی پیدا کرده است.

 

در زمانی که حکومت و قدرت در اختیار 2 خردادی‌ها بود و مشکلاتی در استان پیش آمد، مسؤولان برای چاره‌جویی سراغ آیت‌الله موسوی جزایری آمده و خواستار راهکار شدند. ایشان با تدبیر خود و آشنایی به فرهنگ و آداب و رسوم عشایر به چاره‌جویی و حل این مشکلات پرداخت و عمود خیمه وحدت میان اقوام و عشایر استان خوزستان هستند.

 

 

رسا ـ نقش آیت‌الله موسوی جزایری در نگرش صحیح مسؤولان کشوری به استان خوزستان را علیرغم وجود مشکلات عدیده چگونه می‌دانید؟

 

آیت‌الله موسوی جزایری تلاش فراوانی در تغییر نگرش مسؤولان کشوری داشته‌اند؛ ایشان نسبت به شایعات مطرح شده درباره مردم خوزستان همچون دست کشیدن از دین و مذهب در سطح کشور واکنش نشان داده و ولایت‌پذیری و انقلابی بودن مردم خوزستان را برای مسؤولان بازگو و بیشترین شخصیت مؤثر در این زمینه ایشان هستند.

 

در آغاز تأسیس شبکه جهانی الاهواز درخواست ایشان از سوی شورای عالی امنیت ملی رد و پس از اطلاع بلافاصله با حضور در دفتر رهبر معظم انقلاب خواستار تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی شدند. آیت‌الله موسوی جزایری برای تأسیس شبکه جهانی الاهواز با حضور در میان اعضای شورای امنیت ملی رضایت همگان را جلب و توانستند فکر مسؤولان کشوری را نسبت به استان خوزستان و مشکلات آن تغییر دهند و ایشان و خود را محدود به حوزه علمیه و منصب امام جمعه نکرده و مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مسؤولان استان را پیگیری و در صورت لزوم همراه آن‌ها به تهران می‌رود.

 

منصب امام جمعه مسؤولیت اجرایی ندارد، اما احساس مسؤولیت، تغییر نگرش منفی و تبیین واقعیت استان خوزستان برای مسؤولان کشوری از دلایل ورود آیت‌الله موسوی جزایری به ساخت دانشگاه و تأسیس شبکه جهانی الاهواز است. ایشان علمدار تغییر نگرش مسؤولان کشوری نسبت به استان هستند.

 

رسا ـ آیت‌الله موسوی جزایری بارها از مسؤولان کشوری برای مسائلی چون عدم رسیدگی به وضعیت گرد و غبار و انتقال آب کارون گلایه کرده‌اند. نقش آیت‌الله موسوی جزایری در خصوص رسیدگی به مطالبات مردم چگونه است؟

 

ایشان افزون‌بر وضعیت گرد و غبار و کارون، مسأله بیکاری جوانان استان را پیگیری کرده و به دعوت تاجران برای سرمایه گذاری تشویق کرده‌اند. بارها گفته‌اند که اگر کسی بتواند برای جوانان خوزستانی فرصت شغلی ایجاد کند دست وی را بوسیده و خدمتگزار او می‌شوم.

 

تأسیس شبکه جهانی الاهواز، دانشگاه امیرالمؤمنین(ع)، کانون مقدس خانواده و افتتاح دفتر امام جمعه و پیگیری قضایای مردمی از وظایف آیت‌الله موسوی جزایری نبوده، اما از باب تکلیف شرعی و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم اقدام به چنین کارهایی کردند.

 

رهبر معظم انقلاب الگویی برای همگان است و آیت‌الله موسوی جزایری از جمله الگوهای مسؤولیت‌پذیر برای مسؤولان استانی و کشوری است. ایشان درد جامعه را درک می‌کنند و در بعضی موارد برای حل مشکلات مراجعه کنندگان با مقامات پایین‌تر تماس برقرار کرده و رسیدگی به مشکلات مردم را شبانه روز دنبال هستند. علیرغم کهولت سن پیگیر مطالبات مردم هستند.

 

آیت‌الله موسوی جزایری برای مناطق حاشیه شهر اهواز و حل مشکلات آن‌ها با جدیت و اهتمام تمام تلاش کرده و پاسخگویی مسؤولان را خواستار شده‌اند. این اقدمات را در راستای احیا حقوق مردم خوزستان قلمداد می‌کنند و مسؤولیت‌پذیری از شاخصه‌های ایشان است.

 

 

رسا ـ آیت‌الله موسوی جزایری خدمات فرهنگی و اقتصادی بی شماری چون حوزه، دانشگاه و شبکه را برای مردم فراهم کرده‌اند از نظر شما اهمیت ورود به چنین فضایی از سوی آیت‌الله موسوی جزایری به چه میزان بوده است؟

 

فعالیت روحانی و دستگاه روحانیت مسائل فرهنگی است و ایشان با دید وسیع خود به ویژه بلند پروازی در مسائل معنوی خود را محدود به حوزه خاصی نکرده‌اند. فعالیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) به جایی رسیده که شخصیت‌های برجسته‌ای در این حوزه همچون رهبر معظم انقلاب حضور یافته و نظریه‌های خود را بیان کرده‌اند. یکی از حوزه‌های برجسته کشوری است و این ادعا، گفته‌های مسؤولان حوزه‌های علمیه قم و مراجع تقلید است.

 

آیت‌الله موسوی جزایری در همه زمینه‌ها دنبال بهترین و خوبترین هستند و به کمتر از آن قانع نیستند؛ از جمله مساجد اهواز پیش از اقدام آیت‌الله موسوی جزایری به تأسیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) این‌گونه فعال و پویا نبود و در زمان کنونی به گواهی سردار رحیم صفوی مساجد اهواز بهترین‌ها در کشور هستند که این اقدام به همت آیت الله موسوی جزایری است.

 

آیت‌الله موسوی جزایری طرح حلقه‌های صالحین که با محوریت حوزه، مسجد و آموزش و پرورش کشوری شد را پایه‌گذاری کردند. ایشان کار فرهنگی را محدود به حوزه ندانسته و گستراندن آن در مدارس را خواستار شد تا از این راه جوانان جذب مسجد و سپس حوزه شوند. استقبال از این طرح به صورت کشوری نشان از برنامه‌ریزی دقیق آیت‌الله موسوی جزایری است.

 

ایشان به این امر کفایت نکرده و در حوزه علمیه امام خمینی(ره) حوزه تخصصی دیگری را ایجاد کردند و طرح و فعالیت این حوزه هنگام ارائه از سوی آیت‌الله فرحانی به رهبر معظم انقلاب تحسین و شگفتی ایشان را به همراه داشت و در آن ساعات حضور و تأخیر طلبه‌ها بصورت اصولی تنظیم شده است. محور فعالیت‌های فرهنگی آیت‌الله موسوی جزایری بحث ولایت فقیه است و ایشان حوزه‌ای را پایه‌گذاری کردند که بر بحث ولایت تمرکز کرده و طلبه‌های آن فدایی ولایت هستند.

 

وحدت میان علمای استان خوزستان به ویژه اهواز به همت آیت‌الله موسوی جزایری صورت گرفته و از محورهای دیگر فعالیت‌های ایشان همین مطلب است. این امر چنان مشهود بود که آیت‌الله کرمی بیمارستان امروز خود را تحویل آیت‌الله موسوی جزایری دادند، اما آیت‌الله موسوی جزایری پیشنهاد تحویل بیمارستان را به رهبر معظم انقلاب داده و پس از آن این بیمارستان تحویل کمیته امداد امام خمینی(ره) شد.

 

وجود فعالیت‌های فرهنگی آیت‌الله موسوی جزایری با این وسعت نعمت بزرگی از سوی خداوند است که همه این فعالیت‌ها قدرتی الهی است که از آستین آیت‌الله موسوی جزایری بیرون آمده است.

 

رسا ـ یکی از موضوعاتی که پس از سال‌ها همچنان در خاطر مانده است، توجه حضرت آیت‌الله‌ موسوی جزایری به مسائل رفاهی و تفریحی جامعه است. به نحوی که بخشی از زمین حوزه را به ساخت پارک و شهربازی اختصاص داده‌اند. چگونگی این رخداد و هدف ایشان از این عمل را لطفا بیان فرمایید؟

 

در ابتدا با توجه به تعداد کم طلبه‌ها فکر ایجاد مکانی جدید برای طلبه‌ها مهم نبود، اما آیت‌الله موسوی جزایری با توجه به دور اندیشی خود و پیش بینی حضور بیشتر طلبه‌ها زمین کنونی حوزه علمیه امام خمینی(ره) را به شکل قانونی و با سند قانونی گرفتند. عده‌ای ناآگاه تصور می‌کنند که این زمین در آغاز پارک بوده و سپس حوزه علمیه امام خمینی(ره) تأسیس شد؛ در حالی که قضیه عکس این مطلب است و زمین پارک متعلق به حوزه علمیه است.

 

آیت‌الله موسوی جزایری بخشی از زمین را به حوزه اختصاص و مابقی را در اختیار شهرداری قرار دادند تا مکانی عام المنفعه برای مردم باشد. به سپاس لطف خداوند برای تأسیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) زمین مذکور را برای استفاده عموم مردم اهدا کردند و این زمین در اختیار شهرداری قرار داده شد.

 

در دوران ریأست حجت‌الاسلام بهرام‌پور بر حوزه علمیه امام خمینی(ره) با مشکل پارک ماشین طلبه‌ها مواجه شدیم و اخذ 20 متر طول و عرض از پارک برای پارکینگ ماشین‌ها را خواستار شدیم. اما آیت‌الله موسوی جزایری به هیچ وجه قبول نکردند و گفتند: خلاف اخلاق اجدادی ما است که آنچه را دادیم پس گیریم.

 

 

رسا ـ اگر از آیت‌الله موسوی جزایری و فعالیت‌های ایشان خاطره شنیدنی و جذابی دارید بفرمایید؟

 

مرد و زنی گفتند که یکی از اعضای دفتر شما از ما پول گرفته تا زمینی را در اختیار ما قرار دهد و آن‌ها در این‌باره اصرار شدیدی داشتند. بنده مشخصات این شخص را از آن‌ها خواستار شدم. از قضا این شخص چندین مرتبه به دفتر نماینده ولی‌فقیه مراجعه کرده تا خود را به عنوان اعضای این دفتر به مراجعه کنندگان بقبولاند. بنده موضوع را به آیت‌الله موسوی جزایری گفته و ایشان به شدت ناراحت شدند.

 

پس از کسب اطلاع از زمان دیدار مالباختگان با وی، آیت‌الله موسوی جزایری اطلاع‌رسانی به نیروهای ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر را خواستار و بنده به دستور ایشان با لباس شخصی و مسلح به همراه سرهنگ روغنی راهی محل مورد نظر شدم و پس از دستگیری اخاذ، گزارش ماجرا را خدمت آیت‌الله موسوی جزایری بیان کردم.

 

خاطره مردمی دیگری این است که بنده از خانه به سوی محل کار آمده و در میانه راه راننده‌ای بنده را سوار کرد و سخنان نامربوط زیادی درباره آیت‌الله موسوی جزایری و زندگی خصوصی ایشان بیان کرد. پس از رسیدن به محل کار از او درخواست کردم مهمان شده و وی را مستقیم وارد بیت آیت‌الله موسوی جزایری نمودم.

 

درب منزل آیت‌الله موسوی جزایری زنگ زده و ایشان نسبت به درخواست‌های صورت گرفته مبنی بر ترمیم آن مخالفت داشتند؛ بنده به او گفتم که منزل آیت‌الله موسوی جزایری این است وی تعجب کرد و بر سر خود زده و اظهار ندامت کرد. خواستار ملاقات با آیت‌الله موسوی جزایری شد و به محض دیدن ایشان بخشش را خواستار شد. به او گفتم که منزل آیت‌الله موسوی جزایری متعلق به ایشان نیست و وقف حوزه علمیه است. پس از آن از مریدان و دوستداران خاص آیت‌الله موسوی جزایری شدند.

 

همه مردم خوزستان بدانند که آیت‌الله موسوی جزایری در مدت بستری که 40 روز در تهران بستری شدند، وصیت‌نامه خود را تجدید کرده و در یکی از بندها ذکر کردند که از مال دنیا چیزی ندارم و داشته‌های من متعلق به حوزه علمیه است. هیچ کدام از فرزندان و خانواده من ادعایی در این‌باره ندارند. بنده نیز از افرادی هستم که به همراه حجت‌الاسلام سید محمود موسوی شاهد این ماجرا بوده و وصیت نامه را امضا کردم.

 

خاطره دیگر نیز مربوط می‌شود به دزدیدن نعلین آیت‌الله موسوی جزایری در یکی از مساجد شهر اهواز. مراجعه کننده‌ای آمد و اصرار فراوانی بر ملاقات ایشان داشت و عنوان کرد که مشکل بسیار حاد و مهمی دارد ـ او برادر همان کسی است که نعلین آیت‌الله موسوی جزایری را برداشته بود ـ وی خواستار ملاقات آیت‌الله موسوی جزایری با برادر خود در بیمارستان شده و شفای برادرش را منوط به حضور آیت‌الله موسوی جزایری بر بالین وی دانست. آیت‌الله موسوی جزایری راهی بیمارستان شد و برای وی دعا کردند و آن شخص حلالیت را خواستار شدند.

 

رسا ـ اهمیت مجلس خبرگان و حضور علمایی همچون آیت‌الله موسوی جزایری را در حفظ کیان نظام اسلامی را چگونه می‌بینید؟

 

مجلس خبرگان از دید قانون اساسی از برجسته‌ترین مراکز تصمیم‌گیری است. این مجلس از لحاظ تصمیم‌گیری در قانون اساسی و نظام اسلامی بالاترین رتبه را به دلیل تعیین رهبری و نظارت بر وظایف رهبری دارد. خبرگان امت ایران با بصیرت، بینش و آگاهی کمتر از 48 ساعت پس از وفات امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب را به عنوان رهبر جدید انتخاب و همه جهان از اقدام این مجلس مات و مبهوت شد.

 

این انتخاب جایگاه مهم و حساس مجلس خبرگان و نخبگان آن را برای همگان ثابت کرد؛ در حالی که پس از وفات پیامبراکرم(ص) نخبگان امت اسلام خیانت کردند. اما چنین موردی از سوی نخبگان مجلس خبرگان صادر نشد و برای همین است که امام خمینی(ره) فرموده‌اند: ملت ایران از ملت صدر اسلام بالاتر و والاتر است.

 

اهمیت اقدام مجلس خبرگان در تعیین رهبری در داخل چندان به چشم نیامد، اما در خارج همه از این اقدام متعجب و دشمنان دندان طمع کننده به نظام اسلامی را ناامید کردند. جایگاه آیت‌الله موسوی جزایری در مجلس خبرگان بسیار مهم است؛ زیرا که ایشان از جمله افرادی هستند که در تثبیت ولایت مطلقه فقیه نقش اساسی داشتند. با مشورت‌های آیت‌الله موسوی جزایری و چند تن از اعضای خبرگان رهبری این مطلب مورد قبول قرار گرفت.

 

آیت‌الله موسوی جزایری از حیث سنی مجتهد جامع الشرایط و مرجع تقلید هستند؛ بنابراین هر چه وزنه سیاسی، بینش سیاسی و علمی مجلس خبرگان سنگین‌تر باشد قوی‌تر خواهد شد. آیت‌الله موسوی جزایری از همه جنبه‌ها به ویژه بینش سیاسی پیش و پس از انقلاب اسلامی از سیاسیون برجسته و جایگاه مردمی بسیار مهمی در سراسر کشور دارند./9456/ر

ارسال نظرات