مسجد اصلی ترین پایگاه اسلام است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام جمال یاری 15 با بیان اینکه مساجد نقش ارزنده اِی در شکل گیری شخصیت و تربیت دینی و اجتماعی جوانان در جامعه دارند، اظهار داشت: مسجد از دیرباز تا کنون بهعنوان رسانهای فعال و فراگیر دینی نقش ارزندهای در افزایش آگاهی جامعه ایفا کرده است.
وی با بیان اینکه مسجد نقش تعیین کنندهای در شکل گیری شخصیت مذهبی افراد دارد، افزود: تاسیس کانونهای مساجد علاوه بر ترویج معارف و ارزشهای اسلامی نقش خطیری در جهت مقابله با بدعتها، تحریفها و تهاجمات فرهنگی دشمنان دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان تصریح کرد: مدیریت توانمند و شایسته واحد در مساجد با محوریت امام جماعت، ایجاد هماهنگی میان نهادهای فعال، تهیه و ابلاغ دستورالعمل جامعه برای مساجد، به روز رسانی اطلاعات و تجهیز نرم افراز و سخت افزار، اجرای مراسمهای ملی و مذهبی با محوریت مساجد از جمله موارد مهمی است که در جهت تحقق ترویج فرهنگ اسلامی موثر است.
وی به برنامههای فرهنگی کانونهای مساجد گیلان پرداخت و ادامه داد: برنامههای متنوع و مطلوبی در کانونهای مساجد گیلان در طول سال برگزار میشود، ولی پیشنهاد میشود جهت ارتقاء سطح علمی اعضا و گسترش فعالیتهای موثر، اعضای کانونها آموزشهای لازم را دیده و از نظر امکانات تقویت شوند تا با برنامههای جذاب و کیفی بهتر بتوانند در شناسایی و شکوفایی استعدادهای جوانان ونوجوانان موفق باشند.
این مقام مسئول به نقش خانواده جهت ارتقاء تربیت اسلامی جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: خانواده از اصیلترین و حیاتیترین نهادهای بشری است که نقش اساسی در اصلاح فرد و جامعه میتواند، ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه یک برخورد نسنجیده برای همیشه جوان را از مسجد دور خواهد کرد، مطرح کرد: امام جماعت، هیئت امنا و مجریان فرهنگی مساجد با خوشرویی و تکریم با اهل محل و نماز گزاران برخورد کنند و پدر و مادر میتوانند با برداشتن فاصلهها بین مسجد و جوانان و با ایجاد حلقه عاطفی بین جوانان و این اماکن مقدس، شکلگیری شخصیت جوانان را در جامعه کامل کنند.
حجتالاسلام یاری به حضور جوانان در مساجد و نمازهای جماعت اشاره کرد و متذکر شد: متاسفانه حضور جوانان در صف نماز جماعت و مساجد ضعیف است، مساجد برنامههای آموزشی و هنری متنوع، جذاب و آموزنده برای نماز گزاران اجرا کنند و اداره کنندگان مسجد در برنامه ریزیهایشان، خانوادهها را مشارکت داده در غم و شادی اهل محل را همراهی کنند.
وی به نکات قابل توجه گرایش جوانان به مساجد پرداخت و ابراز داشت: امام جماعت باید دارای قدرت علمی، حسن خلق، آراسته، دلسوز، بردبار، وقت شناس بوده و توانایی برقراری ارتباط با جوانان و پاسخگویی به سئوالات آنان را داشته باشد، رعایت تقوا، عدالت، انصاف، نظم و انضباط، آسان گیری، عمل به گفتهها در جذب جوانان به سمت مسجد موثر خواهد بود.
این کارشناس فرهنگی با تاکید بر اینکه باید با ایجاد و شور نشاط جوانان را به سمت مساجد گرایش دهیم، اذعان کرد: رسانههای دیداری و شنیداری با تهیه فیلم و گزارش می توانند اهمیت مسجد را در زندگی و سعادت انسان به نمایش بگذارند.
وی بیان داشت: هیئت امنا و دست اندرکاران مساجد که خود اهل نماز و مسجد هستند با توجه به ویژگیها و واقعیات دوران نوجوانی و جوان از واکنش های تند و افراطی بپرهیزند.
حجتالاسلام جمال یاری با تاکید بر اینکه ارائه الگو برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد یکی از موثرترین راهکارها میتواند باشد، عنوان کرد: چه ما بخواهیم یا نخواهیم برای جوانان قهرمانان ورزشی بهویژه فوتبال، هنرپیشهها و غیره بیشتر جذابیت دارد، بدین سبب مسولان امر، فضاهای مناسب با این الگوها را چه حضوری و یا چه به صورت فیلم در مساجد فراهم کنند تا گرایش جوانان به سمت مساجد بیشترشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان یادآور شد: با تاسیس کتابخانه و عرضه کتابهای درسی و غیردرسی به صورت امانت می توان زمینه جذب جوانان و ارتباط مستمر و سالم آنان به این نهاد اجتماعی و آشنایی با دوستان اصلح را فراهم کرد./1325/102/ب2
منبع: سازمان تبلیغات اسلامی