۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۴۲۲۸۹۸
نسخه روزنامه اصلاح طلب برای ریاست مجلس دهم؛

عارف مجبور به انصراف است اما لاریجانی به اصلاح طلبان باج بدهد

یک روزنامه اصلاح طلب خبر داد لاریجانی شانس بیشتری برای ریاست مجلس دهم دارد و احتمالا عارف باید برای بار دوم انصراف دهد و کناره گیری کند.
عارف و لاریجانی

به گزارش سرویس پیشخوان ./روزنامه آرمان- نزدیک به هاشمی رفسنجانی- در عین حال سعی کرده روغن‌ریخته را نذر اصلاح طلبان کرده و با سهم خواهی، انصراف عارف را مشروط کند. این روزنامه در تیتر اول خود تحت عنوان «انصراف مشروط عارف- آیا لاریجانی شروط اصلاح طلبان برای بقا بر کرسی ریاست را می‌پذیرد؟» نوشت: «برای یک کرسی ریاست دو گزینه هست. اگرچه تا مشخص نشدن نتایج دور دوم انتخابات نمی‌توان نظر صریحی درباره آن بطور قاطع اعلام کرد. اما اگر فرض بر حضور لاریجانی و عارف باشد، آنگاه باید میزان رای این دو را بررسی کرد که به اعتقاد برخی، لاریجانی شانس بیشتری برای جلوس بر کرسی ریاست دارد و عارف باید بار دیگر برای مصلحت کشور با ریاست خداحافظی کند».

 

این روزنامه اصلاح طلب افزود:«اما آیا این کنار رفتن برای حامیان عارف و اصلاح طلبان خوشایند است؟ بطور طبیعی عارف نشان داده که اهل گذشت و ایثار برای کشور است که نمونه آن را در انتخابات ریاست جمهوری شاهد بودیم و عارف به نفع روحانی از رقابت منصرف شد و این بار هم انتظار از او چنین است که پس از مشخص شدن ترکیب اصلی مجلس دهم و بالا بودن رای لاریجانی برای ریاست، او با این کرسی فعلا خداحافظی کند. اما چه باید کرد تا عارف بدون هزینه، عرصه را برای ریاست لاریجانی فراهم کند؟ ».

 

آرمان می‌افزاید: «برخی کارشناسان عرصه سیاست معتقدند که در این مسیر باید بزرگان وارد شوند. بی‌شک تنها در زمانی حامیان عارف راضی به واگذار کردن عرصه ریاست مجلس به لاریجانی هستند که خواسته‌های آنان هم محقق شود که نخستین آن تشکیل فراکسیون اصلاحات در مجلس است که هدف آن انسجام بخشیدن به اصلاح طلبان در خانه ملت و تاثیرگذاری آنان در تصمیم گیری‌های مجلس است. شاید درخواست بعدی آنان نشاندن یک اصلاح طلب بر کرسی نائب رئیسی و ریاست چند کمیسیون مجلس باشد که در ازای بقای لاریجانی بر کرسی ریاست، طلب شود و چندین خواسته دیگر[!!] که در صورت کنار رفتن مشروط عارف مطرح می‌شود ».

 

این روزنامه در ادامه با اظهار بی‌اعتمادی نوشت:«اما چگونه باید به این امر اعتماد داشت که در صورت کنار رفتن عارف این خواست‌های اصلاح طلبان محقق شود که در اینجا نیاز به حضور بزرگان احساس می‌شود. البته بحث اعتماد به لاریجانی مطرح نیست چرا که بارها دو طرف یعنی اصلاح طلبان و لاریجانی اعتماد به همدیگر را نشان دادند و تردیدی در این موضوع نیست اما باید توجه داشت که احتمال کارشکنی برخی برای عدم تحقق این وعده‌ها وجود دارد که در این زمان نقش بزرگان روشن می‌شود و در صورت عدم تحقق این وعده‌ها دیگر لازم نیست لاریجانی و عارف با یکدیگر روبرو شوند بلکه بزرگان هستند که به آنها گوشزد می‌کنند که سرنوشت کرسی ریاست چگونه تعیین شده است».

 

یادآور می‌شود عارف اخیرا با هاشمی دیدار کرده بود که حمل بر میل هاشمی برای بازی با مهره عارف برای چانه زنی با لاریجانی شد.

 

از سوی دیگر سرمایه گذاری افراطیون روی عارف برای چانه زنی با لاریجانی در حالی است که همین طیف قبلا عارف را به عنوان اصلاح طلب بدلی و قلابی معرفی کرده اند.

 

 مسیر انحرافی و کاسب‌کارانه اصلاح طلبان

به گزارش تسنیم، «علی صوفی» رئیس ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان شهر تهران در واکنش به تحلیل روزنامه‌ زنجیره‌ای آرمان مبنی بر انصراف مشروط عارف از ریاست مجلس و پذیرش کرسی نایب رئیسی مجلس آینده، گفت: این یک جریان انحرافی است که در حال به وجود آمدن است و مسیر کاسب‌کارانه‌ای را دنبال می‌کند.

 

صوفی افزود: این سخنان و تحلیل‌ها برای این است که این رویه را منحرف کرده و در جریان انتخابات از آن بهره‌برداری کنند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا عارف انصراف مشروط را می‌پذیرد؟ تصریح کرد: قطعاً نمی‌پذیرد.

 

رئیس ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان شهر تهران در پایان تأکید کرد: گزینه اصلاح‌طلبان برای ریاست مجلس دهم آقای عارف است و انصراف مشروط عارف بر سر کرسی ریاست مجلس دهم را تکذیب می‌کنم.

 

 اظهارات ضد و نقیض مدعیان اصلاحات

اصلاح طلبان در حالی انصراف عارف از ریاست مجلس دهم را پیشنهاد می‌کنند که چندی پیش از او به عنوان اولویت اول ریاست مجلس سخن می‌گفتند. در همین حال در فروردین ماه امسال، «حسین مرعشی» عضو ارشد و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به مواضع حزب متبوعش درباره حمایت از محمدرضا عارف برای ریاست مجلس دهم گفت: اولویت اول ما برای ریاست مجلس دهم آقای عارف است.

 

اما این اظهارات ضد و نقیض به همین جا ختم نمی‌شود. اصلاح طلبان پیش از این از عارف به عنوان اصلاح طلب بدلی و قلابی نیز نام می‌بردند.

 

عارف که در سال 92 خود را برای کاندیداتوری اصلاح‌طلبان مهیا می‌ساخت با هجمه طیف خاصی از اصلاح‌طلبان روبرو شد که خود را اصلاح‌طلب واقعی و کانون اصلاحات می‌خواندند و به عارف لقب اصلاح‌طلب بدلی و امنیتی داده بودند.

 

با همه این تفاسیر جنگ قدرت در درون جناح سیاسی اصلاح‌طلب بالاگرفته است. این در حالی است که این جناح سیاسی نگاه ویژه‌ای به مجلس دهم دارد و برای رسیدن به اجماع تلاش می‌کند اما با این اوصاف به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان برای رسیدن به وحدت و دوری از انشقاق سیاسی راه زیادی پیش‌رو دارند./998/102/ب3

ارسال نظرات