۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۴۳۰۸۷۸
کارشناس دینی تبیین کرد؛

روزه داری مستحکم کننده اراده‌ها

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که فرصت رمضان را نسوزانید، گفت: انسان گاهی توانمندی های خود را در بستر قدرت الهی می بیند و گاهی خود را مستقل می داند که اگر خود را ببیند و خدا را نبیند تمام توان خود را برای زندگی دنیایی به کار خواهد بست.
ماه رمضان

حجت الاسلام سیدصادق پیشنمازی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به روایتی از امام علی(ع) بیان داشت: احادیث و روایات فراوانی در زمینه اهمیت ماه رمضان وجود دارد.

 

وی با بیان این که انسان ها غالبا فرصت سوز هستند، گفت: انسان زمانی که فرصت را از دست دهد متوجه اهمیت آن می شود؛ بزرگان دین که پدران جامعه هستند تلاش فراوانی کرده اند تا انسان از فرصت هایی که برای او ایجاد شده است بهره ببرد، ماه رمضان نیز یک فرصت است که خداوند برای بندگان خود ایجاد کرده است.

 

رییس سطح چهار موسسه تخصصی تبلیغ، خودسازی در ماه رمضان را با اهمیت دانست و گفت: روزه بستر مناسبی برای خودسازی ایجاد می کند؛ البته باید توجه داشت که روزه داری خودداری کردن از خوردن نیست بلکه روزه‌داری شامل تفکر، گوش، چشم و موارد دیگر نیز می شود به عبارت دیگر منظور از روزه کنترل امور زندگی است و چنین کاری موجب خودباوری است زیرا انسان متوجه می شود با اراده قوی قادر به انجام دادن هر کاری خواهد بود.

 

وی با تأکید بر این که خود دیدن ریشه تمام مشکلات انسان است، اظهار داشت: انسان گاهی توانمندی های خود را در بستر قدرت الهی می بیند و گاهی خود را مستقل می داند که اگر خود را ببیند و خدا را نبیند تمام توان خود را برای زندگی دنیایی به کار خواهد بست و چنین موردی سر منشأ انحراف انسان است زیرا انسان در مسیری که منفعتش در آن باشد حرکت خواهد کرد.

 

استاد دانشگاه ادیان اضافه کرد: ماه رمضان فرصت مناسبی است تا انسان در زمینه جایگاه خود تفکر کند و بداند چه مقدار برای این جایگاه تلاش کرده است؛ انسان برای خود و دیگران فراون تلاش می کند اما تفکر نمی کند از توان خود در چه جهتی استفاده کرده است.

 

حجت الاسلام پیشنمازی با بیان این که روزه‌داری خدمت به خود انسان است نه خداوند، گفت: گاهی انسان از این که روزه‌داری برای خدمت به خود او است غافل می شود و گمان می کند روزه خدمت به خداوند است؛ بنابر این از روزه گرفتن شانه خالی می کند در حالی که اگر بداند روزه برای خود او است طفره رفتن از روزه داری معنایی نخواهد داشت.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط عبادت به هر میزان مشکل باشد اجر عبادت افزایش پیدا خواهد کرد؛ گرچه روزه داری در فصل تابستان مشکلات فراوانی دارد؛ اما اجر آن فراوان خواهد بود؛ خانواده ها برای سال اولی ها شرایط مناسب را فراهم کنند./1324/ت302/س

 

ارسال نظرات