۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
کد خبر: ۴۳۹۶۵۲
گزارش شبستان از مسجد قاسم بن الحسن:

مسجدی که حاشیه‌نشین «اتوبان امام علی» نشد

امام جماعت مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع) گفت: اگر یک پل مکانیزه روی اتوبان آهنگ احداث شود، مردم بیشتری می‌توانند از امکانات این مسجد استفاده کنند. شهردای چندسالی است وعده ساخت این پل را داده، ولی هنوز محقق نشده است.
مسجد، بزرگراه امام علی

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، پیش از راه‌اندازی بزرگراه امام علی (ع) از هر سمت که روانه میدان محلاتی می‌شدی، گنبد و بارگاهی را می‌دیدی که عطر و بوی کربلایی می‌دهد. گنبدی متعلق به مسجدی به نام سیزده ساله امام حسن (ع)‌: حضرت قاسم بن الحسن (س). اما اکنون از سمت شرق -انتهای بزرگراه محلاتی- این گنبد طلایی و نشانه‌های مسجد جامع و مجموعه فرهنگی مذهبی به وضوح دیده می‌شود. مسجدی که ریشه در هیئتی با سابقه دارد.

 

صبح یک روز گرم تابستانی برای تهیه گزارش از مسجد جامع قاسم بن الحسن(ع) تهران رهسپار آن شد؛ ابتدا با حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد باقر علم الهدی، امام جماعت مسجد هم کلام شد. سپس گزارشی از فضای مسجد و امکانات گسترده جانبی آن تهیه کرد که مشروح آن تقدیم می‌شود.

 

هیاتی با مدیریت چند جوان عاشق

 

چند جوان، سال 1343 (ه.ش) در انتهای خیابان 17 شهریور، حسینیه‌ای را سامان دادند که شخصیت‌هایی مانند آیت‌الله کاشانی و شهیدان هاشمی نژاد و باهنر در آن سخنرانی می‌کردند. آنها پس از پیروزی انقلاب به دلیل افزایش مخاطبین هیات، اقدام به راه اندازی مجموعه‌ای علمی، آموزشی، پرورشی، فرهنگی و ورزشی با محوریت «مسجد جامع» کردند. پیش از آن، هیات هر هفته در منزل یکی از هیاتی‌ها به صورت سیار برگزار می‌شد که با افزایش جمعیت مشتاق، ظرفیت حضور و پذیرایی آنها را نداشت.

 

کلنگی که مرحوم «مهدوی کنی» بر زمین زد

 

کلنگ مجموعه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) در 3 هزار و 350 متر (14 هزار متر بنا) با محوریت مسجد جامع سال 76 در سالروز میلاد با سعادت پیامبر ختمی مرتبت و حضرت امام صادق(ع) توسط مرحوم آیت‌الله محمدرضا مهدوی كنی به زمین زده شد. و از همان آغاز با استقبال پرشور مردم، اقامه نماز جماعت در سه وعده و در كنار آن عملیات ساختمانی آغاز گردید. جالب اینکه قبل از احداث ساختمان اولیه، مسجد، مردم در چادر نماز می‌خواندند.

 

هم‌زمان با این رویداد بزرگ فرهنگی، چند مهندس، نقشه‌های اولیه ساختمان مجموعه را در بخش‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، خدماتی و رفاهی طراحی، و با نظارت مستمر به مرحله اجرا درآوردند و سرانجام این مجتمع وسیع آغاز به کار کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد باقر علم الهدی، امام جماعت و سرپرست مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع)، همواره در کنار خیرین و مومنین برای ساخت و گسترش مجموعه تلاش می‌کند.

 

مسجدی ملهم از معماری ایلخانیان

 

معماری مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع) برگرفته از معماری ایلخانیان و دارای سبکی چشم‌نواز، دلنشین و آرامش‌بخش است.

 

مرکز آموزش عالی حوزوی

 

مرکز آموزش عالی حوزوی مسجد، سال 1386 در دو بخش برادران و خواهران در رشته های رشته علوم قرآن و حدیث، تبلیغ، فلسفه، كلام و علوم قرآنی راه اندازی شد و اکنون 550 استاد و دانش پژوه در آن، فعالیت علمی و آموزشی دارند.

 

درمانگاه خیریه

 

خیرین و بانیان خلاق و نیکو اندیشه مسجد جامع، برای ترویج دین تنها به ساخت مسجد و حسینیه بسنده نکردند بلکه با راه‌اندازی درمانگاهی به مساحت 2700 متر، ضمن درمان درد و مشکلات مردم کم بضاعت و مددجویان، راهی خلاقانه برای گسترش فرهنگ ناب شیعی برگزیدند. این درمانگاه شامل بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی و مجهز به بهترین دستگاه‌های پزشکی است.

 

دارالقرآن ابن الکریم

 

بخش مهم دیگر مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع) « دارالقرآن ابن الکریم» است. دارالقرآنی که 500 نفر در آن کار قرآنی می کنند و تاکنون بیش از 70حافظ کل قرآن تربیت کرده است. کلاس های این مرکز قرآنی در رشته های آموزش حفظ قرآن، صوت و لحن، روخوانی، روان خوانی و تجوید با 400 مخاطب برگزار می‌شود.

 

علاقمندان می‌توانند با حضور در دفتر دالقرآن یا تماس تلفنی با شماره‌های 09191235582 و 33100540 داخلی 5 در این کلاس‌ها ثبت‌نام کنند. و همچنین از طریق سامانه پیام کوتاه 100000543، اطلاعات تکمیلی را دریافت کنند.

 

کانون جوانان

 

کانون جوانان مسجد جامع حضرت قاسم بن الحسن (ع) فعالیت های فرهنگی، حرفه آموزی، آموزش زبان و ... را برای نوجوانان و جوانان جنوب تهران برگزار می‌کند.

 

مراکز مشاوره خانواده و حقوق

 

«مرکز مشاوره خانواده» همه روزه پاسخ‌گوی سوالات زوج‌ها و فرزندان آنها است و مردم از طریق تماس با مسجد جامع، می‌توانند نوبت مشاوره بگیرند. «مرکز مشاوره حقوقی» نیز دوشنبه‌ها پاسخ‌گوی سوالات حقوقی مردم است.

 

مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع) مجهز به کتابخانه‌ای شامل 22 هزار جلد کتاب در حوزه های عمومی و تخصصی و 4 هزار عضو است. این کتابخانه با کتابخانه ملی و نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارتباط دارد و مردم می‌توانند از کتاب‌های آن استفاده کنند. همچنین مسجد دارای مهدکودک قرآنی است که پذیرای فرزندان حوزویان و برخی اهالی محل می‌باشد.

 

راه اندازی «کافی نت اسلامی» در آینده ای نزدیک

 

استودیوی صدا و تصویر، مرکز مشاوره و مددکاری –برای رسیدگی به فقرا و مستمندین- و مهدکودک قرآنی، بخش های دیگر مسجد هستند. ضمنا باشگاه ورزشی، کافی نت اسلامی و چند بخش دیگر در حال ساخت هستند.

 

اثر بزرگراه امام علی (ع) بر مسجد

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد باقر علم الهدی، امام جماعت مسجد جامع قاسم بن الحسن (ع) که صبورانه پاسخ‌گوی سوالات خبرنگار شبستان بود، درباره اثرگذاری بزرگراه امام علی (ع) بر فعالیت‌های مسجد گفت: اگر یک پل مکانیزه روی اتوبان آهنگ احداث شود، مردم بیشتری می‌توانند از امکانات این مسجد و مجموعه استفاده کنند. شهردای چندسالی است وعده ساخت این پل را داده است ولی هنوز محقق نشده است.

 

دردل‌ها

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علم الهدی اضافه کرد: اگر بتوان «مشروع خیریه‌ای» برای مسجد ایجاد کرد، می‌توان برنامه‌های گسترده ای برگزار و بخش‌های بیشتری ذیل فعالیت‌های مسجد جامع راه اندازی کرد. کمبود پشتوانه‌های مالی و موقوفات، مشکل اصلی گسترش فعالیت‌ها و برنامه‌های مسجد است. بنابراین امیدواریم خیرین بتوانند در بخش‌های مختلف، یاری گر مدیریت مسجد و مجموعه حضرت قاسم بن الحسن (ع) باشند.

 

سخن آخر

 

بانیان و متولیان مسجد جامع حضرت حضرت قاسم بن الحسن (ع) با درک اهمیت کار خلاقانه و مبتکرانه فرهنگی در کنار فعالیت‌های فرهنگی، هنری، آموزشی، پژوهشی و علمی، به ترویج آموزه‌های راستین تشیع مبادرت کرده‌اند. اقدامات این مسجد که نظیر چندانی در تهران ندارد، به نوبه خود می‌تواند زمینه ساز گسترش آموزه‌های دین از طریق فعالیت‌های هنری، ورزشی و ... است. در واقع گاهی می‌توان کودکان و جوانان را با این فعالیت‌ها جذب و گام به گام، خوراک فکری و عقیدتی به آنها داد./836/د102/ل

ارسال نظرات