۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۲
کد خبر: ۴۴۵۸۵۶

اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی

ضرورت اداره جلسات مذهبی بانوان به دست زنان باسواد، وضعیت نگران کننده حوزه فرهنگ در سند برنامه توسعه ششم، برگزاری دوره‌های آموزشی غدیرشناسی و ثبت اطلاعات ۱۲۵۲ مداح و شاعر آیینی در سامانه طوبی از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی،آیت الله محسن مجتهد شبستری  در دیدار با اعضای جمعیت بانوان فعال و فرهیخته استان اظهار داشت: در سوره توبه پروردگار پس از برشماردن اوصاف منافقین از اوصاف پنج گانه مردان و زنان با ایمان صحبت به میان می آورد که باید دقت داشت کلمه مومنات نشان دهنده اشتراک بین زنان و مردان درانجام برخی امور دینی است.

وی ادامه داد: زنان موظف هستند علاوه بر اصلاح خویش به فکر اصلاح جامعه نیز باشند و این امر به خصوص درشرایط امروزی با وجود جنگ نرم و هجمه های سنگین دشمنان بیشتر وجوب می یابد.

آیت الله مجتهد شبستری افزود: یکی از مهم ترین وظایف این جمعیت باید بحث امر به معروف و نهی از منکر باشد و امیدواریم این جمعیت در انجام وظایف دینی و فرهنگ سازی در راستای آن موفق باشد چرا که دشمنان هم اکنون در حال فرهنگ سازی بر ضد دین هستند.

بانوان فرهیخته در اشاعه فریضه امر به معروف فعال باشند

وی با بیان اینکه هم اکنون جلسات بانوان بیشتر در دست زنان بی سواد است، گفت: از زنان با سواد و با معلومات دینی می خواهیم نسبت به آموزش های لازم در بین بانوان اقدام کنند.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: مساله امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است که بانوان فرهیخته باید در این راستا بیشتر فعال باشند.

وی افزود: شما با رفتار، کلام و عمل خود می توانید بانوان زیادی را به ارزش های دینی دعوت کنید و در این راه نیز می توانید تاثیر گذار باشید.

لزوم حضور بانوان در فعالیت های مذهبی

آیت الله مجتهد شبستری با اشاره ای به نقش بانوان در عرصه های مختلف گفت: در طول انقلاب بانوان دوشادوش مردان در راهپیمایی ها شرکت کرده، در دفاع مقدس در پشتیبانی فعال  بودند و امروز نیز شما باید در حفظ این انقلاب و نظام کوشا باشید و به حد خودتان درپاسداشت خون شهیدان تلاش کنید.

وی با بیان اینکه شرایط امروزی حساس تر از زمان های گذشته است، گفت: به همین دلیل باید امروزه آگاه تر و حساس تر بود چرا که امروزه استکبار جهانی با قدرت و تحکم بیشتری بر علیه ایران اقدام می‌کند و تاب پیشرفت های ایران و جوانان این سرزمین را ندارند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: در چنین شرایطی وظیفه کسانی که می توانند خدمتی در توسعه فرهنگ دینی کنند، سنگین تر شده است.

حضور کمرنگ بانوان در برخی امور دینی

وی با انتقاد از حضور کمرنگ بانوان در برخی امور دینی گفت: در شهر تبریز بانوان حضور کمرنگی در برخی امور دینی همچون نماز جمعه دارند که این امر جای تعجب دارد که به نظر یک ریشه ناآگاهی دارد چرا که بانوان فکر می‌کنند حضور در صحنه های انقلاب و نظام به اتمام رسیده در حالی که این امر همچنان ادامه دارد.

آیت الله شبستری ادامه داد: شهر تبریز یک شهر مذهبی بوده و از نظر ایمان و غیرت دینی شهری زبده و شاخص در کشور محسوب می‌شود.

وضعیت حوزه فرهنگ در سند برنامه توسعه ششم نگران کننده است

حجت‌الاسلام محمدحسین بلک، مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان در جلسه شورای فرهنگ عمومی که با حضور جمعی از مسئولان در سالن جلسات استاندار برگزار شد، اظهارکرد: بخش های تأثیرگذار در فرهنگ خیلی وقت است که با رکود برگزاری جلسات در خوزستان مواجه هستند.

وی افزود: نه تنها جلسات شورای فرهنگ عمومی خوزستان بلکه برگزاری جلسه شوراهای دیگر هم که باعث تصمیم سازی در حوزه فرهنگ می شوند نیز راکد شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان عنوان کرد: شورای توسعه فرهنگی، شورای قرآنی و شوراهای مربوط به مسئله کتابخانه‌ها نیز از دیگر بخش‌های حوزه فرهنگ محسوب می شوند که برگزاری جلسات آن‌ها خیلی کم شده است.

حجت‌الاسلام بلک اضافه کرد: البته خیلی هم نباید به دنبال دلیل برای برگزار نشدن جلسات این شورا باشیم بلکه باید کار اصلی خود یعنی رفع موانع موجود بر سر راه فعالیت‌های بخش فرهنگ را دنبال کنیم.

به گفته وی، طی سال‌های اخیر دستگاه‌های فرهنگی بسیار تحت فشار قرار می‌گیرند در حالی که ارتباط ما با مسئولان بالادستی ضعیف بوده و یا اگر هم ارتباطی وجود داشته باشد بدون تصمیم گیری و خروجی است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان تصریح کرد: در خوزستان شاخص‌های و مؤلفه‌های مؤثر در فرهنگ مورد توجه قرار نمی‌گیرد و با این بی توجهی‌ها چطور خواستار مشاهده نتایج مطلوب و رضایتبخش هستیم.

وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر برخی از مصوبات با اهداف دستگاه‌های اجرایی تداخل دارد که باید چنین مصوباتی را با انجام کارهای کارشناسی اصلاح کرد.

بلک بیان کرد: یکی ازمسائل مهم و قابل توجه تدوین سند برنامه توسعه ششم است، متأسفانه حوزه فرهنگ در این سند وضعیت نگران کننده ای دارد. مجموعه برنامه‌های ارائه شده فرهنگ در این سند کمتر از نیم صفحه و در سه بند است.

درپایان افزود: باید تا قبل از رسیدن به زمان برنامه نویسی‌های مختلف در سند توسعه ششم، اولویت‌ها و دغدغه‌های فرهنگی خوزستان را برای لحاظ در این سند به مسئولان مربوطه ارائه داد.

دوره‌های آموزشی غدیرشناسی  برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام محمدشریف حسینی کوهستانی مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر با تاکید بر لزوم تبیین این واقعه ارزشمند و احیای بحث امامت و ولایت، اظهار داشت: نیاز به امام و راهنما در جامعه اسلامی باید برای آحاد مردم تبیین شود.

وی عنوان کرد: اقشار مختلف مردم به‌ویژه جوانان و نوجوانان باید در برنامه‌های غدیر مدنظر قرار گیرند و برنامه‌های متناسب با آنها ارائه و اجرا شود.

حسینی کوهستانی یکی از اصلی ترین برنامه های این ایام را برگزاری کارگاه‌های غدیرشناسی اعلام کرد و افزود: این دوره با توجه به ضرورت وجود ولایت در جامعه اسلامی برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: همگان باید برای احیای ولایت در جوامع اسلامی تلاش کنیم زیرا امروز می بینیم که مشکلات جوامع اسلامی نشأت گرفته از نداشتن رهبر و مقتدا است.

حسینی کوهستانی عنوان کرد: کشور ایران به دلیل وجود نعمت ولایت از امنیت و آسایش برخوردار است و این موضوع در بسیاری از کشورهای اسلامی مورد توجه قرار نگرفته است.

ثبت اطلاعات ۱۲۵۲ مداح و شاعر آیینی در سامانه طوبی

پنجمین جلسه کانون مداحان استان تهران با حضور حجت‌الاسلام نصیر نیک نژاد، مدیرکل؛ معاونین و رؤسای ادارات فرهنگی، پژوهشی و آموزشی شهر و شهرستان های تهران، رئیس کانون مداحان کشور برگزار شد.

این جلسه با هدف بررسی گزارش عملکرد ۵ ماهه این کانون، سطح بندی مداحان و نیز فرایند گزارشی ثبت اطلاعات مداحان و شعرای ائینی در سامانه طوبی، تشکیل و بر اهمیت به عملیاتی شدن سامانه طوبی تأکید شد.

در این نشست مقرر شد تا پایان شهریور جاری اطلاعات تمامی مداحان استان تهران  که حدود ۸ هزار نفر هستند توسط ادارات تبلیغات اسلامی و کانون مداحان شهرستان های تهران در این سامانه درج شود.

خورسندی، رئیس کانون مداحان، ضمن بیان اهمیت آموزش و نقش آن در توسعه و تقویت فرهنگ دینی جامعه،‌اظهار داشت: سه مبحث روضه خوانی در منازل، عروسی خوانی (مطلع عشق) و ختم خوانی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی، افزود: باید تلاش کنیم تا منابع آموزشی قابل بهره برداری و مفید را شناسایی و در اختیار مداحان قرار دهیم تا با این کار علاوه بر تقویت مراسم ها و مناسبت ها، زمینه ارتقای آگاهی عمومی جامعه به‌ویژه نوجوانان و جوانان را فراهم آوریم.

در این نشست پس از استماع نظرات اعضا، مقرر شد جلسه فوق العاده ای به منظور بررسی روند استقبال مداحان از سامانه طوبی و اجرای کارگاه آموزشی بررسی ویژه برنامه های ماهه ای محرم و صفر و هفته امامت و ولایت، سه شنبه ۱۶ شهریور جاری برگزار شود.

در پایان جلسه، اعضای کانون مداحان، خواستار توجه و اهتمام ویژه در اجرای برنامه های هفته امامت و ولایت به‌ویژه اطعام مؤمنین در هیئات شاخص و محوری شدند.

دهه ولایت، فرصتی برای ارتقای بُعد معنوی جامعه

حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، در نشست ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان که در آستانه فرارسیدن دهه امامت و ولایت برگزار شد، اظهار کرد: نهاد تبلیغات اسلامی، روحانیان، هیئات مذهبی و مداحان استان خراسان شمالی برای اجرای برنامه‌های دهه امامت و ولایت آمادگی کامل دارند.

وی با تأکید بر برگزاری پرشور و شعور برنامه‌های این دهه، همکاری و هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی در اجرای برنامه‌های دهه امامت و ولایت و دهه نخست محرم را ضروری دانست و از دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی و مذهبی استان خواست تا در برگزاری برنامه‌های این ایام مشارکت بیشتری داشته باشند.

دبیر ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان خراسان شمالی، اضافه کرد: مشارکت و همکاری مناسبت دستگاه‌های مختلف سبب می‌شود تا توان بیشتری وارد عرصه شده و مراسم گرامیداشت مناسبتهای مذهبی با شکوه بیشتری  برگزار شود.

وی با بیان اینکه عید غدیر در واقع بزرگ‌ترین عید اسلامی ما محسوب می‌شود به همین دلیل باید از مابقی اعیاد باشکوه‌تر برگزار شود، افزود: امام علی(ع) می‌فرماید: خداوند نعمتی بالاتر از ولایت بر من قرار نداده و از آنجا که عید غدیر عید ولایت است، باید برنامه‌های آن پرشور و شعور برگزار شود.

حجت‌الاسلام خادمی با اشاره به اینکه عید غدیر از جمله ایام ویژه بوده و استجابت دعا در این روز بیشتر است، گفت: باید از فرصت عید غدیر و ایام دهه ولایت به بهترین نحو بهره برده و از آن برای ارتقای بُعد معنوی جامعه استفاده کنیم.

وی در ادامه برگزاری جشن و راهپیمایی روز عید غدیر در یکی از تفرجگاه‌های شهرستان بجنورد، قرعه‌کشی برای اعطای هزینه سفر کربلا به شرکت‌کنندگان، قرائت عقد اخوت، برگزاری مراسم خطبه‌خوانی غدیر، مسابقه کتاب‌خوانی و مسابقه حفظ خطبه غدیر و آشنایی مردم با محتوای آن را برخی از برنامه‌هایی دانست که همزمان با دهه امامت و ولایت در استان برگزار می‌شوند.

حجت‌الاسلام خادمی ادامه داد: سرکشی به جانبازان و خانواده‌های شهدا به‌ ویژه خانواده‌های شهدای منا و شهدای مدافع حرم، اجرای برنامه سینمایش غدیر در سالن حافظ با محتوای عید  غدیر خم و با مشارکت حوزه علمیه استان، برگزاری دعای عرفه با حضور سخنران و مداحان برجسته کشوری و استانی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی از سوی مساجد، بقاع متبرکه و هیئات مذهبی در ایام دهه ولایت و امامت از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی همچنین با اشاره به برنامه‌های دهه اول ماه محرم در استان، اظهار کرد: نصب جایگاه در مقابل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد و تجمع هیئات مذهبی همزمان با روز تاسوعا در بولوار مصلی، دعوت از مداحان برجسته کشوری برای اجرای برنامه و حرکت دادن تصاویر شهدا در جلوی هیئات مذهبی در مراسم حرکت دسته‌ های ایام محرم از جمله مصوبات ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان خراسان شمالی است.

گفتنی است، دهه امامت و ولایت هر سال از دهم ذی‌الحجه و روز عید قربان آغاز شده و تا هجدهم ذی‌الحجه، عید سعید غدیر خم ادامه دارد که به این مناسبت برنامه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی در رابطه با موضوع غدیر و ولایت در سطح کشور برگزار می‌شود./1325/ت303/ی

ارسال نظرات