چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام سیدناصرالدین نوریزاده گفت: خانواده در جامعه اسلامی نقشی بسیار تاثیرگذار و بیبدیل در تربیت نیروهای مومن، متعهد و انقلابی دارد که آینده کشور ایران اسلامی را با دستان پرتوان خود خواهند ساخت. کارکرد خانواده منسجم و کارآمد در تربیت نسل آینده ساز کشور با اجرایی شدن سیاستهایی همسو توسط همه دستگاههای اجرایی مسئول به نتیجهای مطلوب وهمه جانبه خواهد رسید.
حجتالاسلام نوریزاده ادامه داد: رهبرمعظم انقلاب درادامه تاکیدات همیشگی خود به نقش موثر خانواه سالم در رشد و ارتقاء جامعه اسلامی با هوشمندی و فراست همیشگی خود سیاستهای کلی « خانواده » که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است را ابلاغ کردند که همه دستگاهها و نهادهای مسئول میبایست به این سیاستها با نگاه نقشه راه جامه عمل بپوشانند تا هر روز بیش از گذشته شاهد جامعهای با نشاط و تلاشگر باشیم.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان تبلیغات اسلامی در پایان یادآور شد: ایجاد جامعهای خانواده محور، محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برجسته کردن کارکردهای ارتباط خانواده و مسجد، ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق، تحکیم خانواده و ارتقاء سرمایه اجتماعی آن، ارائه و ترسیم الگوی اسلامی خانواده و تقویت و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، بازنگری، اصلاح و تکمیل نظام حقوقی و رویههای قضایی، ایجاد فضای سالم و رعایت روابط اسلامی زن و مرد در جامعه، ارتقاء معیشت و اقتصاد خانوادهها با توانمندسازی آنان، ساماندهی نظام مشاورهای و آموزش قبل، حین و پس از تشکیل خانواده، تقویت و تشویق خانواده در جهت جلب مشارکت خانواده برای پیشبرد اهداف و برنامههای کشور در همه عرصهها، حمایت از عزت و کرامت همسری، نقش مادری و خانهداری زنان و نقش پدری و اقتصادی مردان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده بویژه موضوع طلاق و جبران آسیبهای ناشی از آن، حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانوادههای با سرپرستی زنان، اتخاذ روشهای حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و همچنین ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقاء سلامت همه جانبه خانوادهها رئوس ۱۶ گانه سیاستهای کلی خانواده ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی است که باید مورد نظر و اهتمام همه دستگاههای فرهنگی و اجرایی در کشور قرار گیرد.
نقش مهم سازمان تبلیغات اسلامی در مدیریت فضای مذهبی جامعه
آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در دیدار مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان ضمن تشکر از تلاش ها و فعالیت های این نهاد اظهار داشت: سازمان تبلیغات اسلامی از نهادهایی است که به دستور حضرت امام(ره) برای تحقق اهداف بلند و تاثیرگذار در زمینه گسترش معارف دینی تاسیس شده است.
وی افزود: نقش این سازمان تبلیغات در مدیریت فضای مذهبی جامعه بسیار اثر گذار است اما با توجه به انتظارات فراوان از این نهاد و ماموریتهای محوله آن انتظار پشتیبانی مالی و اجرایی بیشتری از دولت هست تا بتواند این سازمان نقش کارآمد خود را ایفا نماید.
آیت الله نمازی با تشکر از خدمات اداره تبلیغات اسلامی کاشان در مدیریت مجامع مذهبی این شهرستان اظهار داشت: با توجه به ظرفیت دینی شهرستان در حوزه هیئات مذهبی، حوزه های علمیه، جامعه مداحان، مساجد، ائمه جماعات و نسل جوان پویا و فعال، شرایط کنونی اداره تبلیغات اسلامی پاسخگوی این نیازها نیست.
وی ضمن تمجید از خدمات و تدبیرهای مدیر کل تبلیغات اسلامی اصفهان در طی مدت تصدی مسئولیت در استان اصفهان بیان داشت: از زمان حضور جنابعالی شاهد تحولات خوبی در سطح استان هستیم و امید است با همین اتکال و توان در مقابل انحرافات بایستید و اسلام ناب را معرفی نمایید.
امام جمعه کاشان با اشاره به درخواست انتقال رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان ابراز داشت: حجتالاسلام حسینی در طی مسؤولیت خود در این سمت، عملکرد خوب و خدمات روشنی داشته است و شرایط کاشان همچنان نیازمند فعالیت و مدیریت ایشان است اما خواستار پشتیبانی بیشتر از فعالیت های این اداره هستم.
قرآن و آموزه های اخلاقی آن تنها راه برون رفت از معضلات اجتماعی است
حجتالاسلام سید عباس مسعودی، در همایش دوستداران قرآن کریم گفت: قرآن و آموزه های اخلاقی آن تنها راه برون رفت از معضلات اجتماعی است.
وی ادامه داد:متأسفانه قرآن در بسیاری از خانواده های ما مهجور مانده است در حالی که تمسک به آموزه های قرآن کریم بسیاری از معضلات روحی و روانی جامعه را برطرف میکند.
حجتالاسلام سید عباس مسعودی، با تقدیر از دستندرکاران این همایش ادامه داد:تمام نکات لازم جهت سعادت وخوشبختی بشر در این کتاب مقدس آمده است در حالیکه بسیاری از خانواده هاشناخت دقیقی از این کتاب مقدس ندارند.
مدیر کل رسانه ای البرز، ادامه داد: باید تلاش کنیم که فرزندان ما با قرائت قرآن و آموزه های اخلاقی آن به خوبی آشنا شوند چراکه آموزه های این کتاب مقدس همچون نوری فرا روی سعادت و خوشبختی آنهاست.
وی گفت: انسان اگر به خوبی قرآن کریم را قرائت کند و در مفاهیم ارزشمند آن بیاندیشد خواهد دید که اسلام تنها دینی است که قوانین سعات و خوشبختی بشر را به تفصیل در این کتاب مقدس آورده است.
مسعودی،تصریح کرد: باتوجه به اینکه موسسات قرآنی در توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی اثرگذارند و صدور مجوز این موسسات توسط سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد صورت می گیرد.
ایشان یادآور شدند: موسسات قرآنی تحت حمایت و نظارت تبلیغات اسلامی البرز نقش اثر گذاری را در زمینه توسعه و ترویج فعالیت ها و برنامه های قرآنی در سطح استان البرز انجام داده است به طوریکه فعالیت این موسسات با استقبال خوب مخاطباتن روبه رو شده است.
وی ادامه داد:خانواده های ایرانی باید تلاش کنند که فرهنگ قرائت این کتاب مقدس در بین فرزندان آنها نهادینه شود در این صورت خداوند خیر و برکت خود را شامل حال این خانواده ها کرده و فرزندان آنها به سعادت دنیوی و اخروی دست پیدا خواهند کرد.
آرامش روحی تنهادر پرتو ایمان به خدا محقق میشود
حجتالاسلام محمد فتاحی مدیر کل تبلیغات اسلامی به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان ایلام،حجتالاسلام محمد فتاحی مدیر کل تبلیغات اسلامی درگفتگو با روابط عمومی گفت: درگفتگو با روابط عمومی گفت: تنها ایمان به خدا می تواند همواره پشتیبان و نقطه اتکا آدمی در گرفتاری ها و دردها و رنج ها شده و سبب آرامش روحی فرد شود؛ اگر انسان ایمان به خدا داشته باشد هم از روحیه ی قوی برخوردار خواهد بود تا با مشکلات و رنج های زندگی مبارزه کند و هم معمای مرگ و دغدغه ی خاطری را که از درون او را رنج می دهند حل نماید تا به آرامش درون و صفای باطن دست یابد. در زندگی مشکلات و مصایب فراوانی وجود دارد که انسان را به سوی انزوا یا اضطراب های روحی می کشاند.
وی تصریح کرد: کمک همنوعان در بسیاری از موارد می تواند بعضی از مشکلات و گرفتاری های زندگی را برطرف سازد، اما در زندگی گاه مشکلات و ناراحتی هایی پیش می آید که یاران و همنوعان قادر به رفع آنها نیستند. اوقاتی که در زندگی پیش می آید که انسان به جز مدد نیرویی مافوق بشری نمی تواند دردهای خود را که خود باید درمان کند نه دیگران - درمان سازد. در زندگی دردها و مصایبی هست که در اصل قابل مطرح کردن برای این و آن نیست تا از مردم بتوان برای رفع آنها کمک خواست. انسان به آن چنان نقطه ی اتکایی در زندگی نیازمند است که در همه ی اوقات و در همه ی امور پشتیبان و مددکار او باشد. و این مسأله نیز تنها در مکتب توحیدی و برای انسان الهی قابل حل است، چرا که انسان الهی به قدرتی مافوق همه ی قدرتها متکی است و در حیات خویش تنها از او مدد می گیرد و تنها امید او در زندگی خداست. این انسان می داند که اگر کوهی از مشکلات هم او را در بر گیرد باز یار و یاوری قادر پشتیبان اوست.
فتاحی در پایان گفت: انسانی الهی معتقد است که همه ناراحتی ها و مشکلات به سر پنجه او حل شدنی هستند. انسان الهی چون خدا را پشتیبان خود می داند حق ندارد که در برابر مشکلات شکست خورده و سر از وادی بدبینی و پوچی درآورد. همین اندیشه که انسان همواره از نیرو و قدرتی ما فوق همه ی قدرت ها و نیروها می تواند کمک بگیرد موجب کاهش ناراحتی و نگرانی های انسان میشود.
تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) در عزاداریها
حجتالاسلام مسعود صفی یاری امروز با اشاره به آغاز ماه محرم اظهار کرد: امام حسین (ع) برای عمل به امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی به پا خاست.
وی با بیان اینکه اهداف قیام اباعبدالله الحسین (ع) باید به خوبی در جامعه تبیین شود، افزود: امام حسین (ع) برای رفع تبعیضهای موجود در جامعه بهویژه در زمینه بیتالمال قیام کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام برخی افراد با دستور خلیفه از بیتالمال بیشتر استفاده میکردند، افزود: تبعیض استفاده از بیتالمال امام حسین (ع) را به قیام وا داشت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با بیان اینکه بعد از پیامبر گرامی اسلام شایستهسالاری از جامعه اسلامی رخت بسته بود، افزود: تنها دلیل ابوبکر برای رهبری جامعه سن و سال بالای او بود.
صفی یاری با اشاره به افزایش فسق و فجور در جامعه بعد از پیامبر گرامی اسلام تصریح کرد: فسق و فجور یزید در جامعه علنی بود و باید فردی برای اعتراض به چنین رفتارهای سخیفی قیام میکرد.
وی با بیان اینکه تبعیض قومی موجود در جامعه از دیگر دلایل قیام امام حسین (ع) بود، خاطرنشان کرد: این تبعیض قومی تا جایی پیش رفت که عجمها نمیتوانستند در مدینه رفت و آمد کنند.
وی با اشاره به تحریف آیات قرآن کریم از سوی برخی افراد جامعه یادآور شد: این بیحرمتی تا جایی رسید که معنای برخی آیات را تغییر میدادند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان ادامه داد: جعل احادیث از دیگر انحرافهای جامعه اسلامی بود که اباعبدالله الحسین (ع) آن را محکوم میکرد.
حجتالاسلام صفی یاری با اشاره به اینکه برخی از افراد جامعه آن روز نسبت به رعایت ارزشهای الهی بیگانه شده بودند، اضافه کرد: در چنین وضعیتی باید کسی برای مراقبت از دین قیام می کرد و چه کسی میتوانست حقانیت دین اسلام را به مردم یادآوری کند جز خاندان پیامبر گرامی اسلام، که امام حسین (ع) به خوبی اهداف دشمنان را شناسایی و نسبت به آنها اعتراض کرد.
وی با بیان اینکه باید اهداف قیام اباعبدالله در جامعه تبیین شود، اذعان داشت: روحانیون در خط مقدم این تبیین قرار دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان بر ضرورت توجه هیئتهای مذهبی در برنامههای ماه محرم به قیام امام حسین (ع) تاکید کرد و متذکر شد: جامعه اسلامی نیازمند تبیین ابعاد مختلف این قیام تاریخی است./1325/ت303/ی