۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۷
کد خبر: ۴۴۸۶۱۵

اخبار کوتاه از سازمان تبلغات اسلامی

اجرای ۵۰۹۸۰ نفر ساعت آموزش تخصصی در تهران، شناسایی ۷۰۰ استعداد برتر قرآنی در استان مرکزی، بانویی که در ۹ ماه کل نهج البلاغه را حفظ کرد، کار در فضای مجازی نیاز به دانش و بصیرت دارد؛ از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر، حجت‌الاسلام عبدالرضا سروستانی ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (ع) اظهار داشت: ایشان علاوه بر سجایای اخلاقی که داشتند در بعد عبادی همچون ابا و اجداد طیبین خویش در اوج عبودیت قرار داشته و تمام تلاش خود را برای رضای خدا به کار گرفتند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: جامعه اسلامی در دوران امام پنجم شیعیان (ع) در شرایط خاصی قرار داشت و دشمن با ایجاد افکار و نحله های انحرافی و نفوذ در بنیان های فکری و عقیدتی سعی داشت در پی ایجاد انحراف در اسلام بود.

وی اظهار داشت: حضرت امام باقر (ع) با تیزهوشی و درایت و در یک حرکت افندی به موقع توانستند علاوه بر کنترل هجمه ها و ضربه های دشمنان علیه دین اسلام با یک رویکرد علمی مقابل حرکت دشمنان ایستادگی کرده و پاسخی علمی و قانع کننده به مروجین افکار انحرافی ارائه دهند.
حجت‌الاسلام سروستانی ۱۷ شهریور ۹۵ تاکید کرد: تاسیس مکتب خانه ها و تربیت شاگرادانی ممتاز و مسلط، روشنی بخشی و شناسایی معارف دین از ابعاد مختلف اغاز حرکت علمی و فرهنگی ایشان در برابر افکار و عقاید انحرافی به شمار می روند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر افزود: این حرکت حضرت امام باقر (ع) مبنایی برای مبلغین در شناسایی مسیر اسلام و قرآن کریم بوده و این حرکت بزرگ در ادامه راه توسط ائمه اطهار به اوج خود رسید و الان هم شاهدیم که علما و انسان های تشنه معنویت از سرچشمه جوشانی از علم که ایشان اغاز کرده اند چشمه سیراب می شوند.
حجت‌الاسلام سروستانی اضافه کرد: دشمنان در دنیای معاصر هم هجمه های شدیدی دارند و با راه اندازی جریانات تکفیری در صدد ضربه به اسلام هستند و امیدواریم با آگاهی و درایت علما و مسئولان جهان اسلام و تبعیت آنان از فرهنگ امام باقر (ع) شاهد توسعه فعالیت های دینی باشیم.

اجرای ۵۰۹۸۰ نفر ساعت آموزش تخصصی در تهران

هادی رضائی، رئیس اداره فرهنگی، پژوهشی و آموزشی شهر تهران در گفتگو با روابط عمومی این اداره کل گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده در نیمه اول سال جاری،  5379  نفر در دوره آموزش تخصصی شرکت کردند.

 وی، در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به نقش و جایگاه آموزش در ارتقای کیفی فعالیت های فرهنگی- تبلیغی و نیز انتقال تجارب گروه های هدف، جمعاً ۵۴ دورۀ آموزش کاربردی، با حضور مبلغین و ائمه جماعات، مبلغات، مداحان، تشکل های دینی، مربیان مهد کودک و مراکز پیش دبستانی و روحانیون مستقر برگزار شد که با احتساب مدت زمان  دوره ها،  50980 نفر ساعت آموزش  در شهر تهران اجرا  شده است.

رضائی، یاد آور شد: این دوره ها غالباً پس از نیازسنجی و اولویت بندی آن از سوی ادارات تبلیغات اسلامی شهر تهران و مشارکت تشکل های مردم نهاد به اجرا در آمده و پیش بینی می‌شود؛ تا پایان سال جاری ۷۰ دورۀ آموزش تخصصی دیگر نیز برگزار شود.

 وی، در پایان تصریح کرد: دوره های آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت با موضوع آداب و اسرار نماز و پرسش و پاسخ های اعتقادی با شرکت ۲۷۲ نفر، نشست های جریان شناسی نحله های انحرافی و کارگاه های آموزش نقد فرق و ادیان از دیگر برنامه هایی بود که ویژه دبیران و مربیان آموزش و پرورش برگزار شد.

 شناسایی ۷۰۰ استعداد برتر قرآنی در استان مرکزی

حجت‌الاسلام صفر قربانپور در حاشیه برگزاری اختتامیه سومین جشنواره قرآنی گل های محمدی(ص) و گل های فاطمی(س) استان مرکزی اظهار داشت: امسال سومین سال برگزاری جشنواره قرآنی گل های محمدی(ص) و گل های فاطمی(س) در استان مرکزی بود و هشت شهرستان میزبان این جشنواره بودند.

وی افزود: جشنواره قرآنی گل های محمدی(ص) و گل های فاطمی(س)  امسال در شهرستان های محلات، ساوه، تفرش، آشتیان، فراهان، خمین، دلیجان و زرندیه برگزار شد.

قربانپور گفت: دانش آموزان دختر و پسر در شهرستان های مختلف استان، استقبال خوبی از این جشنواره داشتند و شش هزار نفر در این جشنواره قرآنی شرکت کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره اظهار داشت: در این جشنواره دو هزار نقاشی با مضامین داستان های قرآنی از سوی دانش آموزان  شرکت کننده ارائه شد که یک هزار اثر به مرحله داوری رسیدند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: تلاش داریم این جشنواره در سال های بعد در تمامی شهرستان های استان برگزار شود تا زمینه رشد فعالیت های قرآنی در استان بیش از پیش فراهم شود.

قربانپور تصریح کرد: در شرایط فعلی جامعه ما به‌ویژه نسل جوان نیازمند تبیین و ترویج معنویات و مفاهیم متعالی و ارزشمند قرآنی هستند و در این راستا برگزاری جشنواره های قرآنی اقدام مناسبی است.

وی با تاکید بر لزوم بسط و ترویج مفاهیم معنوی و قرآنی در جامعه به‌ویژه نسل جوان، خاطرنشان ساخت: این اقدام علاوه بر آثار و برکات معنوی فردی، آثار مثبت اجتماعی فراوانی دارد که از جمله آن می توان به کاهش آسیب ها و انحرافات اخلاقی اشاره کرد.

بانویی که در ۹ ماه کل نهج البلاغه را حفظ کرد

حبیبه ایزدی حافظ کل نهج البلاغه از شهر زرند استان کرمان که با حضور در مدرسه شبانه روزی حفظ یکساله قرآن و نهج البلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین (ع) کاشان در سال تحفیظی ۹۵ – ۹۴ در مدت ۹ ماه موفق به حفظ  کل نهج البلاغه  شده است گفت: نهج البلاغه کتاب زندگی و راهنمای حقیقت جویان است.

این حافظ کل نهج البلاغه که متولد سال ۷۰ بوده و از شهرستان زرند استان کرمان در مؤسسه امیرالمؤمنین (ع)کاشان حضور یافته است  گفت: برداشتن پرده از گمنامی کتاب نهج البلاغه؛ هدف اصلی مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان است و مدرسه شبانه روزی حفظ یکساله نهج البلاغه، فعالیتی متنوع در راستای ترویج این کتاب در سطح کشور می باشد.      

وی که تحصیلات دیپلم دارد با بیان این مطلب که مهم ترین دغدغه ام در طول دوره، حفظ نهج البلاغه بود افزود: در این مدرسه علاوه بر حفظ، توانایی های لازم برای ترجمه و درک معارف و مفاهیم نهج البلاغه نیز پیدا کردم و مربیانم انتظارات من را به‌عنوان شاگرد فراهم کردند.

حبیبه ایزدی از میان کلاسهای جانبی این یکسال، درس ترجمه و تفسیر نهج البلاغه و امام شناسی را عالی دانسته و گفت: در کلاس ترجمه وتفسیر، هدف حضرت علی علیه السلام
در بیان برخی از خطبه ها، نامه ها و حکمت ها را متوجه شدم و مهم ترین برنامه ام بعد از بازگشت به شهرمان تثبیت حفظ و سپس کار در زمینه ی تفسیر نهج البلاغه می باشد.

این حافظ کل نهج البلاغه با اشاره به اینکه جامعه اسلامی نیاز اساسی به تربیت دینی دارد نقش مجموعه مردم نهاد قرآنی چون مؤسسه امیرالمؤمنین علیه السلام کاشان را در تربیت دینی خود حساس دانست و افزود: از میان برنامه های جانبی این یکسال حضور در مناجات، مراسمات مذهبی، اردوهای سیاحتی و زیارتی چون دعای عرفه، زیارت ناحیه مقدسه، دعای کمیل و اردوی مشهد برای من مفید تر بود.

وی استفاده از روشهای مختلف حفظ چون سمعی و بصری، مباحثه، فکر آزاد،تغذیه مناسب و تشویق را برای داشتن یک دوره حفظی خوب الزامی دانست و گفت: اگر فردی بخواهد حافظ خوبی شود باید انگیزه ای قوی داشته باشد چرا که با آن می تواند از همه مشکلات چشم پوشی کند.    

حبیبه ایزدی با ابراز رضایت از تجهیزات خوابگاهی، امکانات بهداشتی، خدماتی، رفاهی و درمانی در این یکسال افزود: در فضای خوابگاهی و وظایفی که بر دوش اعضای آن قرار داده می‌شود؛ سعی کردم وظایفم را انجام دهم و در ارتباط با هم اتاقی ها نیز اگر سوء تفاهمی پیش می آمد از طریق مسئولین و راهنمایی های دوستانه آنها حل می شد.

این حافظ کل نهج البلاغه مهم ترین نقش را در ترویج معارف قرآن، نهج البلاغه و اهل بیت علیهم السلام را بر عهده رسانه ها دانسته و گفت: ما نیز به‌عنوان حافظ نهج البلاغه ابتدا باید از خودمان شروع کرده و رفتارهایمان را تصحیح کنیم و سپس با مطالعه ی بیشتر به ترویج فرهنگ اهل بیت علیهم السلام بپردازیم.

وی در پاسخ به این سؤال که جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص کتاب نهج البلاغه چه اقداماتی باید صورت گیرد افزود: با توجه به سخن امام علی علیه السلام درنامه۳۱ نهج البلاغه که می فرمایند: « قلب نوجوان، چونان زمین کاشته نشده آماده پذیرش هر بذری است که در آن پاشیده شود » باید در مدارس به‌ویژه دوره ابتدایی و راهنمایی در خصوص ترویج این کتاب فعالیت شود.

وی خانواده به‌ویژه پدرش را از مهم ترین مشوقین خود دراین راه دانسته و درپایان گفت: با این فراز از نهج البلاغه انس بیشتری دارم که حضرت درخطبه ۸۶ نهج البلاغه می فرمایند: «ای بندگان خدا ! آن کس که نسبت به خود،خیر خواهی اش بیشتر است؛ در برابر خدا از همه کس فرمانبردارتر است. »     

کار در فضای مجازی و دیگر رسانه ها نیاز به دانش و بصیرت دارد

علی اسماعیلی، کارشناس برنامه ریزی فعالیت های رسانه ای  این اداره کل گفت: نشست ماهانه ی گار گروه برنامه ریزی رسانه با حضور مدیر کل و دیگر اعضا و به منظور بررسی مصوبات جلسه گذشته، معرفی اعضای جدید کارگروه برنامه ریزی رسانه و برنامه ریزی پاتوق فرهنگی برگزار شد.

اسماعیلی افزود: عمده ترین وظایف و ماموریت های کارگروه تهیه برنامه محتوایی اداره کل، تدوین راهکارهای عملی در زمینه تولید محتوا، زمینه سازی بر ای  جذب ایده ها و طرح های محتوایی از داخل و خارج اداره کل، ارزیابی و تصویب طرح های پیشنهادی و هم افزایی بین موسسات، هیئات مذهبی و دیگر تشکل های دینی وابسته به  اداره تبلیغات اسلامی در استان و شهرستان ها بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به حضور کارشناس محترم برنامه ریزی مقابله با جنگ نرم جناب آقای مرتضی داودی جلسه ای با حضور تمامی کارکنان اداره کل تبلیغات اسلامی روز پنج شنبه ۱۸ شهریور ۹۵ تشکیل  می‌شود.

علی اسماعیلی افزود:  اهداف کار گروه احیاء و اشاعه اندیشه تابناک اسلام در همه زمینه های مورد نیاز، انجام مطالعات و بررسی های کاربردی در خصوص مسائل و نیازهای دینی و تبلیغی نوین، فراگیر، غیر مستقیم و اثر بخش و نیز احیاء روش های سنتی سازگار با موازین اسلامی و حذف یا اصلاح شیوه های سنتی نا متناسب با ارزش های اسلامی توجه ویژه به ارتقای کیفیت و اثر گذاری و جذب مخاطب در تولیدات فرهنگی، هنری، تبلیغی و رسانه ای است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری در این نشست گفت: کار در فضای مجازی و دیگر رسانه ها نیاز به دانش، علم و بصیرت دارد و کسانی که در این حوزه برای فعالیت انتخاب می شوند، اگر دانش کافی داشته باشند ولی در تولید محتوا لنگ بزنند و یا بصیرت کافی نداشته باشند نمی توانند موفق عمل کنند و چه بسا ایجاد آسیب و شبهه هم بکند.

وی افزود: روابط عمومی، اطلاع‌رسانی دینی است و از اهمیت آن نباید غافل شدو وظیفه ی کار گروه برنامه ریزی رسانه تولید محتوا با کمک روابط عمومی و دیگر رسانه ها است و باید زیر ساخت ها در این حوزه فراهم شود.

محمد رضا رستگار، معاون اداری و مالی اداره کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری گفت: در رابطه با این موضوع، مباحثی که مطرح شد یکی بحث فضای مجازی، تولید محتوا، خبر، پاتوق فرهنگی، جنگ نرم، شبکه های اجتماعی، سایت و وبلاگ دینی و مذهبی، امکانات و ظرفیت ها و حمایت از این مباحث است.

رستگار بیان کرد: بحث تولید محتوا، فضای مجازی، خبر، سایت، وبلاگ و وب سنجی یکی از موضوعاتی است که از سال ۸۲ در استان فعالیت خود را آغاز کرده، یعنی وب سایت تبیان استان فعالیت خودش را از سال ۸۲ آغاز کرده و در زمینه ی تولید محتوا فعالیت داردو در زمینه ی خبر هم چندین سال است که هم در سایت سازمان مرکز و هم در دیگر رسانه ها، اخبار اداره کل و دیگر ادارات شهرستانی منتشر می‌شود.

وی گفت: دیگر فعالیت های اداره کل و موسسات و تشکل های وابسته هم الکترونیکی شده و می توان گفت تقریبا ۵۰ تا ۶۰ درصد امکانات موجود است و فعالیت ها انجام می‌شود و این یک نقطه ی قوت است که ما در این زمینه قصد شروع کار از صفر را نداریم.

معاون اداری و مالی اداره کل تبلیغات اسلامی بیان کرد: در حال حاضر باید فعالیت در شبکه های اجتماعی را شروع کنیم و به نحوی وارد این فضا ها شویم./1325/ت303/ی

ارسال نظرات