۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۴۵۳۰۱۲
پورابراهیمی داورانی در تشریح سوال از وزیر خارجه:

وزارت خارجه در زمینه عدم فعالیت در عرصه دیپلماسی اقتصادی پاسخگو باشد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد وزارت خارجه در عرصه دیپلماسی اقتصادی گفت: وزارت خارجه باید علت عدم فعالیت این وزارتخانه را در عرصه دیپلماسی اقتصادی توضیح دهد.
پور ابراهیمی

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا به نقل از خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی داورانی در نشست علنی امروز (یکشنبه 11 مهرماه) مجلس شورای اسلامی، در تشریح سوالش از وزیر امور خارجه گفت: سوال بنده در خصوص وضعیت دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه است و بنده پیگیر این موضوع از وزارت خارجه دولت نهم نیز بوده‌ام اما به دلایلی این موضوع با تأخیر روبرو شده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال‌های بعد از انقلاب رویکرد وزارت خارجه مبتنی بر کارهای امنیتی و سیاسی بوده است و در کارهای اقتصادی وزارت خارجه عملکرد مناسبی نداشته است به نحوی که سفرا از میزان صادرات و واردات خبر ندارند. این در حالی است که بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سند چشم‌انداز و قانون برنامه باید به موضوع دیپلماسی اقتصادی توجه جدی شود.

پورابراهیمی داورانی افزود: وزارت خارجه باید به این سوال پاسخ بدهد که به چه علت در عرصه دیپلماسی اقتصادی فعالیت ندارد.

وی ادامه داد: سفرای جمهوری اسلامی ایران در شرایطی که کشور در جنگ اقتصادی به سر می‌برد هیچ تحرکی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی در خارج از کشور ندارند، جایگاه وزارت امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی آن هم در شرایط خاص اقتصادی چیست؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت خارجه به جز برگزاری همایش باید سعی کند تا مأموریت‌های به زمین مانده این وزارت مهم را در عرصه اقتصادی ایفا کند و این موضوع قابل قبول نیست که به چه دلیل سفرا می‌گویند مأموریت ما تعریف نشده است.

پورابراهیمی افزود: باید مشخص شود جایگاه ایران در دنیا از لحاظ دیپلماسی اقتصادی در چه وضعیتی است. در کشور آلمان مشاوران اقتصادی در وزارت خارجه با فعالان بخش خصوصی همکاری دارد، اما متاسفانه در ایران ارتباط مناسبی بین اتاق بازرگانی و وزارت خارجه نیست و حتی در کشور آمریکا، بعد از جنگ جهانی دوم  فعالیت‌های زیادی در عرصه دیپلماسی اقتصادی صورت گرفت و کلینتون نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بر لزوم استفاده از نیروها و ابزارها برای موفقیت در عرصه اقتصادی کشورش در برنامه‌های ریاست جمهوری تاکید می‌کند.

وی با پخش بیانات مقام معظم رهبری درخصوص ضرورت هماهنگی دستگاه‌های اقتصادی با وزارت امور خارجه گفت: باید وزارت خارجه به صورت ساختاری تلاش کند و سفرای کشور در امور اقتصادی نقش مهمی ایفا کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تشکر از اقدامات دکتر ظریف گفت: زمانی اولویت وزارت خارجه مسئله هسته‌ای بود ، اما باید اولویت وزارت خارجه در آینده مباحث اقتصادی باشد، به طور مثال زمانی که سفیر کره به تهران آمد، ابتدا نمایندگان شرکت‌های تجاری را همراه خود کرد تا زمینه فعالیت‌های اقتصادی فراهم شود. در هر صورت وزارت خارجه باید تا 3 ماه آینده گزارشی از روند توجه به بحث دیپلماسی اقتصادی به مجلس ارائه دهد.

گفتنی است علی مطهری که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، بعد از پایان صحبت‌های پورابراهیمی گفت: دغدغه‌های دکتر ظریف با پورابراهیمی مشترک است و وزیر خارجه قبول کردند در رابطه با سوالات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به مجلس گزارش ارائه دهند./856/د102/ج

ارسال نظرات