موبایل و اینترنت نمی تواند جای کتاب را بگیرد/ ضرورت ایجاد جاذبه برای کتب دینی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید عصر امروز در دیدار رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و اعضای شورای سیاستگذاری همایش کتاب آرایی دینی با تقدیر از به فکر افتادن منسجم به این کار نو گفت: از اول دست بنده در کتاب و مقاله بوده و می دانم که گاهی 50 درصد محتوای کتاب و 50 درصد آرایش کتاب است که مؤثر واقع می شود.
وی افزود: در زمان ما عرضه خوب برای موفقیت بسیار چشم گیر شده است، ما در مسائل غذایی و لباس می بینیم که بسته بندی های پرخرجی صورت می گیرد تا بتوانند مشتری جذب کنند، در فکرهای مردم عرضه خوب بسیار تأثیرگذار است البته محتوای خوب سرجای خود قرار دارد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که باید از قرآن کریم الهام بگیریم، اظهار داشت: قرآن کریم محتوای خوبی دارد اما فصاحت و بلاغت عرضه خوب قرآن است، می بینیم که قرآن مجید محتوای خوب را با عرضه خوب همراه کرده که سبب تأثیر می شود.
وی ادامه داد: درباره کتاب این کار حتما باید انجام شود، البته گاهی زیاده روی می شود که ضرر دارد به عنوان مثال کتاب و مجله ای هست که مطالب آن نصف صفحه را گرفته است حتی در برخی صفحات مطلبی وجود ندارد، افراط کردن در کتاب آرایی و همچنین نوشتن صرف مطالب غلط است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که عرضه مطالب بسیار تأثیرگذار است، ابراز داشت: فکر خوبی کردید اما باید آن را کلاسیک کنید، گاهی انسان می بیند که طرح کتاب با محتوای آن تضاد دارد به عنوان مثال محتوا اخلاقی اما طرح به گونه ای دیگر است.
وی عنوان کرد: باید اشخاصی باشند که محتوای کتاب را بدانند و هماهنگ با آن کتار آرایی کنند، خود کتاب باید از صفحه آرایی، جداکردن فصول و استفاده از علامات برخوردار باشد که اثرگذار است، متأسفانه امروزه توجه به کتاب کم شده است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: برخی خیال می کنند که موبایل و اینترنت می تواند جای کتاب را بگیرد اما نه دیروز، نه دیروز و نه آینده هیچ چیز نمی تواند جای کتاب را بگیرد، کتاب یک چیز نقد است، انسان برای مرور اجمالی می تواند از لپ تاپ استفاده کند اما برای مطالعات عمیق استفاده از این ابزار سخت و خسته کننده است.
وی اضافه کرد: این همایش خوب است اما کلی گویی کافی نیست بلکه باید بررسی شود که چگونه می شود جاذبه کتاب را افزایش داد، از این رو باید انگشت روی جزئیات گذاشت تا قابل استفاده شود، باید نقشه راهی وجود داشته باشد؛ قناعت به کلی گویی نتیجه لازم را ندارد؛ باید برای کتب دینی جاذبه ایجاد کرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در منبر هم نصف کار مطلب و نصف دیگر هنر است، گفت: مرحوم کافی که جاذبه را درست کرده بود نصف را مطلب و نصف را هنرنمایی او تشکیل می داد که جاذبه ایجاد می کرد؛کتاب، سخنرانی و شعر این گونه هستند./1323/پ202/ج1