اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از حجتالاسلام علی نعمت الهی در جلسه کارگروه ستاد اربعین حسینی که در سالن اجتماعات حوزه علمیه قزوین برگزارشد، به برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: از اهداف این جلسه پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص برگزاری اربعین حماسی است تا بتوانیم آن را به نحو بهتری اجرایی کنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین، تصریح کرد: با راهپیمایی اربعین حسینی گویا خون امام حسین(ع) که سبب آبیاری درخت اسلام شده، دوباره بعد از ۱۴۰۰ سال جوشان شده و انقلاب بزرگی در دنیا ایجاد میکند.
وی بر لزوم تبیین این همایش بزرگ معنوی برای آحاد جامعه به خصوص نسل نوجوان و جوان تاکید کرد و بیان داشت: تعمیق باورهای دینی مردم با افزایش معرفت دینی آنها امکانپذیر است تا منزلت و عزت مسلمانان با معرفی نهضت امام حسین(ع) افزایش یابد.
حجتالاسلام نعمت الهی، اربعین را تداوم واقعه کربلا دانست و تصریح کرد: اربعین تجدید عهد و میثاق با امام حسین (ع) و درس اربعین نیز زنده نگه داشتن حادثه کربلا است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین همچنین از صدا وسیما و رسانه ها خواست تا در اطلاعرسانی و انعکاس این رویداد بزرگ و باشکوه معنوی فعالانه عمل کنند.
ضرورت فرهنگ سازی پدافند غیر عامل برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی
حجتالاسلام خادمی با اشاره به هفته پدافند غیر عامل و با اشاره به اینکه در جهان امروز کشورهایی وجود دارندکه نقاط آسیب پذیری آنها فراوان است، و دشمن میتواند با ضربات سریع، حیاتیترین منابع آنان را منهدم نماید افزود: پدافند غیر عامل، بهترین راهکار افزایش آستانه مقاومت ملی و یکی از مهمترین ابزارهای بازدارندگی است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی پدافند غیر عامل را عنصری پویا و متحرک برشمرد و اظهار داشت: این موضوع باید همواره در صدر تلاشهای علمی و پژوهشی قرار گیرد.
وی ضمن بر شمردن اهداف برگزاری جلسه و ضرورت فرهنگ سازی و نهادینه نمودن پدافند غیر عامل در برنامه ریزی و اجرای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی، بحث پدافند غیر عامل را از جمله بحثهای مهم دانست و بر توجه ویژه نسبت به آن تاکید کرد.
خادمی خاطرنشان کرد: پدافند غیر عامل مجموعهای از اقدامات غیر نظامی است که در مقابل تهدیدات استکبار جهانی و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی طراحی و تدوین شده و توسط دولت و دستگاههای اجرایی بکارگیری میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی اظهار داشت: این اقدامات میتواند باعث افزایش بازدارندگی تهدیدات دشمنان، کاهش آسیب پذیری انسجام و یکپارچگی کشور، ارتقای پایداری ملی و ایجاد سهولت در مدیریت بحران ناشی از تهدیدات دشمنان شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت پدافند غیر عامل در بین اقشار مختلف مردم گفت: باید شبکه ارتباطی مردمی داشته باشیم و روحانیت به دلیل داشتن پایگاه مردمی قوی میتوانند نقش کلیدی ایفا کنند و این امر در شرایط بحرانی و حساس بسیار کارساز و اساسی است و نباید از آن غفلت کرد.
خادمی تلاش برای ارتقاء پدافند غیرعامل را امری مهم دانست و اظهار داشت: یکی از ضروریات قطعی و اجتنابناپذیر استان پدافند غیرعامل است که کارکنان از هیچ تلاش و کوششی در جهت تحقق این مهم دریغ نباید بکنند.
نیاز شدید جامعه به همافزایی و همگرایی نیروهای فعال فرهنگی
حجتالاسلام سیدشهابالدین حسینی در دیدار با نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورا، گفت: اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی دارای شبکه گسترده است و تقویت روحیه انقلابی در جامعه هدف یکی از مقولات مهم این اداره کل می باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: به جز فعالیتهای ستادی باید این سازمان در راستای راهبری فرهنگی گام بردارد و عمل به توصیههای مقام معظم رهبری سرلوحه امور فعالیتهای این سازمان است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به ظرفیت مساجد و نقش آن اماکن مقدس گفت: تعامل و همگرایی نیروهای فعال در مساجد می تواند نقش ارزند ای در ترویج فرهنگ ناب اسلامی داشته باشد.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به زمینههای نفوذ دشمنان در استان گفت: با توجه به گستره مرز خارجی استان با ۳کشور لزوم تقویت برنامههای دینی مشهود است تا دشمنان نتوانند در بین جوانان نفوذ کنند.
فعالیت ۷۵ کانون تخصصی فرهنگی، تبلیغی شناسنامه دار در مشهد مقدس
حجتالاسلام علی بخشی با اعلام این خبرگفت: کانونها بهعنوان تشکلهای خودجوش مردمنهاد و به منظور ترویج ارزشهای دینی، باورهای دینی و اعتقادات مذهبی و با رهنمودهای امام راحل ومقام معظم رهبری تشکیل شد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی مشهد در ادامه به تلاش کشورهای استکباری و غرب در توقف نشر و ترویج معارف اسلامی در جهان اشاره و تاکید کرد: با توجه به هجمه های فرهنگی بیگانگان این سازمان درنظر دارد تا از هر فرصتی در جهت ارتقای کمی و کیفی سطح معلومات و اطلاعات و دانش و پژوهش مجموعه های فرهنگی خویش بهویژه در عصر فن آوری و تکنولوژی گام های مفید و موثری را بردارد.
این مسئول فرهنگی در صحنه بودن فعالان فرهنگی را در تمامی عرصهها مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: به روز بودن فعالیتهای فرهنگی و استفاده درست ازتکنولوژیهای نوین تبلیغی و فرهنگی میتواند کارگشای بسیاری از مشکلات در حوزه فرهنگی باشد و باید ازاین تکنولوژی بیشترین بهره را برد.
حجتالاسلام بخشی در خصوص اهداف این کانون ها، تصریح کرد: بارور کردن اعتقادات مذهبی، نشر و گسترش سیاست های کلان فرهنگی کشور، ترویج رهنمودها و رهنمون های حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، گسترش امر به معروف ونهی از منکر، مبارزه با تهاجم و شبیخون فرهنگی، واکسینه کردن جامعه نسبت به تبلیغات سوء دشمنان و به ثمر رساندن اهداف سازمان تبلیغات اسلامی است.
تاکید بر اهمیت سه عنصر معرفت، هدایت و رحمت در تبلیغات اسلامی
حجتالاسلام سید جواد موسوی هوایی در ابتدای سخنانش گفت: برای اینکه خانواده سازمان تبلیغات اسلامی انسجام سازمانی خودش را حفظ کند چنین نشست هایی باید حداقل دو بار در سال برگزار شود. آنچه که برای سازمان بهعنوان یک نهاد انقلابی و دینی مهم است این است که از نوعی انسجام درونی همراه با همدلی و همفکری برخوردار باشد.
وی با اشاره به تاسیس دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی در بدنه معاونت پژوهشی و آموزشی، یادآور شد: این دفتر با یک روش اقناعی و درست مسائل فرهنگی کشور را رصد میکند. مساله رصد فرهنگی در کشور آن چنان شناخته شده نیست خصوصا در زمینه آینده پژوهی و آینده نگاری.
موسوی هوایی در بخش دوم سخنانش به اهمیت سه عنصر معرفت، هدایت و رحمت در تبلیغ دینی اشاره و تصریح کرد:گرانیگاه هدایت کردن در قرآن کریم و سیره ائمه معصومین (ع) مساله رحمت است. خداوند متعال نفس موجودات را به کمال می رساند. خلقت دایر مدار معرفت است و همه این ها بر اساس رحمت صورت می گیرد.
وی به معرفی وجه رحمانی شخصیت حضرت محمد (ص) پرداخت و گفت: رحمت پیامبر اسلام (ص) آن چنان از حد گشذته بود که در قرآن کریم خطاب به آن حضرت امده است خودت را برای هدایت دیگران به مشقت نینداز. خانواده سازمان تبلیغات اسلامی نیز باید به سه عنصر معرفت، رحمت و هدایت اهمیت بدهند و آن را سر لوحه کار خود قرار دهند./1325/ت303/ی