شرایط ما در پسا برجام بسیار مطلوب است/ تعجب می کنم چرا برخی واقعیات را نمی بینند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در آیین افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، رسانه را وسیلهای برای ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت به مردم دانست و اظهار داشت: رسانهها زمینهساز توسعه در کشور هستند و توسعه هم وسیلهای برای گسترش فعالیت رسانههاست.
رییس جمهور تأکید کرد: ما امروز در شرایطی قرار داریم که بار مسؤولیت رسانه ها به مراتب بیشتر از گذشته است، چراکه منطقه ما در شرایط پیچیده ای قرار گرفته و ضرورت امنیت هر روز بیشتر از گذشته به چشم می آید؛ برخی معتقدند تنها دیپلماسی خارجی می تواند ضامن امنیت کشور باشد وبرخی دیگر نیروی های نظامی را تنها راه ایجاد و حفظ امنیت در کشور می دانند در حالی که تنها این دو کافی نیست.
رییس جمهور با اشاره به وضعیت نامطلوب کشورهای منطقه تأکید کرد: امنیتی که ما امروز در کشور خود شاهد آن هستیم فقط حاصل دیپلماسی خارجی و نیروهای توانمند نظامی نیست، بلکه آن چیزی که کشور ما را از ناامنیها حفظ میکند آن است که گوش شنوایی برای انتقال افکار تروریستی و ضد دینی در کشور وجود نداشته باشد و این مسأله جز با تلاش اصحاب رسانه امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: دلیل این مطلب آن است که معزلات امنیتی در مناطق اطراف کشور ما با ارائه مفهومی متفاوت از جنگ و جهاد پیش آمده و افراد و گروه هایی با افکار جاهلی و با رنگ و لعاب دینی در حال القای مفهوم نامطلوبی از اسلام در جهان هستند و به همین دلیل است که باید در کشور ما و جهان افکار تکفیری و تروریستی نابود شود.
رییس جمهور تأکید کرد: اگر تفکر تروریزم و تکفیر در جامعه ای وجود داشته باشد دیپلماسی خارجی و قدرت نظامی به هیچ کاری نمی آید همچنانکه ما نمونه بارز این مسأله را در سقوط موصل دیدیم؛ موصل شهری بزرگ با یک و نیم ملیون نفر جمعیت است و قدرت سیاسی و نظامی خوبی هم دارد و ارتش قوی نیز در آن حاکم است اما چه می شود که در فاصله صبح تا ظهر این شهر سقوط می کند؟ دلیل این مسأله تاریک شدن روابط سیاسی و عاطفی موصل با بغداد بود؛ که در این شرایط نه تنها گروهی قوی همچون داعش بلکه هر گروه دیگری نیز می توانست تسلط این شهر را در اختیار بگیرد.
وی با تأکید براینکه در برابر معضل بزرگ امنیتی در کشور کارساز ترین عامل اتحاد و یکپارچگی جامعه و مسؤولین است، عنوان کرد: همه مردم باید دل و جان خود را برای توسعه ایران به کار بگیرند تا امنیت حاصل شود و شما این را بدانید اگر نظام اسلامی به اقلیت های دینی و قومیتی احترام نمی گذاشت، اگر به وحدت دینی توجه نمی کرد و اگر با جامعه اهل سنت برخورد خوبی نداشت داعش و تکفیری ها امروز در ایران مشغول فتوحات بودند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: امروز در کشور ما امنیت، آرامش، بیداری، هوشیاری و آگاهی وجود دارد که نتیجه توجه مردم و مسؤولان به توسعه و امنیت ایران اسلامی است. که تنها دلیل شکست کشورهای منطقه در برابر دشمنان همین است که همراهی مردم و مسؤولان در آنها وجود ندارد.
وی تصریح کرد: شما اصحاب رسانه و اصحاب فرهنگ و هنر هستید و می توانید در امنیت آفرین باشید ولی مسأله مهم این است که یک رسانه زمانی می تواند زایش امنیت داشته باشد که خودش در امان باشد، بنابراین اگر رسانه ای دل نگران از آینده و وضعیت خود باشد نمی تواند کاری کند به همین دلیل است که ما می گوییم از قلم شکسته و از دهان بسته کاری برنمی آید هرچند برخی به بهانه ها واهی و غیراساسی برخی قلم ها را می شکنند و بیان ها را خاموش می کنند.
رییس جمهور در ادامه سخنرانی خود با تأکید دوباره بر این که امنیت یک اصل اساسی و ضروری در کشور است، یادآور شد: امنیت تنها با تنفگ به دست نمی آید هرچند جنگ نظامی در شرایطی ضروری و لازم است ولی همیشه به کار نمی آید همانطور که امام بزرگوار ما هیچگاه با جنگ و خونریزی موافق نبود و اصلا با این ها انقلاب به پیروزی نرسید بلکه انقلاب ما را اعلامیه ها، سخنرانی ها و بیانات متحول کرد و به پیروزی رساند و بزرگترین قدرت ها را به زانو درآورد.
وی نشر فرهنگ را از ضروریات دانست و عنوان کرد: بسط و گسترش فرهنگ بر عهده رسانه ها است و مطبوعات چه حقیقی و چه مجازی باید در این زمینه فعال باشند؛ ما نمی توانیم بگوییم فضای مجازی نمی خواهیم، مگر ما چه کاره ایم؛ صاحب اصلی کشور مردم هستند همان حقی که اصل شش قانون اساسی به مردم داده است؛ در کشور ما مردم تصمیم گیر هستند همچناکه تمام مسؤولین بدون واسطه یا با واسطه با رأی مردم انتخاب می شوند بنابراین رسانه ها نیز برای خود حقوقی دارند.
وی ادامه داد: بیاییم در کار رسانه ها دخالت نکنیم و مدیریت آنها را به خودشان واگذار کنیم؛ به همین دلیل است که ما در این دولت به دنبال تنظیم لایحه ای با عنوان «نظام رسانه ای» برای حمایت از حقوق رسانه ها هستیم و معتقدیم باید به مشکلات و تخلفات این گروه به صورت حرفه ای رسیدگی شود چراکه بسیاری از اسرار و رموز این حوزه به دادگاه های قضایی مربوط نمی شود و باید به صورت تخصصی پیگیری شود و کار دیگر ما در این حوزه این است که جبران یارانه مطبوعات را که در سالهای گذشته گرفته شده بود در همین امروز کلید خواهیم زد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در بخش دیگری از سخنان شرایط کشور را در پسا برجام بسیار مطلوب ارزیابی و عنوان کرد: ما در بهترین شرایط استفاده از وضعیت پسا تحریم هستیم و بنده تعجب میکنم که چرا برخی از افراد این واقعیت را نمیبینند و مرتب در این مسأله اشکال وارد میکنند؛ مثلاً اگر در کشور 103 مورد تحریم وجود داشته و امروز صد مورد آنها برطرف شده است این افراد بدون توجه به آن صد مورد دست روی چند مورد معدود باقیمانده میگذارند.
وی ادامه داد: مگر ما نباید به دنبال منافع ملی باشیم؟ امروز کشورما وضعیت بسیار خوبی دارد و ما باید در این شرایط به دنبال آبادانی باشیم و به اعتراف همه، ایران به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده است ولی چرا برخی در این میان نمی خواهند خوبی ها را ببیند و این هوای خوب وزیده شده را توجه ندارند
وی تصریح کرد: برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور باید بازار، سرمایه و فنآوری رشد کند که هر سه مورد در فضای پسا برجام به نحو خوبی گسترش پیدا کرده و امروز کشور در بهترین شرایط تلاش برای رشد اقتصادی قرار دارد چرا که همه میدانیم ایجاد شغل و ایجاد بازار اقتصادی بدون سرمایه ممکن نیست ولی همه شاهد هستیم که در چند سال اخیر و بویژه پس از برجام اقبال بیشتری برای سرمایهگذاری در کشور به وجود آمده است.
رییس جمهور رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی را به سه وزیر پیشنهادی مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: این مایه افتخار است که دولت و مجلس در بهترین شرایط همدلی و همراهی قرار دارند و ما در واقع انتخابات اسفند 94 را ادامه انتخابات خرداد 92 میدانیم و این همدلی مجلس با دولت دلیل بر این مطلب است که نمایندگان محترم مردم گوش شنوایی برای اتهامات وارد شده ندارند.
وی با اشاره به لزوم انقلابی ماندن همه دستگاه ها و نهاد تصریح کرد: کسانی که دروغ می گویند و تهمت می زنند انقلابی نیستند؛ کسانی که به راحتی و بدون تحقیق حرف می زنند نسبتی با انقلاب ندارند؛ ما کسانی که تنها داد و فریاد می زنند و بدون تحقیق شنیده های خود را در بوق و کرنا می کنند انقلابی نمی دانیم؛ انقلابی کسی است که فکر منافع ملی باشد و برای توامند شدن کشور تلاش کند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: کشور ما از سال 84 تا 94 در بدترین وضعیت تحریم ها قرار داشت تا جایی که ما در آن دوران فقط در بازار نفت 180 میلیارد دلار ضرر کردیم ولی ما از سال گذشته وضعیت را بهتر کرده ایم این را هم بدانیم یک ساله نمی شود مشکلات 10 ساله کشور را به طور کامل برطرف کرد بلکه این مطلب زمان می برد.
وی نقد منصفانه را زمینه پیشرفت دولت دانست و تأکید کرد: ما از نقدها استقبال می کنیم چون خودمان را معصوم نمی دانیم ولی قبول داریم اشتباهاتی هم داشته ایم اما نباید یک نشریه از صبح که کار خود را آغاز می کند فقط زبان به هتاکی و تهمت باز کند؛ هتاکی با نقادی فرق دارد./1330/پ201/ج