اجر الهی قابل قیاس با پاداش زمینی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم به شرح آیه 67 سوره نساء پرداخت و اظهار داشت: در آیات قبل به آثار اطاعت از خدای متعال اشاره شد و در این آیه به پاداش عظیم و هدایت به صراط مستقیم که نتیجه اطاعت محض از خدا و رسول او(ص) است پرداخته می شود.
وی به صفت عافیت طلبی و گریز از انجام کارهای سخت و دشوار عموم افراد اشاره کرد و افزود: در آیه 66 سوره نساء خدای متعال به این مسئله اشاره می کند که اگر به مسلمانان امر می کردیم که یکدیگر را بکشند یا از دیار خود خارج شوند اطاعت از این فرمان به نفع آنان بود ولی جز تعداد بسیار کمی از این فرمان اطاعت نمی کردند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: در جامعه امروز امر به معروف و نهی از منکر کار دشواری است و کمتر کسی به آن اقدام می کند یا خمس و زکات را چند درصد از مسلمانان پرداخت می کنند؟
وی ادامه داد: حضرت ابراهیم(ع) بنده ای بود که در تمام عرصه ها امتحان خود را داده و موفق به بیرون آمده است، با افتادن به میان آتش خشم بت پرستان، قصد قربانی کردن فرزند به فرمان خدا و رها کردن اهل بیت خود در سرزمینی بی آب و علف، از جان، فرزند و هستی خود در راه خدا گذشته و به عالیترین مقام مقربین رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی تصریح کرد: انسانی که به متخصصین اعتماد می کند تا اعضا بدن خود و عزیزان خود را به دست آنان بسپارد از سپردن خویش به خدا و اطاعت محض از او پرهیز می کند در حالی که خدای متعال نه برای پول، نه شکر و نه هیچ چیز دیگری قلب ما را با دعوت به فرامین خود جراحی نمی کند.
وی با اشاره به آیه 67 سوره نسا و اعطا اجر عظیم به بندگان صالح و مطیع، اضافه کرد: تا قیامت هر کسی به مکه برود باید به رسم قربانی کردن حضرت اسماعیل(ع) قربانی کند یا تا روز قیامت حرم ابا عبدالله(ع) زائر و عاشق دارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی به مقایسه وعده الهی با وعده های زمینی پرداخت و گفت: اجری که خدای متعال برای بندگان مخلص و مطیع خود در نظر گرفته است، قابل قیاس با هیچ پاداش زمینی نیست.
وی به ضعف ایمان کسانی که حاضر به تسلیم در برابر فرمان پیامبر اکرم(ص) اشاره و ابراز کرد: کسانی که خدای متعال به آنان نعمت داده انبیا و اولیا(ع) هستند و مؤمنانی که از خدا و رسول او اطاعت کنند با نعمت گیرندگان همراه می شوند.
حجت الاسلام و المسلمین قریشی صدیق را به معنای کسی دانست که همواره اهل صداقت است و گفت: صادق عموما صداقت دارد ولی امکان ضعف در صداقت او وجود دارد.
وی افزود: خدای متعال گاه به خود فرد علاقه ای ندارد اما عمل او قابل قبول است، اگر این فرد به اعمال صالح خود ادامه دهد خود او هم مورد قبول قرار می گیرد و گاه بر عکس کسی خود مورد عنایت خداوندی است اما با اصرار بر کردار غلط از چشم خدا می افتد.
امام جمعه ارومیه خاطرنشان کرد: برخی از افراد در بندگی و اطاعت از خدای متعال به حدی پیشرفت می کنند که عملکرد آنان تبدیل به میزان و ترازوی سنجش اعمال دیگر انسانها می شود مانند حضرت علی(ع).
وی شرح کرد: خدای متعال در قرآن کریم برای مومنان درجه و مقامی قرار داده است و آنان به رفیقی صدیق تبدیل می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: هم نشینی با انبیا و اولیا الهی(ع) رسیدن به مقام وسیعی است که بزرگترین لذت در رسیدن به چنین جایگاهی است./936/202/ب2