شرایط منع و انصراف از تحصیل طلاب اعلام شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیین نامه جدید آموزشی مدارس حوزه های علمیه برادران پایه های اول تا دهم شامل ۱۰ فصل متشکل از کلیات، نظام آموزشی، اختبار و تثبیت پذیرش، انتخاب درس، کلاس و حضور و غیاب، امتحانات، مرخصی، میهمان، انتقالی، منع و انصراف از تحصیل و تکمیل سطوح تحصیلی است.
در فصل نهم این آیین نامه که شامل سه ماده و چهار تبصره است، موضوع منع و انصراف از تحصیل تشریح شده است که در ذیل مهم ترین موضوعات این فصل اشاره شده است.
شروط منع تحصیل طلاب
ترک تحصیل بیش از یک ماه، بدون اطلاع قبلی و بدون عذر موجه، عدم قبولی در هیچ یک از درس های انتخابی در دو نیمسال متوالی یا سه نیمسال غیرمتوالی و غیبت غیرموجه در همه امتحان های دروس انتخابی دو نیمسال موجب می شود تا طلبه از ادامه تحصیل منع شود.
همچنین حذف همه درس های یک نیمسال به دلیل غیبت، عدم رشد تحصیلی در مدت مجاز مذکور در ماده ۲۲ و تحصیل همزمان و بدون مجوز نیز موجب می شود تا طلبه از ادامه تحصیل منع شود.
چنانچه طلبه ای منع از تحصیل شود، ادامه تحصیل وی منوط به بررسی وضعیت آموزشی وی در مراجع ذی صلاح و بر طبق ضوابط است.
شرایط انصراف از تحصیل طلاب
در ماه 86 آیین نامه آموزشی مدارس علمیه آمده است: «طلبه ای که بخواهد از تحصیل انصراف دهد، باید درخواست کتبی خود را به شورای مدرسه ارائه دهد و پس از تایید آن شورا و مدیریت استان، انصراف وی قطعی خواهد شد» که این ماده همراه با سه تبصره است؛ نخست آنکه طلبه می تواند حداکثر تا یک ماه پس از تاریخ درخواست، تقاضای انصراف خود را پس بگیرد.
و تبصره دوم این ماده آن است که مدت عدم حضور در جلسات درس، طبق ضوابط غیبت لحاظ می شود و مرجع تصمیم گیری برای حذف درس یا ادامه تحصیل، شورای آموزش مدرسه است.
در تبصره سوم نیز این چنین بیان شده است که مدیریت استان موظف است انصراف طلبه را به معاونت آموزش اطلاع دهد.
ماده 87 نیز تصریح می کند چنانچه طلبه ای بدون مجوز، تحصیل همزمان داشته باشد، این اقدام وی انصراف از تحصیل تلقی می شود./1330/ت303/س