۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹
کد خبر: ۴۶۲۶۷۶
حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌خراسانی:

کمک نهادهای فرهنگی و دولتی به راهپیمایی اربعین منافاتی با مردمی بودن آن ندارد

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه راهپیمایی اربعین از سال نخست شهادت امام حسین تعطیل نشده است، گفت: حضور و کمک نهادهای فرهنگی و دولتی تنها برای معرفت زایی و کنترل نظم و امنیت این حرکت بزرگ است و منافاتی با مردمی بودن آن ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد حسینی‌خراسانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه در مورد اجتماع و بزرگ و جهانی اربعین از جهات مختلف می توان بحث کرد، اظهار داشت: یکی از جهات مهم این است که با توجه به شکوه و عظمتی که در این مراسم چشم و فکر جهانیان را دچار بهت و حیرت کرده است، عده ای از سر بدخواهی و شیطتنت به دنبال القای شبهه و تخریب وجهه اربعین افتاده اند.

استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: عده زیادی با تحت تأثیر قرارگرفتن از القائات جریانات معاند حرف و حدیث و حاشیه های زیادی را ایجاد کرده اند؛ به عنوان نمونه می گویند از زیارت و مراسم اربعین حسینی(ع) سالهای زیادی می گذرد و در گذشته نیز به این میزان مطرح نبوده است؛ بنابراین نظام جمهوری اسلامی با اهداف سیاسی به دنبال تقویت جریان اربعین حسینی(ع) است و خود را را در مدیریت آن شریک می داند.

عده ای نمی توانند تجمع میلیونی اربعین را ببیند

وی القای این شبهات را ناشی از عناد و عصبانیت عده ای دانست که نمی توانند تجمع میلیونی اربعین را ببیند و همچنین جهل و بی اطلاعی از تاریخ دارند و همچنین تصریح کرد: مطابق اسناد و مدارک متقن تاریخی، زیارت و مراسم اربعین حسینی(ع) از همان صدر اول مطرح بوده است هرچند در مقاطعی کوتاه با مخالفت هایی که از سوی برخی جریان های الحادی و ضد دین صورت گرفت کمرنگ و ضعیف شد ولی به یک معنا هیچگاه تعطیل نشد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌خراسانی تأکید کرد: حتی نخستین اربعین نیز مهمترین اجتماع درکربلا لقب گرفت که در آن خاندان امام حسین(ع)، جماعتی از بنی هاشم از مدینه و حضور شخصیت هایی همچون جابربن عبدالله انصاری همراه بود و عده زیادی نیز از اطراف کربلا آمده بودند و جمعیت چشم گیری در اربعین نخست برای حضرت عزاداری کردند.

وی افزود: به گزارش برخی از بزرگان مثل سید جمال شبّر به نقل از شهید قاضی طباطبایی(ره) در کتاب تحقیق نخستین اربعین حسینی گزارش شده است و حتی کسانی که سن و سال زیادی دارند و 65 یا 70 سال پیش را به خاطر می آورند این مسأله را تأیید می کنند که در همان دوران نیز بیش از یک میلیون نفر برای زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین عازم کربلای معلا می شدند  و در آن دوران اجتماع پرشکوهی را شکل می دادند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه سخن از اجتماع پرشور اربعین حسینی در خاطرات بزرگان و از دنیا رفتگان نیز ثبت شده است، ابراز داشت: در آن دوران تعبیر می شد که جمعیتی برای حضور در کربلا در ایام اربعین می آمدند که شمال و جنوب عراق را به هم متصل می کرد و در بین راه موجی از جمعیت قرار داشت و نقل می کنند در همان دوران هزاران هزار کیلو برنج در بین راه طبخ می شد و به زائران اربعین حسینی(ع) داده می شد.

شواهد زنده بر مردمی بودن راهپیمایی اربعین

وی ادامه داد: این مسأله نیز شواهد زنده ای دارد که در آن دورانی که وضعیت مالی و اقتصادی مردم بسیار خراب بود با این حال موکب های زیادی درست می کردند و از مردم تمنا و خواهش می کردند تا برای استراحت و تناول غذا به این موکب های بیایند و سر سفره آنها بنشینند و حتی منقول است گاهی اوقات صاحبان کاروان سراها و موکب ها برای کسب فیض، زائران را برای پذیرایی کردن میان خود تقسیم می کردند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌خراسانی با بیان اینکه جمعیت یک میلیون در آن روز می تواند معادل جمعیت بالای بیست میلیون امروز باشد، عنوان کرد: وقتی هفتاد سال پیش این مقدار انسان با وجود شرایط سخت و امکانات محدود برای حضور در کربلا راه می افتادند جمعیت امروز مایه تعجب نیست به علاوه اینکه در آن دوران جمعیت شهرها و کشورها بسیار کمتر بود، بنابراین می توان نتیجه گرفت این شبهات ناشی از شدت عصبانیت و غیظ جریاناتی است که نمی توانند شاهد چنین عشق و شوری به ساحت نورانی سید الشهدا(ع) باشند.

وی با تأکید دوباره بر مردمی بودن مراسم اربعین یادآور شد: چه دلیلی بر مردمی بودن اربعین حسینی(ع) مستحکم تر از اینکه وقتی اعلام می شود همه مردم باید برای خروج از کشور و حضور در عراق پاسپورت و ویزا داشته باشند، باز هم کنترل از دست خارج می شود، بناراین این مدیریت دولتی نیست که مردم را به کربلا اعزام می کند بلکه عشق و اراده و انگیزه الهی است که موج جمعیت را به سرزمین کربلا می کشاند.

حفظ نظم و امنیت در اربعین ضروری است

استاد درس خارج حوزه علمیه تصریح کرد: چطور اربعین حسینی(ع) مردمی نباشد در حالی که در مسیر اسکان، پذیرایی، وسایل امدادی و تدارکات همه از جانب خود مردم صورت می گیرد، ولی واقعیت غیرقابل انکار این است که این چنین اجتماع میلیونی احتیاج به نظم و انضباط خاصی دارد، بنابراین در مدیریت مسیر، بهداشت، سازماندهی مردم و امنیت نقش دولت و ارگان های دولتی غیرقابل انکار است.

وی با بیان اینکه اگر مردمی بودن اربعین را به این بدانیم که نیروهای امنیتی و دولتی کار را به دست نگیرند حرف نامعقولی زده ایم، عنوان داشت: این اجتماع بزرگ که همه طور انسانی در بین آنها هست باید مدیریت و سازماندهی شود و باید تیم های پزشکی و حتی نهادهای فرهنگی در طول مسیر قرار داشته باشند ولی این مسأله به معنای دولتی بودن اربعین نیست بلکه دخالت دولت صرفا برای این است که خلل و اشکالی در این حرکت بزرگ صورت نپذیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌خراسانی با تأکید اینکه دشمنان شیعه هرلحظه در کمین هستند تا ضربه ای وارد کنند، عنوان کرد: داعش و گروه های تکفیری وقتی تهدید می کنند باید بدانیم اگر بتوانند حتما از شیعیان انتقام می گیرند و با فرستادن افرادی انتحاری مردم زیادی را به خاک و خون می کشند، بنابراین نباید توقع داشت به بهانه مردمی بودن اربعین پای ارگان های نظامی وسط کشیده نشود.

وی تلاش رسانه های ضد انقلاب برای کمرنگ کردن و سیاسی جلوه دادن راهپیمایی اربعین را بی اثر دانست و تأکید کرد: آنها به دنبال این مسأله هستند که بگویند جمهوری اسلامی راهپیمایی اربعین را راه اندازی کرده و از آن سود می برد در حالی که از گذشته این حرکت بزرگ وجود داشته است، هرچند جمهوری اسلامی افتخار می کند در جهت صیانت و سرویس دهی به این جمعیت میلیونی سهمی داشته باشد.

عراق همکاری خوبی با ما داشت

نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: در واقع باید از کشور دوست و برادرمان یعنی عراق نیز متشکر باشیم که با همکاری با مسؤولان جمهوری اسلامی زمینه را برای حضور زائران ایرانی در کربلای معلی فراهم کرده اند و به کوری چشم دشمنان و بدخواهان این حرکت بزرگ روز به روز و سال به سال چشمگیرتر شده و هیچ اتفاقی نیز از جانب دشمنان نخواهد افتاد.

وی اربعین حسینی(ع) را عرصه مسابقه برای رسیدن به خوبی ها و خیرات دانست و خاطرنشان کرد: خداوند در سه آیه «فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَميعاً»، «و فی ذلک فالیتنافس المتنافسون» و همچنین در آیه «و سارعو الى مغفرة من ربكم وجنة عرضها السموات و الارض اعدت للمتقين» برهمین مسأله تأکید می کند و اربعین هم نمادی از خیر و خوبی است که هر انسانی و هر نهادی باید به دنبال کسب آن باشد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌خراسانی در پایان حضور و کمک نهادهایی همچون مسجد مقدس جمکران، آستانه مقدسه حضرت معصومه(ص) و آستان قدس رضوی را در راهپیمایی اربعین مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: همین مسأله می تواند زمینه را برای آشنایی بیشتر مردم با معارف الهی فراهم کند و زمینه نیز بیشتر برای حفظ موازین ارزشی فراهم شود./1330/ت301/س

ارسال نظرات