سی امین نشست تخصصی شهرسازی و معماری کلان شهرها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سی امین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری شهرداری کلان شهرهای کشور پیش از ظهر امروز در سالن نشست های شهرداری قم برگزار شد.
آیت الله اراکی در این مراسم با بیان اینکه فقه عمران شهری بحثی گسترده و قابل بحث و بررسی زیادی است، ابراز داشت: ما برگزاری درس فقه عمران شهری را در واقع با ابتکار شهرداری قم مطرح کردیم که البته سه سالی است آغاز شد ولی هنوز مباحث ادامه دارد تاجایی که یکی از اساتید قم می گفت ما گمان نمی کردیم بحث عمران شهری در فقه این قدر مسأله و منابع داشته باشد، بنابراین ما باید باب مخصوصی در مورد آن در فقه باز کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید براینکه شهر همانند انسان هم می تواند موجودی زنده و هم موجودی مرده باشد، تصریح کرد: گاهی خود یک شهر مرده است هرچند ساکنان آن زنده باشند؛ شهر ظرفی برای زندگی انسان های متعالی است به همین دلیل باید هویت داشته باشد؛ چراکه هر شهری چه اسلامی و چه غیراسلامی هویت دارد و برای کسانی که وارد به آن می شوند اثر می گذارد و آرزوها و انگیزه هایی برای آنها به وجود می آید.
نظریه پرداز فقه عمران شهری تأکید کرد: اگر کسی وارد شهری بشود و بخواهد هویت آن شهر را بپذیرد هویت خودش هم به تدریج تغییر می کند، بنابراین نخستین شرط برای شهر اسلامی این است که هویت توحیدی و حضور برای فرمان خدا در آن نمود داشته باشد به این معنا که همه ارزش های متعالی در آن تجلی پیدا کند و همچنانکه خداوند در قرآن به عدل و احسان تأکید می کند عدل و نیکوکاری و رسیدگی به نزدیکان باید در ساختمان سازی در خیابان سازی و محل های کار تجلی پیدا کند.
در ادامه این مراسم ولی الله بیاتی رییس شورای شهر قم با اشاره به کمبود منابع در مسأله شهرسازی و مدیریت کلان شهرهای کشور، اظهار داشت: ما امروز در شهرسازی مشکلات زیادی داریم در حالی که یک شهر نه فقط محل تردد یا سکونت مردم بلکه محل برطرف کردن نیازمندی ها است و به ویژه شهرهای زائر پذیر مثل شهر مقدس متفاوت است که برنامه های مشخصی نیاز دارد.
وی افزود: وقتی ثابت کردیم مردم باید در شهر نیازهای خود را برطرف کنند، آن شهر باید با نشاط و جذاب باشد و فضای سبز به مقداری باشد که مردم آرامش خاطر پیدا کنند و زوائد بصری در آن نباشد؛ مسؤولیت عمرانی سخت است و نظم هم مسأله ای ضروری است که باید به آن توجه زیادی داشته باشیم.
در ادامه این مراسم محسن بهشتی معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم نیز تأکید کرد: ما همواره در تأمین منابع مالی مشکل داشته ایم و همیشه مشکلات مالی گریبان شهرداری ها را گرفته است و علی رغم اینکه در قانون پیش بینی شده است ولی به منصه ظهور نرسیده است ولی شما می بینید امروز در اوج رکود تنها دستگاهی که باید پروژه های خود را به هر صورتی که هست به پایان برساند شهرداری ها هستند.
مهندس زنوزی مشاور هماهنگ کننده شهرداری قم نیز به معرفی طرح تفصیلی شهرداری قم پرداخت و نکات مهمی را در این زمینه یادآور شد.
گفتنی است، سی امین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری شهرداری 15 کلان شهر کشور به مدت دو روز تا هجدهم آذرماه در شهر مقدس قم برگزار است و در این نشست معاونان شهرسازی و معماری شهرداری های قم، مشهد، کرمانشاه، شیراز، کرمان، زاهدان، اهواز، رشت، اراک، تبریز، ارومیه، اصفهان، تهران، همدان، کرج و سنندج به میزبانی شهرداری قم حضور دارند./1330/پ202/ب1