چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام مصطفی اسماعیلی کارشناس مرکز تخصصی تبلیغ نوین تبلیغات حوزه علمیه قم در گارکاه آموزشی فوق که در سالن کنفرانس اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان برگزار شد گفت: سواد رسانهای تعاریف مختلفی دارد که کوتاهترین و گویاترین تعربف آن مهارت مواجهه هوشمندانه و فعالانه با رسانه است که مورد تائید نظریه پردازان و محققان و اندیشمندان هم هست.
وی افزود: پذیرفته شده که در سال 2020 سواد مطرح و موردنیاز در هر خانواده، سواد رسانهای است چرا که امروز جهان به سمتی حرکت کرده که این سواد به عنوان سواد مطرح و نخست در جهان محسوب میشود
کارشناس مرکز تخصصی تبلیغ نوین تبلیغات حوزه علمیه قم تصریح کرد: عبارت سواد رسانهای برای نخستین بار در سال 1965 مطرح شد و آنچه امروز در آستانه سال 2020 از سوی سازمان یونسکو مطرح شده عنوان این روز است.
وی افزود: سطح فرهنگ تعیینکننده توانایی و میزان آشنایی فرد با رسانهها است، مشکل امروزه افراد در حوزه رسانه این است که بیشترین کاربران شبکههای مجازی به ویژه تلگرام و همچنین آن قشری که نوظهور و جدیدالورود متصل شدهاند در پائینترین سطح سواد رسانهای هستند.
کارشناس مرکز تخصصی تبلیغ نوین دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در کارگاه آموزش سواد رسانهای ویژه اساتید گفتمانی هرمزگان با بیان اینکه در کشور ایران، بیش از 15 میلیون نفر در تلگرام فعال هستند، گفت: امروزه شبکههای مجازی کاری کردهاند که فرد به دلیل دارابودن چندین کانال خبری، خود را آگاه به سواد رسانهای میداند.
حجت الاسلام اسماعیلی ادامه داد: به دلیل متنوع بودن سواد رسانهای در دوران مختلف، هیچ کس نمیتواند ادعا کند که در این زمینه حرف آخر را میزند، نخست روزنامهها بهعنوان رسانه شناخته شده بودند، اما با ورود تلویزیون، ماهواره و شبکههای اجتماعی، رسانهها متنوع شدند و میطلبد تا افراد در جهت ارتقای سطح سواد رسانهای خود تلاش کنند.
مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: امروزه صدا و سیما از شبکههای اجتماعی بهعنوان رقیب خود یاد میکند.
برگزاری گفتمان دینی با موضوع آسیب های اجتماعی در مدرسه فرهنگ قشم
حجت الاسلام بنی اسدی رییس عقیدتی سیاسی دریابانی شهرستان قشم با اشاره به این موضوع که امروزه آسیبهای اجتماعی به عنوان یک تهدید جدی سلامت جامعه را با خطر مواجه کرده است.
وی با اشاره به تأثیر برنامه های ماهواره بر روی نوجوانان اظهار داشت: تاثیر برنامه های ماهواره ای بر روی نوجوانان و جوانان بیشتر است، به طوری که این گروه زمان بیشتری را صرف تماشای برنامه های ماهواره ای می کنند.
حجت الاسلام بنی اسدی اظهار کرد: برنامه های ماهواره ارزش ها، باورها، تصورات، انتظارات و جهت گیری های ارزشی متفاوتی را تبلیغ و عرضه می کنند که باعث می شود به مرور زمان فاصله روانی بین والدین و فرزندان بیشتر و بیشتر شود و باعث فروپاشی خانواده شود.
وی با بیان اینکه تبیین آسیب های ماهواره می تواند نقش بسزایی در ارتقا سطح آگاهی های آحاد جامعه داشته باشد، گفت: گسترش بی بند و باری در جامعه،فاصله گرفتن جوانان از هویت ملی و مذهبی، سست شدن بنیان مقدس خانواده، پوچ گرایی از جمله آسیب های ماهواره می باشد.
در پایان این گفتمان پس از بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع گفتمان به سوالات دانش آموزان پاسخ داده شد.
برگزاری نمایشگاه کتاب در شهرستان جاسک
عبدالرحمن لشکری زاده گفت: به مناسبت روز دانشجو و با همکاری دانشگاه پیام نور واحد بندر جاسک و با هدف بزرگداشت روز دانشجو و ارتباطی که این قشر با کتاب دارد و همچنین ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی این نمایشگاه برگزار شد.
وی افزود: این نمایشگاه با چهار هزار جلد کتاب و ۲۳۶ عنوان به مدت یک هفته در محل سالن نمایشگاه های دانشگاه پیام نور برپا است.
گفتنی است : علاقه مندان می توانند برای بازدید هر روز صبح و عصر به مدت یک هفته از نمایشگاه دیدن نمایند و از تخفیف ٤٠ درصد خرید کتاب بهره مند شوند.
برگزاری گفتمان دینی با موضوع دین و زندگی در مدرسه پسرانه شهداء خلیج فارس
حجت الاسلام سقایت روحانی خود استقرار شهرستان قشم در گفتمان دینی با پرداختن به موضوع دین و زندگی گفت: دین اطلاعاتی را در اختیار انسان می نهد تا زندگی برای او در مجموعه هستی میسر شود و به تعبیری بین آدمی ،جهان ، زندگی و خویشتن او آشتی برقرار گردد و همه چیز را به دید مثبت بنگرد.
وی گفت: زمانی زندگی برای انسان معنا دارد که بداند هدف و معنای آن چیست و برای چه آفریده شده. در واقع، اگر معنای زندگی را در جهت تأمین جاودانگی انسان تبیین کنیم، به یکی از عظیمترین و اصلیترین فواید دین دست یافتهایم.
حجت الاسلام سقایت اظهار کرد: حضرت زهرا(س) همیشه رفتاری آمیخته از ادب و تواضع و سرشار از فروتنی نسبت به پدر گرامیشان داشتند.
وی تصریح کرد: رابطه حضرت زهرا(س) نسبت به پدر گرامیشان بسیار عاطفی و سراسر از محبت بود اما این مانع از احترام و تواضع ایشان نسبت به پیامبر نمیشد.
سقایت در پایان به فلسفه خلقت آفرینش، انسان و شیطان اشاره و عنوان کرد: فلسفه وجودی شیطان را در نظام هستی، آزمایش و امتحان انسانها و محک زدن آنها است، وجود شیطان محکی است که خداوند توسط آن بندگانش را مورد امتحان و آزمایش قرار داده است تا با گذر از این امتحان، بندگان پاک از ناپاک تمایز یابند./303/851/ب1