مبارزه در ميدان تهديدهای فضاي مجازي، جهاد اكبر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در کاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي بعد از ظهر امروز در نخستين نشست شوراي فضاي مجازي شهرستان كاشان از تهديدها و آسيبها به عنوان يكي از مباحث مهم در فضاي مجازي نام برد و افزود: لايه هاي مختلف تهديدها و آسيبهاي فضاي مجازي بايد طبقه بندي و اولويتها و اهميتهاي فضاي مجازي استخراج و مشخص شود.
وي با اشاره به اينكه برخي از تهديدها و آسيبهاي فضاي مجازي كشور در استانها و شهرستانهاي كشور مشترك است كه امكان دارد بخشي از آن نيز در شهرستان كاشان وجود داشته باشد، اظهار داشت: احتمال دارد هر يك از شهرستانها براي مقابله با تهديدات فضاي مجازي داراي نقاط قوت و ضعفي باشند، از اين رو بايد با كار كارشناسي در كارگروه ها، اين نقاط ضعف و قوت استخراج و براي هر موضوعي راهكار و تدبيري اتخاذ شود.
آيت الله نمازي متذكر شد: برخي سوء استفاده ها، آفتها و آسيبهاي فضاي مجازي و همچنين عدم آگاهي نسل نوجوان و جوان مي تواند آنها را به سمت و سوي مفاسد اجتماعي و اخلاقي سوق دهد.
نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به اينكه برخي از آسيبهاي فضاي مجازی بين شهرستانهاي كشور مشترك است، گفت: با برنامه ريزي و تدبير مي توان از تجربيات شهرستانها و از كارهاي انجام شده و هزينه هاي مادي و معنوي كه در شهرستانهاي ديگر انجام شده است استفاده كرد تا از تكرار و موازي كاري در شهرستان جلوگيري شود.
آيت الله نمازي در ادامه با تأكيد بر استفاده حداكثري از ظرفيتهاي موجود در كشور براي مقابله با تهديدات و آسيب هاي فضاي مجازي در شهرستان كاشان، ابراز کرد: افرادي كه در اين مجموعه عضويت دارند بايد احساس وظيفه كنند، چرا كه فعاليت در بخشي كه نوجوانان و جوانان در معرض تهديد و آسيب هستند از اهميت بالايي برخوردار است.
وي افزود: افرادي كه در مسيرهاي انحرافي فضاي مجازي فعاليت دارند اين هنر را دارند كه تفكر و فكر و ذهن نوجوانان و جوانان را از مسير علمي، كار، جهاد، تلاش و پيشرفت و توسعه كشور منحرف و به مسيرهاي انحرافي سوق دهند.
رييس شوراي فضاي مجازي شهرستان كاشان اظهار داشت: توجه به هر يك از تهديدها و آسيبهاي فضاي مجازي در اولويت اول قرار دارد و مسؤوليت هريك از بخشهاي اين عرصه به عهده دستگاه خاصي است كه مسائل امنيتي آن با قوه قضاييه و مسائل معنوي آن با اساتيد حوزه و دانشگاه است.
وي با تاكيد بر فرهنگ سازي براي استفاده از فضاي مجازي، از سوی شوراي فضاي مجازي شهرستان كاشان، گفت: برگزاري كلاسهاي آموزشي حوزه فضاي مجازي در آموزش و پرورش و دانشگاه حائز اهميت است.
نماينده ولي فقيه در كاشان فرهنگ حسن استفاده از فضاي مجازي در جامعه را ضروري دانست و ابراز کرد: آموزش بايد در رأس و اولويت اول برنامه هاي مقابله با آسيبها و تهديدات فضاي مجازي قرار داشته باشد.
آيت الله نمازي گفت: ما امروز در فضاي جغرافيايي جمهوري اسلامي در عرصه جهاد اكبر براي مقابله با تهديدات، آفتها و آسيبهاي فضاي مجازي قرار گرفته ايم كه تاثيرگذاري آن از جنگ نظامي بيشتر است و همانگونه كه در جنگ نظامي اطلاعات عمليات جنگ نظامي نيرو و تجهيزات و استقرار نظامي دشمن ارزيابي مي كند، در جنگ نرم با دشمن هم نياز به تشكيل كارگروه برنامه ريزي، سياستگذاري و دفتر طرح و برنامه براي تعريف تهديدات فضاي مجازي و راه هاي مقابله با آن است.
وي، آموزش دبيران، آموزگاران و اساتيد دانشگاه ها با تهديدات فضاي مجازي و راه هاي مقابله با آن را از اولويتهاي امروز جامعه دانست و افزود: به دليل ارتباط دانش آموزان و دانشجويان با آموزگاران و اساتيد دانشگاه، آموزش آسيبها و تهديدات از سوی آموزگاران و اساتيد تأثيرگذار خواهد بود.
نماینده مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه جوانان و جامعه به شدت در معرض تهديدات فضاي مجازي است متذكر شد: براي مقابله با تهديدات فضاي مجازی نيازمند جهاد فرهنگي است و همه سازمانها و نهادها در ميدان جهاد فرهنگي براي مقابله با تهديدات فضاي مجازي بايد مشاركت داشته باشد.
به گفته وي، در ميدان جهاد فرهنگي براي مقابله با تهديدات فضاي مجازي، شرح وظايف و جايگاه هريك از دستگاه ها و نهادها بايد مشخص شود و وظايف فعاليت در اين عرصه بايد بين دستگاه ها و نهادها توزيع شود.
آيت الله نمازي، اظهار داشت: تقسيم كار در اين عرصه بايد در جلسات طرح و برنامه انجام شود تا كار در اين عرصه براي همه سهل و آسان باشد.
در ادامه مصطفي جوادي دبير شوراي فضاي مجازي شهرستان كاشان با اشاره به اين فرمايش رهبر معظم انقلاب كه لازمه حضور فعال و تاثيرگذار در فضاي مجازي، تمركز در تصميم گيري، جديت در اجراي بدون از دست دادن زمان، هماهنگي ميان دستگاه ها و پرهيز از موازي كاري و تعارض است، گفت: اين شورا با استفاده از ظرفيت هاي كاشان در پيشبرد اهداف فرهنگي انقلاب و نظام اسلامي ايفاي نقش ميكند.
وي ايجاد فضاي تخصصي و اتاق فكر براي فضاي مجازي با روحيه مبتني تشكيلاتي با حضور كارشناسان، صاحب نظران، مسؤولان و فعالان اين عرصه براي شناخت فرصتها و آسيبهاي اين حوزه در شهرستان و توسعه فعاليتهاي اثرگذار در فضاي مجازي براي پيشبرد اهداف اسلامي و انقلابي در كاشان از جمله توليد محتوا، ايجاد فضاي كسب و كار و توسعه مراكز فرهنگي ديجيتال، رصد و امحای فعاليتهاي سوء متني و ارتقای سواد رسانه اي و مسؤوليت اجتماعي را از مهم ترين اهداف تشكيل شوراي فضاي مجازي كاشان برشمرد./201/1307/ب1