۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۶
کد خبر: ۴۶۹۲۲۸
مدیر کل تبلیغات اسلامی اردبیل:

سواد رسانه اولویت کسب دانش است

ترویج اقامه نماز مهم‌ترین اقدام برای کاهش آسیب های اجتماعی، فعالیت یک هزار و 500 روحانی و مبلغ دینی در یزد و سواد رسانه اولویت کسب دانش، بخشی از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، در دومین اجلاس استانی نماز، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره نقش بازدارندگی نماز، اظهار کرد: اگر اقامه نماز در سطح جامعه به‌ خوبی فراگیر شود بدون شک جامعه ما از بسیاری آسیب های اجتماعی و معضلات اخلاقی مصون خواهد ماند.

وی با بیان اینکه اقامه بیش از پیش و گسترده‌تر نماز در سطوح مختلف جامعه می‌تواند منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور شود، خاطرنشان کرد: در این راستا لازم است بخشی از هزینه‌های پیشگیری از آسیب ها و معضلات اجتماعی برای ترویج فرهنگ اقامه نماز در جامعه هزینه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: دشمنان با استفاده از روشها و ابزارهای مختلف به فرهنگ اسلامی و غنی ما هجوم آورده‌اند اما مسلمانان می‌توانند با تمسک به نماز و تقویت تقوا، در برابر این هجمه‌ها ایستادگی و خود را از صدمات شیاطین مختلف مصون کنند.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی تصریح کرد: اگر همه ما حافظ نماز بوده و برای گسترش اقامه آن در سطح جامعه تلاش کنیم بدون شک نماز هم حافظ و حامی جامعه ما بوده و آن را از آسیب ها، مشکلات و معضلات مختلف حفظ می‌کند.

وی اضافه کرد: در بُعد فردی هم اقامه نماز سبب حفظ شدن انسان از لغزندگی ها و مشکلات متعدد می‌شود؛ از این‌ رو باید خانواده‌ها برای مأنوس شدن فرزندان با اقامه نماز و قرائت قرآن دغدغه و حساسیت بیشتری داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی خاطرنشان کرد: در سطح اجتماعی هم اگر به نماز اهمیت کافی داده شود، بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله فسادهای اخلاقی، اعتیاد، طلاق، درگیری ها و غیره کاهش یافته و مهار می‌شوند؛ به همین دلیل ضروری است متولیان امر پیشگیری از آسیبها و معضلات اخلاقی و اجتماعی به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

رییس شورای استانی حوزه‌های علمیه خراسان شمالی با یادآوری برخی از مصادیق حفظ نماز در جامعه، اظهار کرد: قرار دادن موضوع اقامه نماز در رأس برنامه‌های فرهنگی و مذهبی، توجه بیشتر به اقامه نماز اول وقت، برپایی منظم نمازهای جماعت، تمرکز و توجه معنوی در هنگام اقامه نماز و میزان و معیار بودن نماز برخی از مصادیق حفظ نماز در جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: در این راستا لازم است همه مسؤولان و متولیان همچنین خانواده‌ها به موضوع اقامه نماز و برپایی آن در اول وقت توجه ویژه‌ای داشته باشند و اجازه ندهند این فریضه الهی در جامعه اسلامی سبک شمرده شود.

فعالیت یک هزار و 500 روحانی و مبلغ دینی در یزد

حجت‌الاسلام علی کارگرمعاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: در طول سال در زمان اعیاد مختلف تعدادی از مبلغان خواهر و برادر را به مناطق روستایی استان یزد اعزام می‌کنیم و آنها با حضور در مساجد، تکایا و حسینیه ها به صحبت در مورد اهمیت هفته وحدت و فضائل و مناقب و سیره نورانی ائمه هدی (ع) با مردم سخن می پردازند.
 

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی یزد به دیگر فعالیت مبلغان در این روستاها اشاره کرد و اذعان داشت: پاسخگویی به سوالات و شبهات مردم و جوانان و اقامه نماز جماعت و برگزاری مسابقات مختلف در خصوص اعیاد ائمه (ع) برای جذب بیشتر جوانان از دیگر برنامه های این مبلغان است.
 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اعزام روحانیون و کارشناسان مذهبی به روستاها از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و همکاری برخی از نهادهای آموزشی و فرهنگی را می توان یکی از کارهای مهم این نهاد برشمرد.
 

حجت‌الاسلام کارگر به بیان تعداد مساجد استان یزد اشاره کرد و افزود: تعداد مساجد استان یزد بیش از 2 هزار و 500 باب است که در طول سال یک هزار و 500 روحانی و مبلغ دینی در آنان به انجام فعالیت های فرهنگی، دینی و مذهبی می پردازند.
 

این مقام مسئول به نقش مساجد در انقلاب اسلامی اشاره و گفت: حضور جوانان در مساجد با حضور روحانیان نقش مهمی در تحقق اهداف انقلاب و نظام و فرهنگ سازی در حوزه دین دارد.
 

حجت‌الاسلام کارگر افزود: مساجد حکم سنگرهای مهم نظام را دارند و باید همواره مورد توجه مردم و جوانان و همچنین موجب تبیین و ترویج نیازهای دینی و الهی آنان شود.

سواد رسانه اولویت کسب دانش است

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی اردبیل، حجت‌الاسلام مهدی ستوده در نشست تخصصی جمعیت بانوان فرهیخته و فعال در عرصه فرهنگی اردبیل تصریح کرد: موضوع کسب اطلاع از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دقت و حساسیت ویژه می طلبد.

وی افزود: اقشار مختلف مردم به‌ویژه بانوان به دلیل نقش محوری در تربیت خانواده لازم است با برخورداری از سواد رسانه ای نسبت به کسب اطلاعات صحیح اعضای خانواده و فرزندان حساسیت نشان دهند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با تاکید به تاثیرات مخرب فضاهای مجازی به‌ویژه در بنیان خانواده ها ادامه داد: امروز فضای مجازی سبک زندگی خانواده ها را متاثر کرده و به‌عنوان مثال اصلی ترین آسیب آن بطالت وقت افراد خانواده در فضای مجازی است.

به گفته حجت‌الاسلام ستوده لازم است بانوان فرهیخته با بهره گیری صحیح از ظرفیت فضای مجازی فرهنگ مناسبی جهت استفاده از فضاهای مجازی را در جامعه اسلامی نهادینه کنند.

وی به ضرورت کسب آگاهی از نحوه استفاده از فضاهای مجازی تاکید کرد و بیان داشت: از جمله موضوعاتی که در بحث استفاده از فضای مجازی مطرح است توجه به تامین سلامت و بهداشت روانی افراد است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان داشتن احساس امنیت و آرامش، به دور بودن از اضطراب و افسردگی و دوری از تعارض های مزمن روانی را مصادیق بهداشت روانی دانست و گفت: در مقوله کسب اطلاع از فضای پیرامون نیز توجه به این موضوع ضروری است.

حجت‌الاسلام ستوده عوامل موثر در بهره مندی از بهداشت روانی را شامل نوع نگرش و باورهای انسان درباره زندگی و محیط پیرامون خود دانست و افزود: علاوه بر این پایبند بودن به تعهدات ارزشی نیز در این مقوله مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در جامعه کنونی دست یابی به بهداشت روانی مستلزم توجه به آموزه های دینی و دین باوری است، اضافه کرد: در واقع با ایمان مستحکم و عقاید تزلزل ناپذیر می توان در مقابل هر ناملایمتی که سلامت روانی را تهدید می‌کند مقاومت داشت.

گفتنی است، این نشست یک روزه، با حضور اعضای جمعیت بانوان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگی دینی استان اردبیل در محل سالن اجتماعات مدرسه صدرای اردبیل برگزار شد.

ولایت فقیه مستحکم‌ترین سند انقلاب و نظام اسلامی در برابر دشمنان است

حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، در دیدار با شماری از روحانیان طرح هجرت، به اولویتها و بایسته‌های تبلیغی در مناطق شهری و روستایی پرداخت و اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که بایستی از سوی روحانیان مبلغ در بین اقشار مختلف مردم طرح و تبیین شود، موضوع ولایت فقیه و نقش آن در جامعه اسلامی است.

وی به جایگاه و نقش ولایت در زندگی انسان اشاره کرد و گفت: پذیرش ولایت از سوی انسانها به‌ منزله پیشرفت و وجود نیروی تعقل در آنان است.

حجت‌الاسلام خادمی با بیان اینکه اسلام بدون ولایت مانند یک جسم بدون روح است، اضافه کرد: آحاد مردم در جامعه اسلامی باید هر موضع و مسیری که مورد تأیید ولایت است را دنبال کرده و آن دستورالعمل حرکت خود بدانند.

وی افزود: امام خمینی(ره) ولایت فقیه را بزرگ‌ترین رکن نظام اسلامی و مستحکم‌ترین سند انقلاب در برابر هجمه دشمنان می‌دانست و به اصل ولایت فقیه تأکید فراوان داشت؛ از این‌ رو همه باید ولایت فقیه را مهم‌ترین رکن نظام اسلامی و مستحکم‌ترین سند انقلاب در برابر هجمه‌ها و توطئه‌های دشمنان و بدخواهان دانسته و از آن حفاظت و حراست کنند.

دبیر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان خراسان شمالی در ادامه بر ضرورت تبیین جایگاه تولی و تبری در دین‌داری در بین مردم از سوی روحانیان مبلغ تأکید کرد و گفت: دین‌داری بدون تولی و تبری کامل نیست و انسان را سعادتمند نمی‌کند؛ زیرا بدون دوستی و دشمنی با دوستان و دشمنان دین نمی‌توان دین را تقویت و حفظ کرد.

حجت‌الاسلام خادمی ادامه داد: آن دسته از افرادی که از لعن دشمنان دین خدا پرهیز می‌کنند درک صحیح و روشنی از اسلام و مکتب پویای شیعه ندارند و نمی‌دانند که یکی از دستورات مهم دین اسلام را انجام نداده‌اند.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی از روحانیان مبلغ خواست تا معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را به‌ خوبی در سطح روستاها گسترش داده و در این راستا به‌ خوبی در سیره زندگانی امامان معصوم(ع) پژوهش و مطالعه کنند.

وی همچنین بر ترویج حسن خلق و مدارا و مهربانی بیشتر با یکدیگر در بین مردم تأکید کرد و گفت: یکی از عوامل کاهش آسیبهای اجتماعی وجود خلق نیکو در افراد است.

حجت‌الاسلام خادمی افزود: اگر به ریشه برخی از معضلات اجتماعی بپردازیم نقش خانواده در شکل‌گیری آنها بی‌تأثیر نیست؛ از این‌ رو باید ابتدا خانواده ها فرهنگ اجتماعی و دینی خود را ارتقا دهند تا فرزندان بتوانند الگوی درستی را برای خودشان ترسیم کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی تصریح کرد: بذر آسیب های اجتماعی از سوی افراد ناآگاه و مغرض در جامعه پاشیده می‌شود؛ به همین دلیل باید متولیان امور فرهنگی و همه اقشار مراقب باشند، با بصیرت به مسائل نگاه کرده و از نگاه سطحی و گذرا به حوادث جدا پرهیز کنند تا بتوانند در برابر آسیبها و معضلات اجتماعی عکس‌العمل مناسب و کارآمد داشته باشند.

رابطه ی اولیا با مدرسه موفقیت تعلیم و تربیت را بیشتر می‌کند

حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی درنشست فصلی مدیران مدارس علوم و معارف اسلامی صدرای این استان گفت: انجام کار های فرهنگی و آموزشی از لحاظ معنوی بسیار ارزشمند است و کسانی که در این حوزه ها فعالیت می‌کنند، ارزش کار آنها دور از ارزیابی است.

حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی افزود: دانش آموزانِ دختر و پسر ِ مدارس علوم و معارف اسلامی  صدرا، در بهترین مقطع سنی در اختیار معلمان و مربیان آموزشی و پرورشی قرار گرفته اند و این هم برای معلمان و دست اندر کاران آموزشی فرصت است، هم برای دانش آموزان، هم برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و هم برای خانواده ها، و در نظام جمهوری اسلامی در عصر امروز تربیت نیرو های متخلق به اخلاق اسلامی ضروری است.

وی ادامه داد: با وجود تمام کمی ها و کاستی های موجود در بحث سخت افزاری و نرم افزاری در این مدارس، به جرأت می توان گفت این مدارس از مدارسی هستند که مایه ی امید هستند و اگر آسیب هایی سایر دبیرستان ها را تهدید می‌کند، نمی توان گفت این تهدید ها این مدارس را تهدید نمی کند و یا به طور کل این آسیب ها در این مدارس نیست، هست ولی قطعا کمتر است و نسبت به خیلی از دبیرستان ها بیشتر نیست.

مدیر کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری  گفت: خروجی این مدارس نه تنها در استان ما بلکه در سطح کشوری هم، نیروی های مفید، کارآمد و نیروی انسانی متعهد و متخلق به اخلاق اسلامی بوده است و در رده های بالا، در سه قوه قضائیه، مجریه و مقننه  و در پست های حساس از دانش آموزان همین دبیرستان ها هستند.

وی افزود: فلسفه ی وجودی دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه شهید مطهری، خروجی ها و فارغ التحصیلان همین مدارس و همین دبیرستان ها هستند.

حجت‌الاسلام مرتضوی گفت بابیان اینکه در باره ی خواسته های مدارس و کمبود های موجود، باید پیگیری مجدانه و پی در پی انجام شود گفت: مربیان و معلمان مدارس صدرا باید آموخته ها و علم خود را به روز کنند و از وجود اساتید مجرب و متبحر حوزه و دانشگاه که در مناسبت های مختلف در استان و در رسانه ها حضور می بابند، استفاده کنند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی، بیان کرد: یک مدیر موفق در انتخاب دبیر حساس است و به نظر می رسد، هم برای دانش آموزان باید برنامه ریزی های خوب انجام شود و هم برنامه های آموزشی مناسب برای مربیان و معلمان در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به آسیب های اخلاقی که بر اثر فضای مجازی در جامعه و به‌ویژه نسل جوان، شیوع پیدا کرده،  گفت: مرز های محیط های تربیتی برداشته شده و محیط دامن مادر، خانه، خانواده، و مدرسه، به مرور زمان یکی شده است و چون یکی می‌شود، در فعالیت های فرهنگی و مذهبی که برنامه ریزی می‌شود، باید نیم نگاهی هم به محیط های ذکر شده از جمله محیط خانواده و جامعه بشود./1325/303/ب3

ارسال نظرات