انتقاد امام جمعه ارومیه از برگزاری جلسات خودنمایی در ایام انتخابات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم به شرح آیه 113 سوره نساء پرداخت و اظهار داشت: در این آیه کریمه خدای متعال می فرماید: «ﻭ ﺍﮔﺮ ﻓﻀﻞ ﻭ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺗﻮ ﻧﺒﻮﺩ، ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺍﺯ ﻋﺸﻴﺮﻩ ﻭ ﻗﺒﻴﻠﻪ ﺧﺎﺋﻨﺎﻥ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﻨﺤﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ، ﺟﺰ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻨﺤﺮﻑ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﻫﻴﭻ ﺯﻳﺎﻧﻰ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﻤﻰ ﺭﺳﺎﻧﻨﺪ ﻭ ﺧﺪﺍ ﻛﺘﺎﺏ ﻭ ﺣﻜﻤﺖ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺗﻮ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﺴﺘﻰ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺁﻣﻮﺧﺖ ﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻓﻀﻞ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺗﻮ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺳﺖ».
وی افزود: در آیات قبل به کسانی که سعی در انداختن گناه خود به گردن جمع دیگری و تلاش برای به اشتباه انداختن پیامبر(ص) اشاره داشت، در این آیه خدای متعال چنین افرادی را از به اشتباه انداختن پیامبر عاجز معرفی می کند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: از منافقان عده ای بودند که در ظاهر با مسلمانان بوده و در حقیقت با کافران بودند و برای به اشتباه انداختن مسلمانان و آسیب زدن به آنها تلاش می کردند.
وی با اشاره به معنی آیه فوق، ادامه داد: کتاب در این آیه منظور احکام است و حکمت مربوط به مسائل اعتقادی است که به فکر و اندیشه نیاز دارد، برخی از مسائل را انسان از طریق آموزش یاد می گیرد مثل فیزیک، شیمی، ریاضی، مکانیک و ...، اما مسائلی است که تا خدای متعال به انسان الهام یا وحی نکند فرا نمی گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی با اشاره به تلاش منافقان برای به اشتباه انداختن رسول گرامی اسلام(ص)، افزود: به خاطر اینکه خدای متعال علم و حکمت را به پیامبر آموزش داده است، منافقان هرگز توان فریب ایشان را ندارند.
وی گفت: برخی ادعا می کنند که این آیه دلیل بر عدم عصمت پیامبر اکرم(ص) است ولی این آیه بر عکس عصمت پیامبر(ص) را که از نوع علم و فهم است، ثابت می کند.
امام جمعه ارومیه ادامه داد: عصمت به این معنی نیست که حضرت ندانند به طور مثال مشروب الکلی حرام است و هنگام دست بردن به سمت آن ندایی از غیب بگویید این نوشیدنی حرام است یا اینکه نیروی ایشان را وادار به دوری از محرمات کند، بلکه عصمت علم، درک و فهم است که سبب آگاهی مطلق معصوم از افعال و اجزا حرام و آثار سو آن می شود.
وی تصریح کرد: پیامبران و اولیای الهی(ع) به گناه نکردن مجبور نیستند، بلکه چون از زشتی گناه به طور کامل مطلع هستند، خود پرهیز می کنند و حتی به گناه فکر هم نمی کنند، چون چهره کریه گناه را به طور کامل درک می کنند و گرنه ایشان هم بشر هستند و از مادیات و نعمتهای دنیا لذت می برند.
استاد حوزه و دانشگاه ارومیه ابراز کرد: هیچ انسانی از آب گندیده فاضلاب نمی نوشد یا فرد مؤمن حتی به این موضوع که والدین خود را مورد ضرب و شتم قرار دهد فکر نمی کند، چون از میزان زشتی و کراهت این کار به طور کامل مطلع است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به آیه 114 سوره نساء، افزود: در این آیه خدای متعال می فرماید: «ﺩﺭ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﺭﺍﺯﮔﻮﻳﻰ ﻫﺎﻯ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻴﺮﻯ ﻧﻴﺴﺖ، ﺟﺰ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﺪﻗﻪ ﻳﺎ ﻛﺎﺭ ﻧﻴﻚ ﻳﺎ ﺍﺻﻠﺎﺡ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﻫﺪ ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﻃﻠﺐ ﺧﺸﻨﻮﺩﻯ ﺧﺪﺍ ﭼﻨﻴﻦ ﻛﻨﺪ، ﭘﺲ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺑﺰﺭﮔﻰ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ ﺩﺍﺩ».
وی گفت: خدای متعال نجوا و در گوشی حرف زدن را به طور عموم نهی می کند، مگر نجوایی که برای دعوت به پرداخت صدقه یا امر خیر و اصلاح بین افراد صورت بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی توضیح داد: در سوره مجادله به این موضوع اشاره می شود که در آیه 9 این سوره مؤمنان را از ترتیب دادن جلسه پنهانی برای لطمه زدن به آبروی دیگران نهی فرموده و نجوا را عمل شیطان معرفی می کند.
وی افزود: به طور مثال در انتخابات جمعی می نشینند برای رقیب نقشه می کشند که چطور او را رسوا کرده و رأی و را کم کنیم و حتی برای فرد دام درست می کنند و زنی را برای رسوا کردن وی به در خانه اش می فرستند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: جلسات مخفیانه و نجوا نوعا برای مسائل خلاف است، ولی خدای متعال مطلق نهی نکرده و نجوایی که برای اصلاح امت و گسترش تقوای افراد باشد را تأیید می کند.
وی در پایان یادآور شد: گاه جلساتی با نیت خیر تشکیل می شود، ولی هدف خودنمایی است، به ویژه در عرصه انتخابات چنین جلساتی که در ایام عادی از آن خبری نیست، بیشتر می شود./936/202/ب2