۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷
کد خبر: ۴۷۵۹۳۱
آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد؛

ضرورت راه اندازی مراکز علمی و فرهنگی در کنار اعتاب مقدسه

حضرت ‌آیت الله مکارم با تأکید بر این که در فعالیت های اعتاب مقدسه باید به کارهای فرهنگی توجه ویژه شود، گفت: در کنار مرکز عبادت باید مرکز فرهنگی و علمی وجود داشته باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تقدیر از فعالیت های این ستاد گفت: این خدمات از برکات جمهوری اسلامی به شمار می رود که این توفیق را ایجاد کرده است.

وی افزود: سابقا تغییراتی که در حرم ها داده می شد از سوی سلاطین و به صورت مختصر بود اما خوشبختانه در حال حاضر جنبه مردمی پیدا کرده است؛ باید سعی شود که محکم کاری در حد اعلا باشد به ویژه در کربلا که بستر آب دارد از این رو برای ارائه کار نباید عجله شود، حتی اگر کارها زمان بر شد باید محکم انجام شود تا بهانه ای دست بهانه جویان داده نشود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که تشریفات باید در حد اعتدال باشد، اظهار داشت: نباید به گونه ای باشد که مردم بگویند که اسراف شده است، البته عتبات و اماکن باید زیبا باشد اما در هر صورت باید حد اعتدال رعایت شود.

وی ادامه داد: باید ورود و خروج هایی برای موارد اضطراری در نظر گرفته شود چون ممکن است حادثه ای واقع شود، ورود و خروج ها باید به گونه ای باشد که آمادگی برای زمان حادثه وجود داشته باشد تا سبب تلفات نشود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در عتبات باید مکان هایی مستقل برای بانوان در نظر گرفته شود، ابراز داشت: تا جایی که می شود باید جداسازی بین زن و مرد برای مواقع عبادت وجود داشته باشد، در حرم حضرت رضا(ع) چنین مسأله ای در نظر گرفته شده و جایی که نتوانستند آن را شب و روز یا صبح و عصر کرده اند.

وی عنوان کرد: مسائل فرهنگی باید جایگاه داشته باشد، جاهایی برای پرسش و پاسخ و حتی برای دروس در نظر گرفته شود به ویژه که نجف مرکز علمی شیعه است و باید همه جا آثار حوزه های علمیه نمایان باشد، در قم بسیاری از درس های حوزه در کنار حرم قرار دارد و در نجف که شهری علمی است باید این مسأله را در نظر داشت.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: کتابخانه های مجهز، جاهایی برای حفظ، تدریس و تفسیر قرآن کریم در نظر گرفته شود، باید مسائل عبادی را با مسائل فرهنگی آمیخته کرد، ما در کنار مسجد جمکران مرکزی را راه اندازی کردیم که ابتدا شیعه شناسی بود و الان دارالولایة شده است، فلسفه کار این بود که در کنار مرکز عبادت باید مرکز فرهنگی و علمی وجود داشته باشد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که فعالیت ها و کارهای ستاد عتبات باید خبر رسانی و اطلاع رسانی شود، گفت: باید خبر رسانی کرد چون مردمی که پول دادند می خواهند ببینند که چه کاری انجام شده است، اگر اطلاع رسانی درستی صورت گیرد و جامعه بدانند کارهایی مهمی انجام می شوند ترغیب می شوند که هزینه و کمک کنند.

وی افزود: همیشه باید در آینده زندگی کنیم نه این که در حال باشیم؛ در سامرا مدرسه ای از زمان مرحوم آیت الله شیرازی بود که زمان صدام از بین رفت، اگر این مدرسه در همان محل ساخته و توسعه داده شود کار خوبی است، ما هم حاضر هستیم کمک کنیم تا آن مدرسه تجدید بنا شود./1323/202/ص

ارسال نظرات