ائمه جمعه اخلاق و قانون انتخابات را براي مردم بيان كنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي بعد از ظهر امروز در نشست ائمه جمعه منطقه شمال استان اصفهان كاشان، گفت: شيعه، متمدن ترين و پيشرفته ترين نظام سياسي مبتني بر ولايت كبراي الهيه را تأسيس كرده است.
وي افزود: اگر امام معصوم حضور نداشته باشند تعطيلي احكام الهي جايز نيست و كدام حكم مهمتر از اقامه نماز جمعه است كه داراي بركات زيادي است و منشأ ارتباط و اتصال و اتحاد و انسجام امت اسلامي است.
آيت الله نمازي ادامه داد: اختياراتي كه اداره امت اسلامي مبتني بر آن است تعطيلي آن جايز نيست و بر عهده فقيه عادل جامع الشرايط است كه يكي از وظايف امام معصوم در زمان حضورشان، اقامه نماز عيدين و نماز جمعه را برگزار كند.
وي، با بيان اينكه، امروز نماز جمعه به لحاظ سياسي قدرت عجيبي را به امت اسلامي بخشيده است، يادآور شد: نماز جمعه در دوران دفاع مقدس بهترين پايگاه براي پشتيباني از جبهه، اعزام جوانان و ارسال كمك هاي مردمي به جبهه ها بود.
به گفته وي، نماز جمعه در مسائل سياسي نقش مهم و اساسي دارد و هرگونه اقدامي كه منجر به تضعيف نماز جمعه و بي اعتنايي به جايگاه نماز جمعه باشد مردود است.
نماينده ولي فقيه در كاشان، تأكيد كرد: حرمت، قداست و جايگاه نماز جمعه كه در تداوم و سلامت انقلاب اسلامي نقش اساسي دارد بايد به جايگاه اصلي خودش برگردد، از اين رو فتواي آيت الله خوئي اين است كه اگر نماز جمعه با همه شرايط اش اقامه شود، واجب تعييني است.
آيت الله نمازي يادآور شد: در خطبه هاي نماز از بيان مسائلي كه منجر به اختلاف شود بايد پرهيز شود، چرا كه تضعيف جايگاه نماز جمعه سبب ايجاد اختلاف خواهد شد. از اين رو حل مشكلات مردم نيز با وحدت امكان پذيراست.
وي در ادامه از انتخابات به عنوان مهمترين مسائل كشور نام برد و با اشاره به دو انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا، گفت: وظايف ائمه جمعه در خطبه هاي نماز جمعه روشنگري، آگاهي بخشي و بيان ضرورت اصل شركت در انتخابات است تا مردم بدانند شركت در انتخابات يك وظيفه ملي و سياسي و شرعي است.
نماینده مردم در خبرگان رهبری، انتخابات شوراهاي اسلامي شهر را نيز مهم خواند و اقتدار نظام، توسعه و پيشرفت كشور، حل مشكلات و گره گشايي از كار مردم را در حوزه اختيارات شوراي شهر دانست و بيان داشت: اگر اعضاي شوراي شهر افرادي علم و اقوي مديريتي باشند بسياري از مشكلات مردم حل و فصل خواهد شد.
به گفته وي، اگر در انتخابات افرادي متوسط به لحاظ علمي و تجربه و توان مديريتي انتخاب شوند بايد چندين سال در شوراي شهر فعاليت كنند تا با مسائل آشنا شوند و اينجا است كه 4 سال شهر عقب خواهد افتاد.
وي از ائمه جمعه خواست تا در خطبه هاي نماز جمعه فقه انتخابات، اخلاق انتخابات و قانون انتخابات را براي مردم بيان كنند كه هر حرفه اي براي خودش فقه و اخلاق و قانوني دارد.
آيت الله نمازي ادامه داد: فقه انتخابات وجوب و حرام و يا احكام خمسه است كه در هر چيزي وجب و حرام، مستحب و مكروه و يا مباح قرار دارد كه وجوب گاهي براي كانديداها و گاهي براي هواداران آنها و گاهي هم براي راي دهندگان در سه ضلع قابل توجه است.
وي افزود: فقه انتخابات در رابطه با كانديداها اين است كه افرادي كه واقعا منصفانه و بيني و بين الله خود را در مسائل شهري و مديريت شهري اعلم تر از ديگران مي دانند و داراي سه ‹‹ت›› تجربه و توان و تخصص در زمينه هاي هاي عمران، راه و شهرسازي، ساختمان سازي، برق و آب و گاز و مسائل خدماتي كه مورد نياز مردم است را دارند، واجب كفايي است كه خود را در معرض راي مردم قرار دهند.
نماينده ولي فقيه در كاشان افزود: افرادي كه واجد شرايط اين سه ‹‹ت›› هستند بر آنها واجب كفايي است خود را معرض راي مردم قرار دهند و بعد از كانديدا شدن نيز ديگران را تحقير و تضعيف نكنند، چرا كه اعلام آمادگي وجوب كفايي دارد اما تخطئه ديگران حرام است، از اين رو حرمت مومن از كعبه نيز بالاتر است و غيبت مومن از گناهان كبيره است.
به گفته وي، فقه انتخاباتي براي هواداران نامزدهاي انتخابات نيز همين گونه است و اگر كسي بيني و بين الله به اين نتيجه برسد كانديدايي نسبت به ديگر كانديداها قوي تر و توان بيشتري دارد وظيفه دارد از او حمايت كند و او را تبليغ كند، اما مجاز نيست نسبت به ديگران تعرض كند و ستادهاي انتخاباتي نبايد بر عليه يكديگر باشند و پوسترهاي رقباي انتخاباتي را پاره و يا آنها را تضعيف كنند.
آيت الله نمازي همچنين با اشاره به فقه انتخاباتي براي راي دهندگان، گفت: فقه انتخابات براي راي دهندگان اين است كه راي دهندگان وظيفه دارند تحقيق كنند تا هركس داراي سه ‹‹ت›› توان و تخصص و تجربه بود از او حمايت كنيد و به او راي بدهند.
عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه در رابطه با فقه انتخاباتي براي اعضاي هيأت نظارت بر انتخابات، گفت: نمايندگان شوراي نگهبان، مسؤولان وزارت كشور، استانداريها، فرمانداريها و بخشداري ها كه برگزار كننده انتخابات هستند براساس فقه انتخابات، بايد بدون در نظرگرفتن ديدگاه هاي جناحي و گروهي فعاليت كنند./۱۳۰۷/۲۰۲/ب۱