۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۳
کد خبر: ۴۹۴۳۵۵
حجت‌الاسلام ابوالحسنی:

تئاتر بچه‌های مسجد، مخاطب را پرورش می‌دهد

حجت‌الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه تئاتر ابزار خوبی برای طرح مسایل سیاسی، اجتماعی و دینی است، گفت: مسجدی‌ها از تئاتر به عنوان یک ابزار برای تبلیغ دین استفاده کنند.
ابوالحسنی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، حجت‌الاسلام حامد ابوالحسنی، پژوهشگر و مستند ساز به بهانه برگزاری دوازدهمین جشنواره مردمی تئاتر بچه های مسجد در پاسخ به این سوال که اجرای تئاتر در مساجد چه اثراتی خواهد داشت به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد حرکت خوبی است که قبلا وجود داشت و الان بعد از سالها دوباره احیا شده است. برگزاری جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد یک حرکت اثرگذار است زیرا یکی از اهداف مهم این جشنواره احیای مخاطب است.

حجت الاسلام ابوالحسنی ادامه داد: وقتی به تئاتر می رویم، می بینیم مخاطبان 10-20 نفر بیشتر نیستند و یا اینکه 2-3 درصد سالن پر شده است. یکی از مشکلات جامعه هنری ما در تئاتر این است که مخاطب به خصوص مخاطب مردمی ندارد. مردم فکر می کنند تئاتر یک هنر وارداتی از غرب است و زیاد نسبت به آن علاقه نشان نمی‌دهند. هنرمندان هم متاسفانه سراغ نمایشنامه‌های غربی می روند. بیشتر مردم نمی توانند با این تئاترها همزادپنداری داشته باشند زیرا با فرهنگ ما سنخیتی ندارد. این مسئله به مشکل مخاطب گریزی تئاتر دامن می زند.

وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف جشنواره تئاتر بچه های مسجد پرورش مخاطب است، بیان کرد: هنرمندان ما فقط هنری فکر می کنند و به جامعه مخاطب فکر نمی کنند. جشنواره تئاتر بچه های مسجد می تواند کمکی باشد که مردم با تئاتر آشنا شوند، تئاتر بچه های مسجد تئاتر مردمی است یعنی برخاسته از مردم است. مردم نمایشنامه را نوشتند و آنرا اجرا می کنند، علاوه بر این هر کس می تواند در این جشنواره شرکت کند.

سازنده فیلم های مستند " اعتکاف "، " سینمای سلطه "، " بازار امین تبریز " و " چشم ها را باید شست "  تصریح کرد: در حوزه هنر مشکلی وجود دارد و آن این است که دیواری دور هنر کشیده شده است و هر کسی نمی تواند به عنوان مثال بازیگر شود. اگر یک بچه شهرستانی نمایشنامه خوبی بنویسد و ارایه کند به وی بی توجهی می شود و اعتنایی به وی نمی کنند اما اگر نمایشنامه ای توسط جامعه هنری نوشته شود، او را تحویل می گیرند و امکانات لازم را برایش فراهم می کنند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف جشنواره تئاتر بچه های مسجد استعدادیابی است، عنوان کرد: این تئاتر مسجدی باعث می شود، استعدادهای نهفته بین مردم شناخته شود. نیاز داریم که استعدادهای درخشان در بین قشرهای محروم و شهرستان های کشورمان کشف و پرورش داده شود. افرادی که در تهران زندگی می کنند، راحت تر می توانند وارد عرصه هنر شوند و استعداد خود را بروز دهند. شهرستانی ها هم نیاز دارند که همچون تهرانی ها دیده شوند. جشنواره تئاتر بچه های مسجد باعث می شود، استعدادهای نوجوانان و جوانان در سراسر شناسایی و پرورش داده شود.

حجت الاسلام ابوالحسنی با اشاره به اینکه تئاتر بچه های مسجد، مسجد را محور قرار داده است، گفت: مسجد جایگاه مهمی است که محور محلات و جامعه اسلامی محسوب می شود. نمایش های جشنواره تئاتر بچه های مسجد بعد از نماز مغرب و عشا در مساجد اجرا می شود. یکی از اهداف این جشنواره این است که مسجدی‌ها به سمت هنر روند و با هنر آشنا شوند. تئاتر ابزاری است که روحانیون باید از آن برای تبلیغ دین استفاده کنند.

وی با بیان اینکه تئاتر یک روش نوین برای تبلیغ دین است، تصریح کرد: امروزه باید از روش های مختلف برای تبلیغ دین استفاده کنیم. هر چقدر به سمت ابزارهای نوین و مدرنیته می رویم، به جای نقض آنها باید راهکاری برای استفاده از آنها مطابق با فرهنگ خود بیابیم. می توان موضوعات دینی را در قالب تئاتر ریخت و ارایه داد. هنرها از جمله تئاتر ابزار هستند و باید به آنها محتوا داد. اگر محتوا خوب باشد، آن ابزار هم مفید و موثر واقع می شود.

حجت الاسلام ابوالحسنی خاطرنشان کرد: مردم خیلی خوب با تئاتر همزادپنداری پیدا می کنند. تبلیغ زیبا، جلوه می کند و موثر واقع می شود. تئاتر هم اینگونه است. باید در نظر داشت محتوای دینی صرفا روایات تاریخی نیست. هر صفت پسندیده ای محتوای دینی محسوب می شود. خداوند متعال همه صفات پسندیده را در خود دارد. پس اگر تئاتری یک صفت پسندیده را ارایه کند، تئاتر دینی است. فضای گسترده ای برای موضوعات دینی و ایرانی وجود دارد که می توان از تئاتر برای ارایه آنها استفاده کرد. در حقیقت تئاتر بستر خوب و مناسبی برای ارایه آموزه های دینی، مسایل سیاسی و مشکلات اجتماعی است و اگر این تئاتر در مسجد که بهترین جاست اجرا شود، موثرتر واقع می شود.

حجت الاسلام ابوالحسنی یادآور شد: بنده زمانی امام جماعت یکی از مساجد بودم. یکی از مسایلی که در مساجد وجود دارد، هیئت امنای مسجد است. جوانان به خاطر تفکر سنتی و قدیمی هیئت امنای مسجد از مساجد گریزان می شوند. هیئت امنا بیشتر به فکر تمیزی و سالم بودن مسجد هستند، برای همین درب های مسجد بعد از نماز بسته می شود که این یک اشتباه است. تئاتر بچه های مساجد می تواند برنامه ای ایجاد کند که به بهانه تئاتر، جوانان دوباره به مسجد جذب شوند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات