۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰
کد خبر: ۵۰۵۱۵۷
حجت الاسلام والمسلمین وحید پور مطرح کرد؛

گناهانی که عدم پذیرش و مقبولیت روزه را به دنبال دارد

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه بعضی از گناهان روزه را از دایره پذیرش و مقبولیت خارج می کند، گفت: روزه همراه با غیبت، تهمت، ظلم و چشم چرانی شاید صحیح باشد ولی از فرد پذیرفته و مقبول نمی شود.
حجت الاسلام حسین وحید پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حسین وحید پور، استاد حوزه علمیه قم، امروز در آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه بعضی از گناهان سبب عدم مقوبلیت و پذیرش روزه می شود، گفت: منظور از عدم مقبولیت و پذیرش روزه در اینجا این است که شاید روزه صحیح باشد ولی طبق روایات انجام بعضی از گناهان موجب می شود که خداوند روزه را از انسان نپذیرفته و روزه  قبول نمی شود.

وی افزود: غیب، چشم چرانی، بی حجابی و بدحجابی، تهمت، ظلم در حق دیگران از جمله گناهانی است که سبب عدم مقبولیت روزه می شود و خداوند روزه را به همراه انجام این گناهان از انسان نمی پذیرد؛ بنابراین شخصی که روزه است باید از انجام این کارها خودداری کرده و همانطور که دهانش روزه است باید سایر اعضا و جوارح خود را نیز در مقابل گناه مراقبت و محافظت کند تا ثواب او از روزه داری کامل شود و مجبور نباشد تنها گرسنگی و تشنگی بی هدف را تحمل کند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حکم فقهی شست وشوی دهان در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: شست و شوی دهان مشکلی ندارد مشروط بر اینکه فرد دقت کند که آب را به صورت کامل از دهان تخلیه کند و اگر فرد به صورتی غیر اختیاری مقدار از آب را فرو برد روزه او قضا می شود ولی لازم نیست که کفاره بپردازد.

حجت الاسلام والمسلمین وحید پور با تأکید بر اینکه کفاره هرکس بر ذمه خود اوست و همسر و فرزند نمی توان مرد و پدر خانواده را مجبور کنند که کفاره را از مال خود پرداخت کند، گفت: اگر زن و فرزند کفاره بر ذمه اش آمده خود باید پرداخت کند ولی اگر مرد و پدر خانواده بخواهد می تواند به وکالت از همسر و فرزندانش در صورتی که به آنها اطلاع دهد کفاره آنها را پرداخت کند.

وی افزود: اگر  کسی مالی نداشته باشد که از طریق آن بتواند کفاره یا فدیه خود را پرداخت کند مانند زن و فرزندان، تنها کافی است که استغفار کند و همانطور که بیان شد اگر تمکن مالی نداشته باشد تکلیفی بر عهده آنها نیست.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: باید کفاره به موقع پرداخت شود و نمی توان پرداخت کفاره را به سال های بعد موکول کرد./968/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات