۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۵۰۸۹۳۶
استاد حوزه علمیه:

باید موانع تحقق اقتصاد مقاومتی به درستی بررسی شود

حجت‌الاسلام احمد‌ناطقی با گلایه از اجرایی نشدن طرح اقتصاد مقاومتی در کشور از مدیران اجرایی انتقاد کرد و خواستار توجه جدی مسؤولان به این موضوع مهم شد.
اقتصاد مقاومتی

حجت‌الاسلام محمد‌رضا احمد ناطقی، استاد حوزه علمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، عملکرد دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی را ضعیف ارزیابی و تصریح کرد: هر چند دولت خود ادعا دارد که در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی موفق بوده است اما کارشناسان مسایل اقتصادی این امر را تأیید نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام احمد‌ناطقی با بیان این که دولت باید از نتایج عملکرد خود آماری ارایه دهد، اظهار داشت: یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی وجود بروکراسی اداری و رانت‌خواری در دولت است که همه منجر به عدم تحقق اقتصاد مقاومتی می‌شود.

وی با گلایه از مدیران اجرایی کشور، افزود: در عدم تحقق اقتصاد مقاومتی عوامل بسیاری دخیل هستد که یک به یک باید مورد بررسی قرار داده شده و برطرف شود. تعطیلی کارگاه‌های بزرگ و کوچک اقتصادی، ورشکستگی کارخانه‌ها همه به خاطر قاجاق کالا است که از چهار سوی مرز‌ها وارد بازار‌های ایران شده است.

استاد حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: از یک سو مصرف کننده به دنبال آن است که کالایی ارزانتر به دست آورد و از سوی دیگر برخی تولید‌کنندگان محصول باکیفیتی به بازار عرضه نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام احمد‌ناطقی، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب درد جامعه را تشخیص داده و به دولت گوشزد کرده است. اما متأسفانه گاهی اوقات برخی از دولتمردان به مطالبات مردمی توجهی نمی‌کنند. در حالی که نیاز کنونی جامعه ما رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.

وی،‌ ابراز داشت: تولید و کار در کنار اهمیت به داشته‌ها نخستین کاری است که باید دولت انجام دهد. جوانان تشنه کار هستند. در صورتی که وضعیت اشتغال جوانان بهبود یابد، جوانان به کار و تولید خواهند پرداخت.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: مطمئناً دستی در کار است که کالای بی‌کیفیت چینی بی‌حد و حصر از مبادی رسمی کشور وارد کشور می‌شود بیشتر کالاهای تولید داخل کیفیت بالایی دارند، در حالی که کالا‌های وارداتی چینی از کیفیت پایینی برخوردارند.  

وی بر لزوم حمایت دولت از تولید‌کنندگان اشاره و خاطرنشان کرد: صنعت زمانی می‌تواند پویا شود که از سوی دولت و فرهنگ عمومی حمایت شود. هنگامی که فرهنگ عمومی ایران از کالای خارجی استقبال می‌کند و توجهی به کالای ایرانی ندارد و زمانی که دولت مستقیم و غیرمستقیم حمایتی از تولید‌کننده نمی‌کند، نمی‌توان انتظاری بر تحقق اقتصاد مقاومتی داشت.

حجت‌الاسلام احمد‌ناطقی، اظهار داشت: درصد بالایی از مشکلات صنعتگران موانع موجود در بانکداری است. بانک‌ها وام‌هایی با سود‌های کلان به صنعتگران می‌دهند و صنعتگران برای جلوگیری از ضرر، قیمت کالا را بالا می‌برد و در نهایت محصول ایرانی قدرت رقابت خود را با کشور‌های خارجی از دست می‌دهد./878/ ۳۰۲/ص

اکتای بهمنی
ارسال نظرات