ارسال ۹۵۰ اثر به دبیرخانه نوزدهمین همایش کتاب سال حوزه
حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمیحاجی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آخرین وضعیت نوزهمین همایش کتاب سال حوزه اظهار داشت: به حول و قوه الهی ارسال آثار به همایش نوزدهم که از اسفندماه سال گذشته فرایند آن آغاز شده است تا اواسط تیرماه امسال از سوی نویسندگان و مراکز داخلی و خارجی ادامه داشت.
دبیر نوزدهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان این که بیش از 950 کتاب و پایان نامه به دبیرخانه همایش رسیده است، ابراز داشت: جالب است که امسال از کشورهای دیگر از جمله عراق از عتبات مقدسه علوی، حسینی و عباسی نیز در همایش نوزدهم حضور پررنگی داشتند و در کل بیش از 100 اثر از طلاب خارجی به جشنواره رسیده است.
وی با اشاره به این که در این همایش از خواهران و برادران طلبه آثار زیادی ارسال شده است، ابراز داشت: در مرداد ماه گونه بندی به پایان رسید و آثار به 16 هیأت داوری ارسال شد؛ داوران در طول ماه مرداد تا اوایل شهریور مرحله اولیه ارزیابی اجمالی آثار را انجام دادند.
حجت الاسلام مقیمی حاجی ادامه داد: در این میان آثاری که شایسته ارسال به مرحله دوم ارزیابی بودند در هر رشته به دو کارشناس برجسته علمی واگذار شد و این روند ارسال و دریافت ارزیابی تا اواسط مهرماه ادامه دارد، در مهرماه کارشناسی اساتید به جمع بندی می رسد و کتاب های منتخب و برگزیده در فرایند ماه های آبان و آذر نهایی می شود.
وی با بیان این که در همایش امسال جشنواره مقالات علمی پژوهشی نیز برای نخستین بار برگزار می شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار از آغاز فرایند همایش کتاب سال حوزه، جلسه ای را با جمعی از سردبیران مجلات علمی پژوهشی برگزار کردیم، نظرات آنها را شنیدیم و فراخور این نظرات را طراحی کردیم.
رییس پژوهشکده دانشنامهنگاری دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: بعد از این که فراخوان اعلام شد، حدود 45 فصلنامه علمی پژوهشی مقالاتی را به دبیرخانه همایش ارسال کردند که این مقالات طی سال های 94 و 95 در این فصلنامه ها منتشر شده است و به انتخاب سردبیر و اعضای هیأت تحریریه به عنوان کاندیدا ارسال شده اند؛ این مقالات نیز به همان 16 هیأت داوری رشته های تخصصی و گروه های علمی تقسیم شده اند.
وی با اشاره به این که از بین خواهران طلبه بیش از 50 اثر داشته ایم، ابراز داشت: البته از مجموع حوزه های علمیه خواهران انتظار بیش از این تعداد آثار هست ولی شاید سیاست گذاری حوزه خواهران این گونه باشد که آثار زیادی را به همایش کتاب سال حوزه ارسال نکنند.
حجت الاسلام مقیمی حاجی یادآور شد: مجموع کتاب، پایان نامه ها و مقالات علمی و پژوهشی واصله در گروه هایی از جمله فقه و اصول، فلسفه و کلام، اخلاق و عرفان، حقوق و سیاست، تربیت و روانشناسی، علوم اجتماعی، ادبیات و هنر، تصحیح و تحقیق، قرآن کریم و کتاب های مرجع گونه بندی شدند.
وی با بیان این که اساتید و فرهیختگان حوزوی بر روند ارزیابی نظارت علمی دارند، خاطرنشان ساخت: در نهایت کتب معرفی شده به شورای علمی کتاب سال ارسال می شود و مجددا فرایند ارزیابی برای آخرین بار بررسی شده و آثار برگزیده، شایسته تقدیر و شایسته تحسین معرفی می شود.
دبیر نوزدهمین همایش کتاب سال حوزه در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: ما در این همایش کتاب سال حوزه برای طلاب اهل سنت منع آیین نامه ای نداریم ولی از میزان آثاری که این دسته از طلاب به دبیرخانه همایش ارسال کرده اند آمار دقیقی در دست نیست./1330/ت۳۰۲/ی