۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۵
کد خبر: ۵۲۲۳۱۲
چند خبر کوتاه سیاسی؛

دستگاه دیپلماسی برای رساندن صدای مسلمانان میانمار به جهانیان اقدام کند

تجلیل از مواضع آفریقای جنوبی در احقاق حقوق مردم فلسطین، روحانی فرا رسیدن روز ملی ویتنام را تبریک گفت و دستگاه دیپلماسی برای رساندن صدای مسلمانان میانمار به جهانیان اقدام کند برخی از عناوین اخبار کوتاه سیاسی هستند.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز شنبه 11 شهریورماه 96 پس از دیدار و گفت‌وگو با «بالکا ام بته» رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی که به ایران سفر کرده است در نشست خبری مشترک با وی در حضور خبرنگاران با یادآوری اینکه در 2 دهه گذشته همیشه روابط خوب و دوستانه‌ای میان دو کشور برقرار بوده و رایزنی در مسائل مهم بین‌المللی ساری و جاری بوده است، گفت: سفر چندی پیش رئیس جمهور آفریقای جنوبی به ایران گشایش‌هایی در زمینه روابط دو جانبه پیش آورد و سقف قابل قبولی برای روابط تجاری دو کشور منظور شد.

وی با اشاره به اینکه امروز مذاکرات خوبی با رئیس پارلمان آفریقای جنوبی داشته و دو طرف زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری ایران در آفریقای جنوبی را مورد بررسی قرار دادند، اظهارداشت: اینکه چگونه می‌توان به سقف همکاری‌های مورد انتظار رؤسای جمهور دو کشور واصل شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت به ویژه در زمینه تولید انرژی برق که ایران می‌تواند در این زمینه به آفریقای جنوبی کمک کرده و در این کشور سرمایه‌گذاری کند.

لاریجانی ضمن اعلام استقبال ایران از سرمایه‌گذاری آفریقای جنوبی در حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی و نیز همکاری دو کشور در زمینه حمل و نقل گفت: همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و تبادل اطلاعات در این‌باره مورد توجه دوطرف در دیدار صورت گرفته بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: من در ملاقات با رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی عنوان کردم و الان نیز می‌گویم که از مواضع خوب این کشور در احقاق حق مردم فلسطین تشکر می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه سفر هیأت کشور آفریقای جنوبی به ایران به گسترش روابط دو کشور کمک کرده و زمینه را برای گسترش روابط تجاری محقق کند، گفت: همکاری‌های پارلمانی میان دو کشور نیز در ابعاد گوناگون در دیدار ما مورد بحث قرار گرفت و امیدوارم در مجموع این سفر، سفری موفق باشد.

مسؤولان استان کربلا با رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام کشورمان دیدار کردند

آیت‌الله هاشمی شاهرودی و محسن رضایی رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عراق سفرکرده‌اند، همزمان با روز عرفه در شهر مقدس کربلا حضور یافتند و به زیارت حرم مقدس امام حسین (ع) و حضرت عباس (س) مشرف شدند.

همچنین اقشار مختلف مردم کربلا و گروه‌های سیاسی و اجتماعی و شخصیت‌ها برجسته عراقی ازجمله عقیل الطریحی استاندار کربلا، حسین شهرستانی مشاور نخست‌وزیر عراق، شیخ زهیری مشاور نخست‌وزیر، نصیف جاسم رئیس شورای استانی کربلا  به همراه 27 نفر اعضای شورای استانی کربلا، سرتیپ قیس محمداوی، فرمانده عملیات فرات اوسط، سرتیپ احمد زوینی فرمانده پلیس کربلا، مازن یاسری مدیر شهرداری‌های استان کربلا و مسئولان گروه‌های سیاسی و هیئت‌های مذهبی کربلا با حضور در محل اقامت آیت‌الله شاهرودی و محسن رضایی با رئیس و دبیر مجمع تشخیص کشورمان دیدار کردند.

در پیامی؛

روحانی فرا رسیدن روز ملی ویتنام را تبریک گفت

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در پیامی با تبریک فرا رسیدن روز ملی جمهوری سوسیالیستی ویتنام اظهار امیدواری کرد در سایه اراده سیاسی مسئولین عالیرتبه دو کشور شاهد تقویت هر چه ببیشتر روابط فیمابین در همه ابعاد باشیم.

متن پیام روحانی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای تران دای گوانگ

رییس جمهوری سوسیالیستی ویتنام

فرا رسیدن روز ملی جمهوری سوسیالیستی ویتنام را به جنابعالی و مردم آن کشور صمیمانه تبریک می گویم.

با ابراز خرسندی از روابط صمیمانه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوسیالیستی ویتنام، امیدوارم در سایه تلاش و اراده سیاسی مسئولین عالیرتبه دو کشور، شاهد تقویت و تعمیق هر چه بیشتر روابط فیمابین در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشیم.

سلامتی و موفقیت آن جناب و پیشرفت و بهروزی مردم ویتنام را آرزومندم.

حسن روحانی

رییس جمهوری اسلامی ایران

عارف در پی درگذشت دانش‌آموزان هرمزگانی:

ساماندهی اردوهای دانش‌آموزی غفلت‌هایی داشته است/ مسؤولان علت بروز حادثه را به اطلاع مردم برسانند

محمدرضا عارف نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در پی واژگونی اتوبوس حامل دختران دانش آموز هرمزگانی، در پیامی این ضایعه دردناک را تسلیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

خبر سانحه واژگونی اتوبوس حامل دختران دانش آموز نخبه هرمزگانی  که موجب کشته و زخمی شدن تعدادی از این عزیزان شد بسیار تلخ و دلخراش و موجب تأثر شدید و اندوه فراوان گردید.

متاسفانه هر از چندگاهی شاهد اینگونه حوادث دردناک برای دانش آموزان عزیز کشورمان در قالب اردوهای مختلف هستیم که نشان از این دارد نسبت به  تمهیدات لازم برای سفری امن و مطمئن اقدامات مؤثر و قابل توجه ای صورت نگرفته است در حالیکه ساماندهی اینگونه اردوها توسط مسئولین مربوطه امری اجتناب ناپذیر است و تاکنون در این رابطه غفلت‌هایی شده است که باید در اسرع وقت جبران شود.

ضمن عرض تسلیت این مصیبت و ضایعه اسفناک به خانواده‌های داغدار به ویژه به مردم شریف استان‌ هرمزگان همدردی خود را با بازماندگان اعلام داشته، از درگاه خداوند غفور و رحیم برای جانباختگان غفران الهی و برای آسیب‌دیدگان و مجروحان، آرزوی سلامتی و شفای عاجل مسألت می‌نمایم.

امید آنکه با تلاش پرسنل زحمتکش بهداشت و درمان کشور، سلامتی آسیب‌دیدگان این حادثه در کوتاهترین زمان حاصل شود و مسئولین محترم وزارت آموزش و پرورش نیز علت برزو این حادثه غم انگیز را به اطلاع  افکار عمومی برسانند و از بروز حوادث مشابه جلوگیری کنند و با مسببین این حادثه هم در هر پست و مقامی برخورد قانونی صورت گیرد.

با صدور اطلاعیه‌ای؛

دعوت جامعه اسلامی فرهنگیان از مردم برای حضور باشکوه در مراسم تشییع شهید حججی

جامعه اسلامی فرهنگیان کشور با صدور اطلاعیه‌ای از همه هموطنان بویژه فرهنگیان برای حضور در مراسم تشییع شهید حججی دعوت کرد.

در این اطلاعیه آمده است: در آستانه عید قربان عید بندگی خداوند سبحان و آزمون دشوار سردادن در راه رضای تعالی بوی عطر یاس ایران اسلامی را فراگرفته و ابرمردی از دیدار مردان مرد قبول شده در آزمون بندگی خدا بی سر بسوی پروردگارش شتافت و مصداق یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک در جوار رحمتش آرام گرفت، با همان چهره معصومانه و پاک بی‌باکش عاشقانه رفت تا ایران سراسر غرور و افتخار و عطر شهادت شود.

این بیانیه می‌افزاید: شهید سرافراز حججی شهیدی است فراتر از مرز ایران و مرزهای زمینی شهیدی انتخاب‌شده از سوی اهل‌بیت عصمت و طهارت (س ) حججی انتخاب گردید تا با شهادتش جریان انقلاب ولایت جاری و ساری در طول تاریخ انقلاب باشد و انقلاب فرزندانی چون حججی تربیت‌یافته را به رخ جهانیان بکشاند و به شیاطین و مفسدان ستمگر جهان و فتنه‌گران منطقه بفهماند که انقلاب ایران در جان جوانانش رخنه کرده و خون‌بهای انقلاب را با نثار جانشان می‌پردازند.

«انجمن اسلامی جامعه فرهنگیان کشور با حضور در مراسم استقبال و تشیع شهید گران‌قدر حججی از هم‌وطنان عزیز به‌ویژه فرهنگیان و همه دلسوزان نظام دعوت می‌کند در این مراسم معنوی که یقیناً همانند حججی مراسمش هم پدیده است با حضوری پرشور و شعور به جهانیان بفهمانند که حججی نماینده یک کشور  آزاده است.»

پیام زاهدی در پی درگذشت دانش آموزان؛

پیگیری سریع علل وقوع سانحه و رسیدگی به وضعیت مصدومان/ ارائه گزارش به مجلس

محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پی وقوع سانحه خودروی حامل دانش آموزان دختر اردوی فرزانگان استان هرمزگان که منجربه درگذشت و مصدومیت تعدادی از این عزیزان شد، طی پیامی ضمن اعلام همدردی با خانواده‌های درگذشتگان این حادثه خواستار پیگیری سریع علل موضوع و رسیدگی به وضعیت مصدومان شد.

متن این پیام به شرح زیر است:

باسمه تعالی

انالله واناالیه راجعون

باعرض تسلیت و تأثر به مناسبت ضایعه درگذشت و مصدومیت جمعی از فرزندان عزیز ایران عزیز اسلامی، دانش آموزان نمونه و تلاشگر خطه ی هرمزگان که موجب تالم و اندوه بسیار گردید،ضمن آرزوی صبر برای خانواده های  درگذشتگان، برای مجروحان و مصدومان این حادثه، از درگاه خداوند رحمان، بهبودی و شفای عاجل مسئلت می دارد.

بی تردید وقوع این حادثه وحوادثی از این نوع، منحر به تالمات جبران ناپذیر و آثار و ضایعات جدی برای یکایک مردم شریف جامعه می گردد  و نیازمند تمهیداتی است که این کمیسیون به نمایندگی از ملت شریف،خواستار اجرای کامل آن می باشد:

1_ از وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتظار رسیدگی فوری به وضعیت درمانی و مداوای مجروحان به ویژه مصدومان دچار نقص عضو ،قطع عضو، یاقطع نخاع  دارد.

2_از وزارت آموزش و پرورش و پلیس انتظار بررسی علت بروز سانحه و نیز دلایل افزایش ابعاد و تلفات ناشی از آن را دارد.

3_از مسئولان وزارت آموزش و پرورش انتظار حضور و دلجوئی از بازماندگان وخانواده های داغدار درگذشتگان و نیز مجروحان حادثه و خانواده های آنان را دارد.

لازم است حداکثر ظرف سه روز گزارش کامل  موارد فوق، شامل علل سانحه ،و اقدامات صورت گرفته به این کمیسیون ارائه گردد.

مجددا این ضایعه ی اندوهبار را به جامعه فرهنگیان و دانش آموزی کشور تسلیت عرض می نمایم. آرامش و علو درجات را برای آن گلهای پاک بوستان فرزانگی مسئلت می دارد.

صبح امروز در تهران؛

رؤسای مجلس ایران و آفریقای جنوبی دیدار کردند

«بالکا ام بته» رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی که به ایران سفر کرده، دقایقی پیش در محل تالار تشریفات ساختمان مشروطه پارلمان شورای اسلامی با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

رئیس نمایندگان آفریقای جنوبی که صبح دیروز در رأس هیأتی پارلمانی وارد ایران شده است پس از دیدار و گفت‌وگو با رئیس مجلس شورای اسلامی نشست خبری مشترک با وی برگزار خواهد کرد.

رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی پیش از دیدار با علی لاریجانی با حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور دیدار کرده است و پس از نشست خبری مشترک، با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و ولی‌الله سیف رئیس بانک مرکزی دیدار خواهد کرد.

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

دستگاه دیپلماسی برای رساندن صدای مسلمانان میانمار به جهانیان اقدام کند

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل طی بیانیه‌ای در محکومیت کشتار مردم مسلمان میانمار و سکوت مجامع بین المللی اعلام کرد: لازم است دستگاه دیپلماسی و شخص وزیر امور خارجه برای رساندن صدای این مسلمانان مظلوم به جهانیان اقدام کنند. اقدامات دیپلماتیک و رسانه ای مسئولان باید فراتر از یک اظهار نظر کوتاه در شبکه‌های اجتماعی باشد.

در ابتدای این بیانیه آمده است: همزمان با ایام حج و عید سعید قربان مسلمانان میانمار مجددا توسط نیروهای دولتی و بودائیان افراطی این کشور مورد هجوم وحشیانه قرار گرفته‌اند. در این میان مطابق معمول نهادهای به اصطلاح بین المللی و مدعیان دروغین حقوق بشر و دولت‌های دروغگوی غربی با سکوتی معنادار بار دیگر هویت جنایت کار و استانداردهای دوگانه خویش را در تاریخ ثبت نمودند خصوصا برخی حاکمان جنایت کار کشورهای اسلامی که این بار هم خنجر خیانت و سکوتشان در قلب امت اسلامی فرو رفت.

در ادامه تاکید شده است: آیا لازم نیست در چنین شرایطی از امت اسلامی به ویژه حج گزاران، صدای رسای محکومیت مشرکان و جنایت کاران و حمایت از مظلومان میانمار شنیده شود؟ لازم است دستگاه دیپلماسی و شخص وزیر محترم امور خارجه آقای ظریف برای رساندن صدای این مسلمانان مظلوم به جهانیان اقدام کنند. اقدامات دیپلماتیک و رسانه ای مسئولان باید فراتر از یک اظهار نظر کوتاه در شبکه های اجتماعی باشد.

در قسمت دیگری آمده است: چرا دستگاه دیپلماسی از ظرفیت‌هایی چون جنبش عدم تعهد و یا مجموعه‌های متشکل از کشور های اسلامی در این راستا استفاده نمی کند؟ چرا مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی، روسای قوا و خصوصا شخص رئیس جمهور در قبال این جنایات سکوت کرده اند؟ در این میان از مردم عزیز ایران و فعالان فضای مجازی و رسانه های مستقل و انقلابی درخواست می کنیم تا صدای مردم میانمار را به همه مردم دنیا برسانند به خصوص در شرایطی که امپراطوری رسانه ای غرب هیچ اراده ای برای حمایت از مظلومان و انتشار اخبار جنایت های میانمار ندارد.

در پایان تاکید شد: اکنون حمایت از مسلمانان وظیفه روشن ماست که غفلت از آن دنیای اسلام را با لطمات جبران ناپذیری مواجه خواهد ساخت و دشمنان اسلام را در هجمه به مسلمانان گستاخ تر خواهد کرد. اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور اقدامات دولت میانمار را به شدت محکوم کرده و موکدا بر دستگاه دیپلماسی فرض می‌داند اعتراض شدید خود را نسبت به کشتار مردم مسلمان میانمار به دولت این کشور اعلام کند.

رئیس مجلس آفریقای جنوبی در نشست مشترک خبری با لاریجانی:

پارلمان آفریقای جنوبی پیوستن ایران به «بریکس» را در دستور قرار می‌دهد

«بالکام ام‌بته»رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی که به ایران سفر کرده است امروز شنبه 11 شهریور پس از دیدار و گفت‌وگو با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با وی در حضور خبرنگاران ضمن اعلام اینکه بر روی محورهای مورد تأکید همتای ایرانی خود تأکید دارد، گفت: پارلمان‌ها در گسترش روابط میان مردم کشورهای مختلف و دیپلماسی پارلمانی نقش مؤثری دارند.

وی افزود: پیش از اینکه در این کنفرانس خبری حاضر شوم صحبت‌های علی لاریجانی را گوش دادم که مربوط به ساختار پارلمان در ایران و روندهای خوبی بود که اینجا رخ می‌دهد.

رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی با اشاره به اینکه در نشست‌های پارلمانی در اقصی نقاط دنیا، ایران و آفریقای جنوبی همکاری‌ها و روابط خوبی دارند، گفت: باید در کنار مدیریت اتباع خود نقش سازنده‌ای در نشست‌های پارلمانی داشته باشیم تا آینده خوبی را برای جهان رقم بزنیم.

وی با یادآوری اینکه در سفر چندی پیش رئیس جمهور آفریقای جنوبی به ایران الحاق ایران به پیمان «بریکس» مطرح شد، اظهار داشت: ما موضوع این الحاق را در دستور کار قرار می‌دهیم و به عنوان پارلمان آفریقای جنوبی می‌کوشیم که ایران به عضویت این پیمان در آید چرا که معتقدیم با وجود اعضای جدید می‌توانیم دستاوردهای خوبی داشته باشیم و نسبت به رشد و توسعه بیشتر اهتمام بورزیم.

بالکام ام‌بته با تأکید بر آگاهی کشور متبوعش نسبت به بزرگی، وسعت، جمعیت 80 میلیونی، دستاوردها و موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران، گفت: امیدواریم تا پیش از پایان سال جاری میلادی آقای روحانی رئیس جمهور به آفریقای جنوبی سفری داشته باشند.

رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی در پایان ابراز امیدواری کرد که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آینده نزدیک، بار دیگر به این کشور سفر کنند.

با حضور امیر سیاری؛

ناوگروه ۴۷ نداجا به کشور بازگشت/ اعزام «الوند» و «لاوان» به آبهای آزاد

ناوگروه ۴۷ اطلاعاتی، عملیاتی، آموزشی نیروی دریایی راهبردی ارتش متشکل از ناوشکن جمهوری اسلامی ایران البرز و ناو لجستیکی بوشهر پس از ۷۶ روز دریانوردی صبح امروز در اسکله منطقه یکم این نیرو (بندرعباس) پهلو گرفت.

همچنین طی مراسمی با حضور امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، ناوگروه 48 این نیرو متشکل از ناوشکن «الوند» و ناو پشتیبانی رزمی «لاوان» عازم مأموریت به سمت آبهای آزاد و بین المللی شد.

ظریف:

خارجی‌ها نمی‌توانند برای منطقه‌ ما قدرت و امنیت ایجاد کنند/ادعای نیکی هیلی ازاساس نادرست است/ میزان نظارت در برجام کاملا مشخص است

محمد جواد ظریف گفت وگویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت داشته است که در ادامه می‌آید:

همانگونه که می دانید در ایام بزرگداشت هفته دولت هستیم و بهانه این مصاحبه هم سخن گفتن درباره دستاوردهای دولت یازدهم و چشم انداز پیش روی دولت دوازدهم است و خصوصا امیدهایی که در این خصوص به دستگاه دیپلماسی بسته شده است. از سوی دیگر چون در ایام حج ابراهیمی هستیم و بحمدلله با تلاش هایی که از سوی دولت صورت گرفت اخبار خوبی از برگزاری مراسم حج امسال می رسد، اولین سوال را در خصوص روابط ایران و عربستان مطرح می کنم؛ آیا این می‌تواند پیش درآمدی برای بهبود روابط با عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی همسو با ریاض باشد؟

بسم الله الرحمن الرحیم. بنده هفته دولت را خدمت همه‌ مردم، همکارانم در هیئت دولت و تمام عزیزانی که برای این مردم خوب در سراسر کشور زحمت می‌کشند و عنوان کارمند دولت را دارند، تبریک عرض می‌کنم. یاد و خاطره‌ شهدای بزرگ دولت، شهید رجایی و شهید باهنر را گرامی می‌داریم. فکر می‌کنم مهم‌ترین افتخار همه‌ ما به‌عنوان اعضای دولت، به‌عنوان کارمندانی که مستخدم این مردم هستند آن است که به مردم خدمت کنیم و امیدوارم که خداوند کمک کند که از این امتحان بزرگ موفق بیرون بیاییم.

در پاسخ به سوال تان در مورد عربستان و حج امسال خیلی خوشحال هستیم با تلاشی که برادران خوب ما در بعثه‌ مقام معظم رهبری و در سازمان حج به عمل آوردند  و مذاکرات بسیار خوبی که در طول یک سال گذشته با مسئولین عربستان سعودی داشتند، توافقات خوبی برای برگزاری حج انجام‌شد و تاکنون هم با سربلندی و باعزت این مراسم برگزار شده و امیدواریم حجاج عزیز کشور ما و سایر حجاج کشورهای اسلامی از این مراسم معنوی و از این گردهمایی بزرگ مسلمانان جهان با معنویت و با بهره‌برداری کامل از این مراسم به کشورمان و کشورهایشان برگردند. جمهوری اسلامی همواره خواهان روابط حسن هم‌جواری و همکاری در منطقه بوده است. سیاست ما، سیاست مبتنی بر گفتمان همسایگی است. گفتمان همسایگی بدین معنا است که شما باهمسایگانتان ضرورتاً باید روابط مبتنی بر احترام متقابل داشته باشید. به خاطر اینکه در یک محله شما نمی‌توانید در کنار ناامنی، امنیت داشته باشید. ما نیاز داریم منطقه‌ای امن و قدرتمند داشته باشیم. ما معتقد هستیم که قدرت منطقه‌ ما با اتکای به مردم منطقه، با اتکای به ارتباطات و هماهنگی‌های بین کشورهای منطقه تأمین می شود. خارجی‌ها نمی‌توانند برای منطقه‌ ما قدرت و امنیت ایجاد کنند. اعتقاد داریم که هر زمان ‌که همسایگان ما آمادگی داشته باشند، جمهوری اسلامی را یک همکار و یک همسایه قدرتمند و خواهان تعامل و همکاری خواهند دید.

آنگونه که اعلام شده است ساختار وزارت خارجه با تغییراتی مواجه خواهد شد و  دو معاونت جدید اقتصادی و سیاسی به این ساختار اضافه می‌شود، جدا از اینکه اقتصاد، اولویت اصلی کشور ماست و اینکه وزارت خارجه می‌خواهد نقش بیشتری را در مسائل اقتصادی بازی کند آیا این تغییرات حاوی پیام خاصی  هم برای دنیا هست؟ آیا برجام از اولویت اصلی وزارت خارجه کنار گذاشته می شود؟

در دولت دوازدهم ما در وزارت خارجه دو ابر اولویت خواهیم داشت یکی بحث اقتصاد است و دیگری بحث همسایگان و این دو ابر اولویت در دو معاونتی که ما ایجاد کردیم یعنی معاونت های سیاسی و معاونت اقتصادی برجسته شده است. یعنی ما در معاونت سیاسی یک تمرکز ویژه داریم بر ابتکارهای منطقه‌ای و در معاونت اقتصادی که خب یک معاونتی است با تمرکز هم اقتصاد مقاومتی و هم هماهنگی داخلی برای پیشبرد اهداف اقتصادی. برجام کماکان یک اولویت جمهوری اسلامی ایران است و فکر می‌کنم همان‌طور که در بیانات مقامات مختلف خارجی هم این دیده می شود. ازجمله صحبتی که خانم موگرینی و آقای مَکرون داشتند و گفتند برجام اولویتی بین‌المللی است. برجام یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دیپلماتیک شاید در دهه‌های گذشته باشد و به همین دلیل اهمیت ویژه‌ای دارد. آنچه برای ما در وزارت خارجه مهم بوده این است که بتوانیم اولویت‌هایمان را از طریق کارشناس محوری پیگیری کنیم و به همین دلیل در ساختار وزارت خارجه هم تغییراتی دادیم. یعنی در واقع معاونت جدیدی اضافه نشده بلکه ما در ساختار معاونتی را هم کم کردیم و سه معاونت منطقه‌ای را تبدیل به دو معاونت اقتصادی و سیاسی کردیم و در واقع کوچک‌سازی رخ داده است. از طرف دیگر در ساختار عمودی وزارت امور خارجه لایه‌های مدیریتی را کاهش دادیم تا فاصله‌ی کارشناس و تصمیم گیر در وزارت امور خارجه کمتر شود و کارشناسان وزارت خارجه که بزرگ‌ترین سرمایه‌های ما در دستگاه سیاست خارجی هستند بتوانند از نزدیک ثمره‌ کار خودشان را در حوزه‌ تصمیم‌گیری مشاهده کنند و همین‌طور نزدیک‌تر با مسئولین، مقامات ارشد وزارت امور خارجه ارتباط داشته باشند که هم این تبادل اطلاعات باعث بشود که تجربیات منتقل شود به نسل جوان‌تر در وزارت امور خارجه و هم مدیران بتوانند از دیدگاه‌ها و نظرات کارشناسی مخصوصاً ابتکارهایی که خاصیت جوان‌ترهاست بهره‌مند شوند و جوانان بتوانند فکر تازه و نگاه تازه و تحرکی جدید را به وزارت امور خارجه ببخشند. امیدوارم که این تجربه که حاصل سال‌ها مطالعه است و سال‌ها تجربه‌ انباشته‌شده‌ی همه‌همکاران من در شورای معاونین و در سایر مسئولیت‌های وزارت امور خارجه است بتواند برای این وزارتخانه تجربه‌ مفیدی باشد.

برخی منتقدین می‌گویند این ساختار معاونت اقتصادی و سیاسی درگذشته هم در دستگاه وزارت خارجه وجود داشته و سودمند نبوده است.  چه تمهیداتی اتخاذشده است که ناکارآمدی‌های گذشته از بین برود و در عین حال این ساختارجدید کارآمد باشد؟

ساختار معاونت سیاسی و اقتصادی به این شکلی که ما داریم طراحی می‌کنیم هیچ‌گاه وجود نداشته است. ما در یک دوره‌ای ساختار معاونت‌های منطقه‌ای و معاونت اقتصادی داشتیم و در یک دوره هم یک معاونت سیاسی داشتیم که درواقع همان تجمیع معاونت‌های منطقه‌ای بود. الان این‌طور نیست؛ الان معاونت سیاسی ما مثل معاونت اقتصادی ما دو معاونت موضوعی هستند و بعد ادارات کل منطقه‌ای زیر نظر وزیر هستند که مستقیماً با هر دو معاونت کار می‌کنند. هیچ‌گاه در گذشته چنین شکلی را نداشتیم و به همین دلیل بوده است که همیشه بین مدیریت منطقه‌ای محور و مدیریت موضوعی محور می‌توانسته برخی اختلافات در حوزه‌های کاری پیدا شود که امیدوار هستیم با این طراحی که بعد از بررسی فراوان صورت گرفته است ان‌شاءالله بتوانند هم‌افزایی داشته باشند و درواقع مدیریت سیاسی و مدیریت اقتصادی و همین‌طور مدیریت‌های دیگر وزارت خارجه مثل معاونت کنسولی و پارلمانی، معاونت بین‌المللی، مرکز دیپلماسی رسانه‌ای این‌ها بتوانند از سفارت‌خانه‌های ما و همین‌طور از ادارات کل منطقه‌ای ما برای پیشبرد اهداف کشور استفاده کنند.

متأسفانه عده‌ای در داخل مدعی بودند که سیاست خارجه در دولت یازدهم غرب محور است و  به کشورهای اروپایی و غربی توجه دارد، اما وقتی‌ میزان ملاقات  ها در سطوح مختلف  را با سران و وزاری خارجه کشورهای دیگر می بینیم در می یابیم که بیشترین میزان متعلق به کشورهای اسیایی و شرقی است و حتی نسبت دیدارها با مقامات چین و روسیه نیز نسبت به گذشته بیشتر شده است. آیا در دوره جدید هم همین رویه ادامه خواهد داشت؟

همانگونه که گفتید، در دولت یازدهم ما بیشترین رفت‌وآمدهایمان با همسایگان و کشورهای آسیایی بوده و درواقع یک روابط خارجی متوازن داشتیم. شاید علتی که این تصور ایجادشده که در دولت یازدهم تمرکزش روی اروپا و آمریکا بوده این است که در دوره‌های قبل تنها رفت‌وآمد ایران با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین و در حد بسیار کمی با کشورهای منطقه‌ای و آسیایی بوده و تقریباً هیچ رفت‌وآمدی با کشورهای اروپایی نبوده است و در دولت یازدهم که این ارتباطات فراگیر شده، برای برخی تصورات اشتباه ایجاد شده است. ما همان تمرکزی که بر همسایگان و آسیا و آمریکای لاتین داشتیم همان تمرکز را هم بر کشورهای صنعتی و اروپایی داشتیم. اگر به مراسم تحلیف ریاست جمهوری نگاه کنید می‌بینید که تعداد شرکت‌کنندگان از دو گروه تقریباً برابر است. بله در سال 92 تقریباً ما هیچ نماینده‌ای از اروپا نداشتیم این بار تعداد نمایندگانی که از اروپا داشتیم معادل تعداد نمایندگانی بود که از آسیا داشتیم. خب بعضی از دوستان ما این آمار را نگاه می‌کنند آن‌که بیشتر برایشان جلب‌توجه می‌کند حضور بیشتر اروپایی‌های است و فراموش می‌کنند که آن حضور آسیایی‌ها و آفریقایی‌ها تداوم پیداکرده حتی من معتقد هستم که تقویت هم شده. تعداد سفرهای بنده و سفرهای ریاست محترم جمهوری و همچنین تعداد سفرهایی که به ایران شده نشان‌دهنده‌ی این واقعیت است که ما یک روابط خارجی متوازن داشتیم. بنده معتقد هستم که در دنیای امروز ما نمی‌توانیم یک نگرش به یک قسمت از دنیا داشته باشیم و باقی را فراموش کنیم. واقعاً سیاست بین‌المللی سیاست جهانی شده است. ارتباطات و تحولات هم جهانی است. شما برای اینکه بتوانید یک سیاست خارجی موفق داشته باشید ناگزیر هستید که باهمه‌ی دنیا ارتباط داشته باشید. به نفع کشور است که باهمه‌ی دنیا ارتباط داشته باشید البته باید یک مبانی بر این ارتباط حاکم باشد. مقام معظم رهبری در سخنانشان در مراسم تنفیذ فرمودند که تعامل گسترده با جهان؛ باهمه‌ی جهان را در جلسه‌ای که با هیئت دولت در محضر ایشان بودیم تأکید فرمودند که نباید به یک منطقه محدود بشود. دقیقاً این سیاستی است که ما دنبال کردیم و همین سیاست را ادامه خواهیم داد. تعامل گسترده باهمه‌ی دنیا موردنظر ما است و ان‌شاءالله با توجه به اینکه برجام توانسته موانع این تعامل را هم تا حد زیادی رفع بکند امیدواریم که چهار سال آینده، چهار سال گسترش روابط همه‌جانبه‌ی ایران با بقیه‌ی جهان باشد.

یکی از بحران‌های منطقه‌ای بحث سوریه است. ما پیشرفت‌های خوبی در این راستا در مذاکرات آستانه داشته ایم اما به نظر می رسد هنوز تا حل بحران  فاصله زیادی باقی مانده باشد. آینده تحولات را چگونه می‌بینید؟

 بحمدالله با مقاومت مردم سوریه و مجموعه نیروهای مقاومت که به کمک دولت و مردم سوریه آمدند، امروز وضعیت میدانی دولت و مردم سوریه بسیار بهبود پیداکرده و درواقع گروه‌های تکفیری و افراطی در شرایط نامساعدی در میدان قرار گرفتند که خب این‌یک فرصت تاریخی برای پیگیری یک‌راه‌حل سیاسی ایجاد می‌کند.  چون ما همواره معتقد بودیم که بحران‌های منطقه ما به‌ویژه بحران سوریه و یمن و بحران‌های بحرین و سایر کشورهای در منطقه ما، راه‌حل نظامی ندارد. تنها راه‌حل، راه‌حل سیاسی است مبتنی بر فراگیری و مشارکت مردم در آینده خودشان و در تعیین سرنوشت خودشان و این‌که دولت‌های خارجی حداکثر می‌تواند این مشارکت را تصریح بکنند، نمی‌توانند دیدگاه‌هایشان را تحمیل کنند. دولت‌های خارجی در موضعی نیستند که خط قرمز تعیین کنند، دولت‌های خارجی می‌باید ازیک‌طرف هماهنگی داشته باشند و برای مبارزه با افراط و تروریسم مبارزه بکنند به خاطر این‌که افراط و ترور دو یا حتی یک معضل مشترک جهانی هستند و محدود به یک کشور هم نیستند نخواهند بود، همان‌طور که ما در سال‌های گذشته دیدیم افراطی گردی در سرتاسر جهان جنایت آفریده است. متأسفانه کشور ما هم باهمه تلاش‌هایی که مسئولین امنیتی و نظامی کشور داشتند از این بلیه و خطر مصون نبوده و آثارش را در حمله تروریستی به خانه ملت و حرم حضرت امام (ره) مشاهده کردید، لذا یک معضل جهانی است که نیاز به همکاری و پاسخ جهانی دارد. بنابراین کشورهای خارجی چه از منطقه و چه از بیرون منطقه یک وظیفه مشترک دارند و آن مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است و وظیفه دومشان تسهیل رسیدن به راه‌حل سیاسی است با این باور که راه‌حل سیاسی را فقط مردم سوریه می‌توانند بهش برسند. دیگران حق ندارند برای مردم سوریه تعیین و تکلیف کنند، ما معتقدیم که امروز ما نزدیک‌تر به این واقعیت شدیم با شکست‌هایی که داعش و بقیه گروه‌های تکفیری در سوریه متحمل شدند، امکان رسیدن به راه‌حل سیاسی بیشتر است. ما در آستانه، تلاش‌های خوبی کردیم و این تلاش‌ها در اجلاس‌های آینده ادامه خواهیم داد و امیدواریم که همگام با تلاش‌ها برای کاهش تنش، تلاش‌های جدی‌تری برای کمک‌رسانی انسانی در سوریه شکل بگیرد و بتوانیم شاهد کمک‌رسانی گسترده تر و فراگیر در سوریه برای همه شهروندانی که در محاصره هستند باشیم و هم‌زمان هم یک‌روند سیاسی برای رسیدن به یک حکومت فراگیر و مبتنی برا آراء مردم باشد که فکر می‌کنم با تغییراتی که در جهت‌گیری‌های سیاسی کشورهای مختلف هم کشورهای منطقه و هم کشورهای غربی شکل‌گرفته و پذیرش این واقعیت که انتخاب مردم سوریه را آن‌ها نمی‌توانند از بیرون تغییر بدهند، ما به این سمت انشا الله حرکت خواهیم کرد.

امروز که با شما گفتگو می کنیم به طور همزمان دو موضع گیری خیلی تند و عجیب از آمریکا و اسرائیل در رسانه ها منتشر شده است.  یک مقام عالی‌رتبه اسرائیل گفته  اگر ایران به توسعه‌طلبی‌هایش در سوریه ادامه دهد؛ کاخ بشار اسد را بمباران خواهد کرد و هم‌زمان جان بولتون هم که یکی از اصلی ترین مخالفان برجام و یک سیاستمدار ضد ایرانی است، اعلام کرده که یک طرح جامعی برای ترامپ فرستاده که راه‌های خروج از برجام و برهم زدن معاهده با ایران در آن ذکر شده است. اولا شما ارتباطی بین این دو موضع‌گیری‌ها می‌بینید؟ و ثانیا پاسخ شما به این دو موضع گیری چیست؟

البته بی‌عقلی و تندروی حتماً یک ارتباط منطقی باهم دارد؛ و این دو نمونه برجسته سیاست مبتنی بر بی‌عقلی و درواقع منطق زور که شکستش بارها ثابت‌شده است، تلقی می‌شود. حتماً مردم سوریه از خودشان دفاع کردند و از خودشان دفاع می‌کنند، چهل سال است که این مردم در برابر فجیع‌ترین حملات گروها های افراطی مقاومت کردند و اگر خاطرتان باشد در ابتدا بسیاری فکر می‌کردند، از ظرف چند هفته این حرکت می‌تواند به شکست مردم سوریه بیانجامد که می‌بینیم که شش سال گذشت و الان این تروریسم‌ها و افراطیون هستند که در سوریه شکست خوردند، فکر می‌کنم سایر سیاست‌های تهاجمی و درواقع تجاوزکارانه که متأسفانه در منطقه ما رژیم صهیونیستی نمونه بارزش است و اصلاً سیاستش بر اساس تجاوز و اشغالگری در طول هفت دهه گذشته شکل‌گرفته، حتماً نتیجه‌ای جز آنچه درگذشته با آن مواجهه بوده را ندارد و آقای بولتون چون ظاهراً نتوانستند طرحشان را مستقیم برای کاخ سفید ارسال کنند، آن را منتشر کرده اند. من این طرح را خواندم و حتماً این طرح یک شکست بزرگی برای ایالات متحده آمریکا خواهد بود و باعث انزوای بیشتر این کشور درصحنه بین‌المللی خواهد شد. البته آقای بولتون هم اولین بار نیست که چنین مواضعی اتخاذ می کند، بار قبل هم سیاست‌های آقای بولتون که در ابتدای دهه هشتاد شمسی ما دنبال شد نتیجه‌اش را آمریکایی‌ها دیدند. آقای بولتون باید یادش باشد که اگر سیاست ایشان موفق می‌بود ایالات متحده نیازی پیدا نمی‌کرد که 10 سال بعد از پیگیری آن سیاست، نهایتاً به‌پای میز مذاکره بیاید و با ایران مذاکره کند و به تفاهم برسد.

آقای بولتون سیاست نفی غنی‌سازی ایران را برای 10 سال پیگیری کرد و نتیجه‌اش این شد که ایالات متحده بعد از 10 سال نفی غنی‌سازی در ایران، کاری کرد که تعداد سانتریفیوژهای ایران از 200 عدد به 20هزار عدد برسد. یعنی دستاورد آقای بولتون 19هزار و هشتصد سانتریفیوژ بیشتر برای ایران شد و این که نهایتا آمریکا بعد از این‌که مردم در انتخابات سال 92 نشان دادند که فشار و تحریم بر اراده سیاسی مردم ما تأثیری نگذاشته است، به‌پای میز مذاکره آمد.

فکر می‌کنم مردم آمریکا هم شکست این‌گونه سیاست‌هایی را که توسط آقای بولتون و افرادی مثل ایشان دنبال می‌شود را به‌خوبی اطلاع دارند و برای همین هم است که گوش شنوای زیادی هم برای این پیشنهاد ها در امریکا وجود ندارد و حتماً جامعه بین‌المللی هم به آمریکایی‌ها نشان داده و بیشتر هم نشان خواهد داد که پیگیری این سیاست‌ها فقط به انزوای ایالت متحده می‌انجامد و نتیجه خوبی برای آن‌ها نخواهد داشت.

در مورد دیدار اخیر نیکی هیلی با آمانو بحث‌هایی مطرح شده؛ از جمله اینکه آمریکا به آژانس انرژی اتمی برای بازرسی های بیشترو فراتر از تعهد ما فشار بیورد؟ آیا در برجام بازرسی‌هایی از نوع مطرح شده توسط نیکی هیلی پیش بینی شده است؟ برجام در این خصوص چه می گوید؟

ببینید برجام چارچوب کاملی است و در همه زمینه‌ها هم راه‌کارهای خودش را مشخص کرده و بسیار هم دقیق مذاکره و نوشته‌شده و حالا ممکن است که همه خواسته‌های یک‌طرف را نداشته باشد و طبیعی هم است، هیچ توافقی همه خواسته‌های، همه طرف‌ها را ندارد وگرنه اسم آن توافق نمی‌شد، بلکه اسم آن را دستورالعمل می‌گذاشتند. این‌که این توافق بوده نشان‌دهنده این است که همه در حوزه خواسته‌هایشان به یک حد میانی رسیدند لذا آنچه خانم هیلی مطرح کرده بودند بیشتر نشان‌دهنده بی‌اطلاعی ایشان از متن توافق در همه حوزه‌هایی که در آن اظهارنظر کردند، است. برجام کاملاً صریح و کاملاً روشن است و میزان نظارت در برجام هم در آن مشخص است. این‌که ایشان ادعا کرده است که درواقع میزان راستی آزمایی ممکن برای آژانس و تائید توسط آژانس بستگی به میزان نظارت دارد از اصل حرف غلطی است. به خاطر این‌که برجام کاملاً این راستی آزمایی را و چارچوب راستی آزمایی و مبنایش را تعیین کرده است. لذا آنچه برجام خواسته، دارد عمل می‌شود و آنچه خانم هیلی می‌خواهند، ممکن است متفاوت باشد. ولی ایشان نمی‌توانند خواسته‌های خودشان را و آمال و آرزوهای خودشان را به‌عنوان ایراد برجام مطرح بکنند. حتماً ایشان هم اگر مثل اسلافشان در جلسه مذاکره حضور می‌داشتند، می‌دانستند که آنچه در برجام مورد توافق قرارگرفته یک حد متوازنی است که برای همه شرکت‌کنندگان قابل‌قبول بوده نه این‌که صرفاً خواسته‌ها و امیال یکی یا چند تا از طرفه‌ای برجام باشد. این بالاخره یک واقعیتی است که ما در اظهارنظرهایی که از طرف سایر مقامات اروپایی و متحدین آمریکا در این زمینه هم شده کاملاً شاهدش بودیم.

شما  یکی از پیشگامان و پیشروان عرصه استفاده از دیپلماسی دیجیتال، خصوصاً در ایام مذاکرات هسته‌ای بودید. شما به خوبی می دانید که ابرازهای نوین در دیپلماسی کاربرد بسیاری پیداکرده است از جمله اینکه شبکه های اجتماعی امروزه در پیشبرد دیپلماسی نقش بازی می کند. یکی از این ابزارها در دیپلماسی دیجیتال، استفاده صحیح و به جا از توئیتر است به گونه ای که واژه «توئیپلماسی» در دنیای امروز برای این منظور رایج شده است. اما باوجود این‌که توییتر نقش مهمی در دیپلماسی عمومی دارد، متاسفانه استفاده از آن در ایران هنوز با مشکلاتی مواجه است. اولا شما برنامه‌ای برای توسعه استفاده از دیپلماسی دیجیتال برای پیشبرد سیاست  خارجی دارید و ثانیا چه اقداماتی می توان برای توسعه استفاده از این ابزار برای نشان دادن چهره واقعی کشور به جهانیان انجام داد؟

معتقدم که توئیتر و سایر امکانات فضای مجازی ابزارهایی هستند که می‌باید به‌صورت بهینه مورداستفاده قرار بگیرند و هم درصحنه داخلی و هم بین‌المللی می‌توانند مؤثر باشند. این دیدگاه شخصی بنده است.

من از توییتر فعلاً با توجه به مقررات داخلی به‌عنوان ابزار پیام‌رسانی، صرفا در سطح بین‌المللی استفاده کرده و به همین دلیل هم هیچ‌گاه توییت فارسی نداشته ام و توییت هایم را به انگلیسی و عربی ارائه کردم تا در فضای بین‌المللی با این رسانه که بسیار هم در فضای دیپلماسی رسانه‌ای مؤثر است مورد استفاده قرار بگیرد. البته معتقد هستم که می‌تواند یک وسیله مؤثر هم برای داخل باشد. برای پیام داخلی تلاش کردم از اینستاگرام استفاده کنم؛ گرچه من در اینستاگرام تازه وارد هستم و مدت‌ها بیشتر در آن توییتر تمرکز داشتم ولی از اول سال 96 در اینستاگرام حضور پیدا کردم که امیدوارم از آن مسیر هم بتوانم با استفاده از یک روشی که در ایران مورد قبول است و مورد استفاده است از این طریق ارتباط خوبی با دوستان عزیز در داخل کشور هم داشته باشم.

 معتقد هستم که امروز استفاده از فضای مجازی در واقع یک تحول اساسی در دنیا ایجاد کرده است و یک تحول بسیار مبارکی است به خاطر این‌که امروز امپراتوری‌های رسانه‌ای دیگر خیلی معنا نمی‌دهند، هر فرد می‌تواند با تولید پیام خوب و مناسب در صحنه جهانی تأثیرگذار باشد و این هم امکان حضور افراد به‌عنوان کنشگران اصلی در جامعه بین‌المللی را افزایش داده و هم مسئولیت افراد را بالابرده است که یک پیام می‌تواند خیلی سریع درصحنه بین‌المللی و یا درصحنه داخلی تبدیل به یک‌روند شود و این مسئولیت را هم ایجاد می‌کند که هر پیام‌رسان و هر تولیدکننده پیام با احساس مسئولیتی که ناشی از پدید آمدن قدرت جدید است، درواقع پیام را تولید کند و پیام را منتشر کند. امیدواریم که همه ما از این فضا بهترین استفاده را داشته باشیم.

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دهمین همایش اندیشه‌های آسمانی

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دهمین دوره همایش فرهنگی آموزشی اندیشه های آسمانی پیامی صادر کرد که عصر دهم شهریور توسط حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد قرائت شد.

متن پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:

بسم ‌الله الرحمن الرحیم  

«إنَّما یَعمُر مَساجِدَ  اللهِ مَن آمَن بِاللهِ وَالیَومِ الآخِرِ وَ أقامُ الصَّلاه وَ آتی الزّکاه وَلَم یَخشَ إلا اللّهَ فَعَسی أول بِکَ أن یَکُونُوا مِنَ المُهتدینَ. مساجد خدا را تنها کسانی باید آباد کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز را به پا داشته و زکات می‌پردازند و جز از خدا نمی‌ترسند. امید است که آنان از ره‌یافتگان باشند.» (سوره اعراف آیه ۱۸)

مسجد از بدو تأسیس آن به دستان رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی «صلی‌الله علیه و آله و سلم» تا به امروز خانه امن الهی بوده است. علاوه بر آن، این مدرسه عشق، در آغاز اسلام مسند قضا و محفل دانش‌اندوزی و مکانی مقدس برای بهره‌مندی از فیوضات ربانی شد. از آن پس نیز منبر مسجد، همواره در تاریخ اسلام، منبع نورافشانی مبلغان، سالکان و تشنگان راه حق گردید؛ منبری که جایگاه پیامبران، اوصیاء و اولیاء الله بود.

با توجه به همین نقش انسان‌ساز و همه‌جانبه مسجد است که به کرات در آیات نورانی قرآن و روایات گران‌سنگ ائمه معصومین علیهم‌السلام، به توجه و آبادانی مساجد با رویکرد تربیتی، معنوی و انسان‌ساز تأکید شده است؛ با عنایت به دریای نورانی قرآن و روایات ارزشمند معصومین علیهم‌السلام، شایسته است با احساس مسئولیت و دغدغه‌مندی در این زمینه، مساجد را مظهر بهجت و نشاط ایمانی قرار دهیم. از این رو حضور شما مدیران، فعالان و فرهیختگان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در همایش آموزشی – فرهنگی «اندیشه‌های آسمانی» در جوار مضجع نورانی و ملکوتی امام علی بن موسی الرضا، علیه الاف التحیه و الثنا را ارج نهاده و آن را فرصتی مغتنم برای ترویج گفتمان مسجد طراز اسلامی و رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی که مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز هست، می‌دانم.

لازم می‌دانم از اهتمام، تلاش و ممارست همکاران عزیز خود در ستادعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و همچنین علماء، ائمه جماعات، مدیران استانی و دست‌اندرکاران این جشنواره به‌ویژه جوانان مؤمن، متعهد و پرشور کانونی، به سبب برگزاری و شکوهمند این رویداد آموزشی – فرهنگی قدردانی نمایم.

امیدوارم با بهره‌گیری از این مجال در مسیر پیروی از دستورات اسلام ناب محمدی اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی گام‌های ارزشمندی برداریم.

از خداوند متعال توفیق یاری شما بزرگواران را در این حرکت ارزشمند تحت توجهات خاصه امام عصر، حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف، مسألت دارم.

پیام حجت الاسلام و المسلمین شهیدی در پی کسب رتبه برتر بنیاد در جشنواره شهید رجایی برای دومین سال پیاپی

حجت الاسلام و المسلمین شهیدی، نماینده ولی فقیه، معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با صدور پیامی «کسب رتبه برتر در جشنواره شهید رجایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران» در شاخص‌های عمومی و اختصاصی در بین کلیه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی وابسته به ریاست جمهوری برای دومین سال پیاپی را که با زحمات بی‌شائبه مدیران و کارکنان بنیاد در همه سطوح ستاد، استان‌ها و شهرستان‌ها محقق شده است را تبریک گفت.

متن پیام حجت الاسلام و المسلمین شهیدی به شرح زیر است:

به یقین ایثار و جانفشانی، واژه‌هایی هستند که اعتبار خود را از بلندای ایمان و بزرگی همت می‌یابند و ترادف آن را جز در خلوص نیت برای پروردگار متعال و خدمت عاشقانه به بندگان نمی‌توان دید. در این میان خدمت به شهدا و ایثارگران و خانواده‌های معزز آنان که سرلوحه ایثار و عامل عزت و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند بسی ارزشمند و در خور تقدیر می‌باشد. از پروردگار متعال سپاسگزاریم که افتخار و توفیق خدمت به خانواده معزز شهدا و ایثارگران را بر ما مقدر داشت.

«کسب رتبه برتر در جشنواره شهید رجایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران» در شاخص‌های عمومی و اختصاصی در بین کلیه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی وابسته به ریاست جمهوری برای دومین سال پیاپی، نشان از خدمت خالصانه و عاشقانه کسانی دارد که عظمت روح ایثار و شکوه و جایگاه والا و رفیع ایثارگران معظم را به عنوان اسوه‌های همیشه ماندگار و سرافراز این مرز و بوم درک نموده‌اند و برای زنده نگه داشتن یاد و نام این انسان‌های بزرگ و وارسته سعی دارند به بهترین وجه ممکن عمل نمایند.

اینجانب این موفقیت ارزشمند که با زحمات بی شائبه کلیه مدیران و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران در همه سطوح ستاد، استان‌ها و شهرستان‌ها محقق شده است را تبریک می گویم؛ کما اینکه در اغلب استان‌ها نیز شاهد کسب رتبه برتر توسط بنیاد در جشنواره‌های استانی بوده‌ایم. همچنین لازم است از همه آنانی که با اقدامات ارزشمند خود، ما را در مسیر خدمت به جامعه والا مقام شاهد و ایثارگر یاری داشته‌اند تقدیر و تشکر کنم. امیدوارم به یاری پروردگار متعال بتوانیم همواره گام‌های مؤثری در این عرصه برداریم و موفق‌تر از گذشته، در خدمت رسانی شایسته به خانواده معظم شهدا و ایثارگران و توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عمل نماییم./907/302/ب2

ارسال نظرات