۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۵۳۰۵۵۱

چند خبر کوتاه از استان هرمزگان

اعزام ۱۲ نفر از دانش آموختگان مرکز تخصصی صحیفه سجادیه به هرمزگان، برگزاری دومین همایش علمی آموزشی سیدالساجدین در میناب، تبیین نقش بنیاد برکت در تسریع روند توسعه‌ جزایر و جمع آوری بیش از ۷ میلیارد تومان زکات از جمله اخبار کوتاه استان هرمزگان است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، حجت الاسلام محمدصادق کفیل، مسؤول مرکز تخصصی صحیفه سجادیه گفت: به منظور بهره مندی اقشار مختلف مردم از برکات علمی معنوی کنگره بین المللی امام سجاد(ه) و همچنین محدود نشدن این رویداد مهم فرهنگی معنوی به یک روز خاص، ویژه برنامه های تبیین سیره و معارف امام سجاد(ع) و آموزه های صحیفه سجادیه با اعزام 12 نفر از اساتید و دانش آموختگان مرکز تخصصی صحیفه در هرمزگان اجرا می شود.
 
وی با بیان اینکه این برنامه ها از روز چهارشنبه 19 مهر مصادف با 20 محرم آغاز و تا 24 مهر مصادف تا 25 محرم با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سپاه امام سجاد(ع) و دبیرخانه کنگره بین المللی امام سجاد(ع) برگزار می شود، افزود: شهرستان های میناب، رودان، قشم، سیریک، جاسک و بندرعباس و بخش های هشتبندی، بیکاه و رودخانه میزبان برنامه های تخصصی در زمینه شناخت هرچه بیشتر ابعاد شخصیتی سیدالساجدین خواهند بود.
 
حجت الاسلام کفیل با اشاره به اینکه در این پنج روز صدها برنامه کارگاهی، نشست و همایش در مراکز علمی، دانشگاهی، حوزوی، مدارس، مساجد و کانون های فرهنگی هنری برگزار می شود، تصریح کرد: مرکز تخصصی صحیفه سجادیه آمادگی دارد در صورت درخواست مراکز علمی و دانشگاهی سراسر کشور، مدرسان صحیفه را به این مراکز اعزام کند.
 
وی یادآوری کرد: مرکز تخصصی صحیفه سجادیه زیر مجموعه دبیرخانه کنگره بین المللی امام سجاد(ع) از بهمن ماه سال 95 با جذب 45 طلبه سطح 3 و 4 رسما فعالیت خود را در شهر مقدس قم آغاز کرد.

دومین همایش علمی آموزشی سیدالساجدین در روستای نصیرایی میناب برگزار می شود

مصطفی چمل نژاد، مدیر مسؤول کانون فرهنگی هنری جعفر آل محمد(ع) روستای نصیرایی شهرستان میناب، هدف از برگزاری این همایش را توسعه، تبلیغ و نشر معارف امام سجاد(ع) برشمرد و گفت: این همایش در 4  بخش علمی، آموزشی، فرهنگی و برنامه های جنبی برگزار می شود.
 
وی با بیان اینکه این همایش از 19 مهر مصادف با 20 محرم الحرام 1439 شروع و تا شب شهادت امام سجاد(ع) ادامه خواهد داشت، به معرفی بخش های مختلف این همایش پرداخت و افزود: در بخش آموزشی، کارگاه سه روزه صیحفه سجادیه در سطح شهرستان میناب برای سفیران ولایت کانون های مساجد پیش بینی شده است.
 
چمل نژاد با اشاره به اینکه حجت الاسلام و المسلمین فکری، مدرس تخصصی صحیفه سجادیه این کارگاه آموزشی را مدیریت خواهد کرد، یادآور شد: در این ارتباط همچنین دو نشست آموزشی با محوریت رساله حقوق امام سجاد(ع) برگزار می شود.
 
وی، نشست های آموزشی با جامعه فرهنگیان، دانش آموزان و زندانیان شهرستان میناب با محوریت بررسی سیره امام سجاد(ع) از جمله برنامه های آموزشی این همایش ذکر کرد و گفت: در بخش علمی همایش که مصادف با شب شهادت آن امام همام برگزار می گردد، سخنرانی میهمانان خارجی کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در جمع اعضای کانون ها و هیئات مذهبی مزین به نام امام سجاد(ع) در مسجد روستایی نصیرایی صورت می گیرد.
 
این فعال فرهنگی با اشاره به تشریح برنامه های جنبی همایش، افزود: دیدار با خانواده معزز شهداء، عیادت از بیماران و توزیع نان نذری در تعدادی از نانوایی های سطح شهر و روستا به نام امام سجاد(ع)، تکثیر و توزیع صلوات خاصه امام سجاد(ع) از جمله برنامه های جنبی همایش خواهد بود.
 
وی برگزاری مسابقه حفظ چهل حدیث از امام سجاد(ع)، مسابقه چهل سوال از رساله حقوق امام سجاد(ع) و مسابقه برداشت آزاد از دعای 24 صحیفه سجادیه از جمله مسابقات فرهنگی این همایش اعلام کرد.

تبیین نقش بنیاد برکت در تسریع روند توسعه‌ جزایر استان هرمزگان

فریدون همتی استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت توسعه و زیباسازی جزایر این استان، گفت: باید از ظرفیت دستگاه‌ها از جمله بنیاد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای توسعه‌ جزایر استفاده شود.

وی افزود: باید علاوه بر توسعه و پیشرفت همه‌جانبه‌ همه جزایر استان از جمله جزیره‌ هرمز، به معماری خاص و زیباسازی فضای محیطی آن‌ها نیز توجه کنیم، تا به جاذبه‌ خوبی برای گردشگران برای سفر به این استان تبدیل شوند.

همتی با اشاره به بحث توسعه و پیشرفت جزیره‌ی هرمز و تفاهم‌نامه با بنیاد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در زمینه‌ی محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این جزیره، بیان داشت: مطالعات و بررسی‌های لازم درباره توسعه و پیشرفت همه‌جانبه‌ جزیره‌ هرمز انجام گرفته که امیدواریم این مطالعات درباره دیگر جزایر نیز به سرعت انجام گیرد و در آینده‌ نزدیک شاهد جزایر توسعه‌یافته و زیبا در استان هرمزگان باشیم.

استاندار هرمزگان به دستورالعمل ته‌لنجی اشاره کرد و اظهار داشت: بحث اجرای قانون ته‌لنجی نیز در سفر وزیر کشور به استان که به احتمال فراوان نیمه‌ اول آبان ماه انجام شود، پی‌گیری خواهد شد تا مردم استان بتوانند همانند مردم بوشهر از این دستورالعمل استفاده کنند و بهره‌مند شوند.

همتی با اشاره به نقش بنیاد برکت و سرمایه‌گذاری‌های این بنیاد در توسعه‌ استان، تصریح کرد: امیدواریم با روحیه‌‌ جهادی که در بنیاد برکت وجود دارد و توجهی که مدیران استانی به توسعه‌ی جزایر دارند و با اقدام خوب دستگاه‌های محلی و ملی، روند توسعه‌ی جزایر هرمزگان شتاب گیرد.

استان هزمزگان با 2400 کیلومتر ساحل دارای 14 جزیره است که جزیره‌ هرمز از جمله جزایر زیرمجموعه‌ی شهرستان قشم است.

هرمز جزیره‌ای بیضی ‌شکل و گنبدی نمکی در خلیج فارس و در هشت کیلومتری بندرعباس است. این جزیره را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه‌ هرمز، کلید خلیج فارس می‌دانند، همین موقعیت است که آن را در طول تاریخ، از نظر راهبردی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار کرده است.

هرمزگانی‌ها بیش از ۷ میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

علی الهیاری مدیرکل کمیته امداد خمینی هرمزگان گفت: مردم این استان در شش ماهه نخست سال‌جاری هفت میلیارد و ۹۲۴ میلیون تومان در قالب زکات واجب و مستحبی به نیازمندان جامعه کمک کردند.

وی با بیان اینکه پرداخت زکات یک تکلیف دینی و عبادی است اظهار داشت: تبلیغ و اطلاع‌رسانی آثار و برکات پرداخت زکات و همچنین ارائه گزارش از نحوه هزینه‌کرد زکات، زمینه حضور بیشتر خیران و مردم نوع دوست برای مشارکت در این فریضه الهی را فراهم می‌کند.

الهیاری با اشاره به اینکه جمع آوری زکات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 493 درصد رشد داشته است افزود: مردم هرمزگان در شش ماهه نخست سال جاری هفت میلیارد و 924 میلیون تومان در قالب زکات واجب و مستحبی به نیازمندان جامعه کمک کردند.

مدیرکل کمیته امداد هرمزگان ادامه داد: شهرستان بندرلنگه با جمع آوری یک میلیارد و 285 میلیون زکات واجب و مستحبی جایگاه نخست در جمع‌آوری زکات را در این استان را کسب کرده است .

الهیاری با اشاره به اینکه با پرداخت زکات می‌توان بسیاری از گرفتاری‌ها و مشکلات اقتصادی خانوارهای تحت حمایت را حل کرد بیان کرد: زکات پرداختی برای رفع مشکلات معیشتی، درمانی، تحصیلی، تعمیر و ساخت مسکن مددجویی، تهیه جهیزیه و سایر نیازهای اساسی مددجویان هزینه می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان با تاکید بر اهمیت تلاش همگانی برای ترویج و فرهنگ سازی زکات در جامعه است گفت: روحانیان نقش مهم و تاثیرگذاری در تبلیغ امور دینی و مذهبی به ویژه احیای پرداخت زکات دارند و ضرورت دارد در سخنرانی‌های خود در مورد اهمیت این فریضه الهی بیش از پیش تلاش کنند.

الهیاری در پایان افزود: سال گذشته در بخش زکات واجب و مستحبی بیش از پنج میلیارد و 700 میلیون تومان زکات جمع‌آوری و در سرفصل‌های حمایتی مربوطه هزینه شده است./۸۵۱/پ204/ب1

ارسال نظرات