۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۵۳۰۸۳۵
آیت الله مهدوی:

علت وحشت داشتن از حضور در مسجد، مأنوس بودن با نفس اماره است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: افرادی که اهل مسجد نیستند از آمدن به مساجد وحشت دارند، مسجد برای برخی از مردم مثل زندان است به همین سبب یا به مسجد نمی آیند یا این که بلافاصله بعد از نماز بدون انجام تعقیبات از مسجد خارج می شوند؛ این به دلیل آن است که این طیف از مردم با نفس اماره و گناه مأنوس شده اند.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی شب گذشته که در مسجد صاحب الزمان(عج) واقع در خیابان سپاه اصفهان برگزار شد، گفت: لازمه کسب معرفت الله دور شدن از خواهش های نفسانی است.

وی در ادامه مبحث اثرات شناخت نفس افزود: لازمه کسب معرفت الله جدا شدن از خواهش های نفسانی است؛ نفس اماره از موانع حرکت انسان به سوی پروردگار است، به همین دلیل شناسایی کردن این نفس و راه صحیح برخورد با آن، در سیر معنوی انسان بسیار مؤثر است.

آیت الله مهدوی ادامه داد: نفس اماره دعوت کننده انسان به سوی بدی ها است، نفس اماره در برابر عقل انسان صف آرایی می کند و ضمن وسوسه کردن انسان به گناهان مختلف مانع ایجاد ارتباط مؤثر بین عبد با معبود خواهد شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: شخصی به نام مُجاشِع خدمت پیامبر(ص) رسید و عرضه داشت، راه شناخت حق تعالی چیست، پیامبر(ص) فرمودند، راه شناخت خداوند این است که خودت را بشناسی، مجاشع در سؤالی دیگر عرضه می دارد، اگر بخواهم موافق خواست خداوند حرکت کنم، چه کنم، پیامبر(ص) فرمودند، راهش مخالفت با نفس است، سپس عرضه داشت، چگونه رضایت خداوند را به دست بیاورم، پیامبر(ص) فرمودند، راه به دست آوردن رضایت خداوند این است که نفست را عصبانی کنی.

امام جمعه موقت اصفهان تشریح کرد: راه عصبانی کردن نفس، مخالفت کردن با خواهش ها و خواسته های نفسانی است چرا که برخی از این خواسته مخالف اوامر و نواهی خداوند است و رضایت خداوند زمانی که نفس را با نافرمانی کردن عصبانی کنیم، به دست می آید.

استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه روایتی که مربوط به مناظره پیامبر(ص) با مُجاشع است، افزود: مجاشع از پیامبر(ص) پرسید، راه اتصال به خداوند چیست، پیامبر(ص) فرمودند، راهش این است که از نفست هجرت کنی، سپس عرضه داشت، چگونه از پروردگار اطاعت کنم، رسول گرامی اسلام فرمودند، راه اطاعت از خداوند سرپیچی کردن از فرمان نفس است، مجاشع در سؤالی دیگر از پیامبر(ص) می پرسد چگونه به خداوند نزدیک شوم، پیامبر(ص) می فرمایند، از نفست دور شو.

وی اذعان کرد: یک مسأله کاملاً بدیهی این است که به هر اندازه از مبدأ فاصله بگیریم، به همان اندازه به مقصد نزدیک خواهیم شد؛ هر اندازه از نفس اماره جدا شویم، به خداوند نزدیک می شویم چرا که نفس اماره ما را در مبدأ نگه می دارد و دور شدن از این نفس خبیث سبب هدایت انسان به سوی خداوند خواهد شد.

آیت الله مهدوی اظهار کرد: اُنس با خداوند در گرو وحشت داشتن از نفس اماره است؛ افرادی که اهل مسجد نیستند از آمدن به مساجد وحشت دارند، مسجد برای برخی از مردم مثل زندان است به همین سبب یا در مسجد نمی آیند یا این که بلافاصله بعد از نماز بدون انجام تعقیبات از مسجد خارج می شوند؛ این به خاطر این است که این طیف از مردم با نفس اماره و گناه مأنوس شده اند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مجاشع در آخرین سؤالش از پیامبر(ص) پرسید، راه این که از نفسمان جدا شویم و به خداوند تقرب یابیم، چیست، پیامبر(ص) در پاسخی اجمالی و کلی فرمودند، برای رسیدن به اهدافی که تعیین کردم، از خودِ خداوند کمک بگیر.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: مجذوب به یک مقصد مدفوع از یک مبدأ است؛ گاهی می شود نفس آنچنان بر وجود انسان غالب می شود که اشک چشمش را از دست می دهد؛ باید در راستای دور شدن از نفس و نزدیک شدن به خداوند و اهل بیت(ع) از خودِ خداوند و اهل بیت(ع) استعانت بگیریم.

استاد اخلاق حوزه علمیه تبیین کرد: استعانت گرفتن از خداوند در برابر فعالیت انسان، اصل محسوب می شود؛ عبارت شریفه"بحول الله و قوته اقوم و اقعد" تأیید کننده صحبت بنده است؛ برای رسیدن به خداوند نیاز است تلاش کنیم و بدون تلاش، هیچ موفقیتی حاصل نمی شود ولی لازمه حرکت در این مسیر، استعانت جُستن از خداوند و اهل بیت(ع) است.

وی در پایان با بیان این که توسل به اهل بیت(ع) مؤثر در تحصیل نتیجه است، خاطرنشان کرد: جوانی در حج به بنده مراجعه کرد و گفت، هر کاری می کنم اشک چشمم برای امام حسین(ع) جاری نمی شود بنده با توجه به تجربه ای که داشتم خطاب به آن جوان گفتم، برای این که اشک چشمت برای امام حسین(ع) جاری شود از خودِ امام حسین(ع) کمک بگیر، بعد از چند روز آن جوان به بنده مراجعه کرد و گفت، پیشنهادی که دادی فوق العاده مؤثر بود و من را از وضعیتی که داشتم نجات داد./867/پ۲۰۱/ب۲

ارسال نظرات