۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۵۳۳۰۳۸
استاد درس خارج حوزه:

مشکل تبلیغ کمبود محتوا نیست/ روحانی باید عامل به گفته هایش باشد

آیت‌الله فقیهی گفت: روحانی که در منبر از یک جریان خاص دفاع کند یا در راستای منافع حزبی سخن بگوید، مردم را از خود دور می‌سازد و کسی به سخنانش بها نخواهد داد.
آیت الله فقیهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در جلسه مبلغان مرکز استراتژی فرهنگی احیاء که در سالن همایش‌های این مرکز تبلیغی فرهنگی برگزار شد، بحث امر به معروف و نهی از منکر را بالاترین وظیفه روحانیت معرفی کرد.

آیت الله فقیهی با قرائت آیه «... فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ»، اظهار داشت: همه ما در برابر امت اسلامی مسؤول هستیم،‌ از این رو هیچ گاه نباید امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنیم.

وی با تأکید بر این که بشر همواره در معرض خطر قرار دارد، گفت: ما در طول روز بار‌ها نماز می‌خوانیم و بارها تکرار می‌کنیم «ایّاکَ نَعْبُدُ وَ ایّاکَ نَسْتَعین اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ» تا اندک عبادات مان مغرور و گمراه مان نکند.  

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تقوا و خداترسی حضرت امام راحل، خاطرنشان کرد: ایشان همیشه تلاش می‌کردند خود را یک استاد عادی در حوزه نشان دهند، رساله نمی‌دادند و راه خانه را پیاده می‌رفتند تا پاسخ سوالات اساتید و طلاب را بگویند.

وی با بیان این که یک مبلغ قبل از هر چیز باید متلبس به اخلاق نیکو باشد، ابراز داشت: مشکل امروز مبلغان دینی کمبود مطلب یا محتوا نیست، مشکل امروز ما این است که برخی اوقات خودمان به گفته‌های مان عمل نمی‌کنیم.

عضو جامعه مدرسین تصریح کرد: در صورتی که یک مبلغ آنچه را که به مردم می‌گوید خود نیز به آن عمل کند، سخنانش تأثیر شگفت‌انگیزی بر مخاطبان خواهد گذاشت و همه به وی علاقه‌مند خواهند شد.  

وی عنوان کرد: روحانی که در منبر از یک جریان خاص دفاع کند یا در راستای حفظ منافع حزبی خود سخن بگوید، مردم را از خود دور می‌سازد و کسی به سخنانش بها نخواهد داد.

آیت‌الله فقیهی اظهار داشت: اگر رهبر معظم انقلاب بار‌ها در رابطه را ضرورت استقلال حوزه سفارش می‌کنند برای آن است که تفکرات یک روحانی نباید وابسته به جریان یا حزب خاصی باشد، بلکه باید مستقل بوده و جز دستورات اسلامی از کسی تبعیت نکند.

وی افزود: یک مبلغ شایسته روی نقاط حساس اسلامی دست می‌گذارد، هنگامی که به مردم می‌گوید غیبت نکنند، خود نیز غیبت نمی‌کند، اگر مردم را به دوری از تهمت و افترا سفارش می‌کند، خود نیز چنین کاری انجام نمی‌دهد.

وی گفت: نزدیک 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است. باید بررسی کرد که آیا محبوبیت روحانیت در میان مردم جامعه افزایش یافته یا با کاهش مواجه بوده است. آیا نفوذ روحانیت در میان مردم زیاد شده یا کم شده است؟!

آیت الله فقیهی عنوان کرد: یکی از جهاتی که حوزه علمیه و به ویژه روحانیت باید به آن توجه داشته باشند این است که همیشه تواضع و تدین خود را حفظ کنند.

وی ادامه داد: نگاه مردم بر اعمال و رفتار روحانیت است؛ هنگامی که مردم با یک روحانی روبرو می‌شوند، میزان تواضع، تدین و عمل وی را به دستورات الهی مورد ارزیابی قرار می‌دهند./878/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات