محقق: اقتصاد امن شاه کلید نجات جامعه است
جواد محقق با حضور در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تحلیل هویت معنایی و الگوی واژه گزینی «اقتصاد امن» که اخیرا «از سوی رهبر معظم انقلاب به منظورجهت دهی به جریان اقتصاد مقاومتی مطرح شده است» پرداخت و اظهار داشت: آنچه که از واژه «امن» در ذهن مخاطبان متبادر خواهد شد ساحتی از امنیت است که «امنیمت فرهنگی و امنیت ذهنی و زبانی و همچنین امنیت اقتصادی را شامل خواهد شد.»
نویسنده، شاعر و روزنامهنگار معاصر با تأکید بر این که اقتصاد در ادبیات شعرا و اهل قلم هویتی استراتژیک دارد، ابراز داشت: باید توجه داشت که دو مقوله فرهنگ و اقتصاد تعاملی مستقیم بایکدیگر داشته و تأثیرگذاری فرهنگ بر حوزه های اقتصاد الگویی از تأثیرگذاری فراگیر است؛ این در حالی است که این دو حوزه در زیر بنایی ترین رفتار های خود تعامل گسترده ای در تأثیرگذاری و تأثیرپذیری دارند.
محقق با تأکید بر این که نمی شود بدون امنیت اقتصادی امنیت فرهنگی را فراهم کرد، گفت: باید توجه داشت که معیشت و رفتار های اقشار گوناگون جامعه اسلامی به هویت رفتار های اقتصادی گره خورده است.
وی ادامه داد: در جریان امنیت فرهنگی برای خودِ من همیشه چند متد تعیین کننده بوده است «بر این اساس من با رشد سرسام آور ساختمانهای بانک ها و ظهور انواع بانک های مختلف احساس نا امنی فرهنگی می کنم؛ چرا که می دانم که بانک ها مؤسسات سود آوری هستند که به نفع طبقات فربه اقتصادی ظهور می کنند در حالی که این اقشار فربه اقتصادی قرار است بر دوش این مؤسسات مالی هر روز فربه تر شوند! اگرچه ظاهرا وام های کوتاه مدت و مختصری از سوی این مؤسسات مالی و بانک ها به برخی نیز ارئه می شود».
نویسنده، شاعر و روزنامهنگار معاصر با تاکید بر این که عمدا بودجه تسهیلاتی بانک ها در اختیار کسانی قرار می گیرد که فعالیت های اقتصادی ندارند، ابراز داشت: مخاطبان بانک ها در امور تسهیلاتی عمدتا کسانی هستند که نه تنها فعالیت اقتصادی نداشته بلکه با دریافت وام های کلان حتی اقدام به باز پرداخت آن نکرده اند.
محقق در توصیف هویت مخرب بانک در نظام اقتصادی به تحلیل آراء بزرگان و صاحب نظران پرداخت و گفت: در ابتدای ظهور بانک در ایران بزرگانی همانند سید جمال هشدارهای جدی به مسلمانان داد که اسناد آن در تاریخ مکتوب است.
نویسنده، شاعر و روزنامهنگار معاصربا تأکید بر این که بانک ها با هدف جمع آوری نقدینگی جریان «تولید» ایجاد شده اند، اظهار داشت: پس از گذشت سالیان متمادی از ظهور بانک ها در ایران هویت «تولید» در نظام اقتصادی ایران احیاء نشده است.
محقق با تاکید بر این که معتقدم واژه «امن» شاه کلید نجات اقتصاد است، ابراز داشت: در چنین فضایی دلالان اقتصادی دریافت های بسیار کلانی از بانک ها دارند که این موضوع هر روز بر نا امنی اقتصادی و فرهنگی جامعه اسلامی می افزاید./837/۲۰۱/ح