دست برتر مقاومت
به گزارش خبرگزاری رسا، پیروزی حزبالله لبنان در انتخابات پارلمانی اخیر که با شانتاژ گسترده رسانهای دشمنان سعودی - آمریکایی علیه مقاومت اسلامی همراه بود، تمام معادلات داخلی و خارجی را برهم زد و صفحه جدیدی از آرایش سیاسی این کشور را گشود. عربستان و جریانهای «المستقبل» و «14 مارس» از مدتها پیش متوجه پیروزی قاطع حزبالله در سپهر سیاسی – اجتماعی شده بودند، چراکه مقاومت با قاطعیت توانسته بود توطئههای آل سعود را برای خدشهدار کردن امنیت و تبدیل کردن لبنان به عرصه تاختوتاز تروریستها دفع کند.
رزمندگان مقاومت در طول هفت سال گذشته، بارها تکفیریها را از مناطق هممرز با سوریه رانده و پیروزیهای بزرگی را در مناطق «القصیر» و «قلمون» نصیب ملت لبنان کرده بودند. پاکسازی کامل تروریستها از مناطق مرزی «عرسال» در سال گذشته و ناکام گذاشتن چندین حمله تروریستی در جنوب این کشور با هدف برهم زدن وحدت ملی و ایجاد درگیریهای قومی - مذهبی، مقبولیت بسیاری برای حزبالله به همراه آورد. لذا از سال گذشته، پروژه تخریب حزبالله و تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات پارلمانی، با ربایش سعد حریری، نخستوزیر لبنان توسط قبیله سعودی کلید خورد اما با هوشیاری سید حسن نصرالله، این تهدید به فرصتی دیگر برای انسجام ادیان و اقوام لبنانی بدل شد و بر محبوبیت حزبالله افزود.
از طرفی، آمریکا که پیشتر، مقاومت اسلامی را یک گروه بهاصطلاح تروریستی قلمداد کرده و مرتجعین منطقه را نیز به این کار ترغیب کرده بود، به این جمعبندی رسید که برای محدود کردن حزبالله و کاهش اثر این جنبش محبوب و مردمی، تصویب طرحهای تحریمی جدید ضرورت دارد. آخرین تقلای واشنگتن – ریاض قبل از انتخابات پارلمانی، متهم کردن حزبالله و ایران به حمایت از جبهه پولیساریو در مراکش بود که آنهم عقیم ماند و راه بهجایی نبرد.
فارغ از آماری که تاکنون اعلامشده و پیروزی قاطع مقاومت اسلامی را نوید میدهد، نفس برگزاری این انتخابات در منطقه آشوبزدهای مانند غرب آسیا و در کشوری که در میانه جنگ نیابتی ارتجاع علیه وحدت اسلامی قرار دارد، در کنار حضور بیش از یکمیلیون آواره سوری در خاک لبنان، تأکیدی بر این واقعیت است که معجزه انتخابات، تاروپود همه فتنهها را ازهمگسسته و ملت فهیم و رشید لبنان، در شناخت دوست و دشمن به مرتبه بالایی صعود کردهاند. اما در عرصه سیاسی و آرایش احزاب، دو احتمال مطرح است که در صورت تحقق هرکدام از آنها، مقاومت دست برتر را خواهد داشت.
1. تحکیم جایگاه حزبالله بهعنوان قدرت اصلی سیاسی و نظامی در لبنان برخلاف میل ائتلافهای خارجی که در اردوگاه احزاب و گروههای مخالف مقاومت با حمایت عربستان شکلگرفته است. چهار روز پیش، سندی محرمانه در فضای مجازی منتشر شد که حمایت عربستان از برخی متحدانش در لیستهای انتخاباتی لبنان با هدف تضعیف حزبالله و کم کردن از محبوبیت مردمی این جنبش را نشان میداد. چند هفته پیش (5 اردیبهشت 97) نیز روزنامه الاخبار لبنان از اسناد افشاشده امارات پردهبرداری و تلگرافی از کنسولگری این کشور در بیروت منتشر کرد که طی آن، از مقامات اماراتی خواسته بود از نامزدهای انتخاباتی که مخالف حزبالله هستند، حمایت شود. بااینحال، حزبالله علیرغم سمپاشی گروههای وابسته به غرب و ارتجاع، ازجمله مانورهای منفی تبلیغاتی پس از حضور مقاومت در سوریه، موفق به پشت سر گذاشتن این موانع شد و پیشبینی میشود که مقبولیت دوران پس از جنگ 33 روزه را بار دیگر به دست آورد.
2. باوجود نتایج بهدستآمده، سعد حریری کماکان بهعنوان مهمترین شانس تصدی پست نخستوزیری به شمار میرود، اما اگر حضور وی در نوک هرم سیاسی لبنان هم مسجل شود، حزب متبوعش کرسیهای اندکی را کسب خواهد کرد. جانبداری عربستان از وی، شکاف در میان اعضای جریان المستقبل و ظهور رهبران رقیب، مهمترین چالشهایی هستند که موقعیت حریری و حزبش را تضعیف خواهند کرد. علاوه بر این، بیتردید وی با مشکلات زیادی برای حفظ وحدت جریانش روبهروست و مأموریت احتمالی تشکیل دولت جدید نیز بسیار دشوارتر از تشکیل دولتهای پیشین است؛ آنهم پس از لجن پراکنی ها و اتهاماتی که وی و رسانههایش متوجه حزبالله و شخص سید حسن نصرالله کردند.
جالب اینکه او به روال سلبریتی های شیفته غرب، برای جبران ضعفهایش در هماورد انتخاباتی به اقدامات مضحکی روی آورد که بخشی از آن در رسانهها انعکاس یافته است. به نوشته نشریه انگلیسی «اکونومیست»، حریری به 6 هزار نفر از شرکتکنندگان در مسابقات انتخاب دختران بهاصطلاح شایسته وعده داده بود که در صورت حمایت از وی و پیروزی در انتخابات، با هرکدام از آنها جداگانه عکس خواهد گرفت!!
همچنین، بقایای جریان ۱۴ مارس شامل احزاب کوچک از جنوب لبنان گرفته تا منطقه جبل و بیروت و بقاع از مهمترین بازندگان این انتخابات بودند و ضربه سختی دریافت کردند. شاید بتوان گفت یکی از نتایج مهم انتخابات این بود که شخصیتهای مطرح ۱۴ مارس، حمایت از نامزدهای انتخاباتی منتسب به این جریان را کنار گذاشتند و حمایتهای خارجی از آنها نیز نتوانست نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.
بهبیاندیگر، شکست حریری نقطه عطفی در این انتخابات بود که میتواند تبعات وسیعی در روند تشکیل دولت جدید داشته باشد، بهویژه در شرایطی که برندگان انتخابات در بخشهای مختلف، در زمره شخصیتهای مطرح ملی و منطقهای هستند که در تقابل با وی قرار دارند. حریری حتی دیگر قادر نیست از تملک نمایندگی خود بر جریان اهل تسنن در لبنان دم زده و اینگونه وانمود کند که انحصار نمایندگی پارلمانی شهرهای بزرگ را در اختیار خود دارد. افزون بر این، او حتی نمیتواند از مدیریت جبهه سیاسی وابسته به محور آمریکایی - سعودی در لبنان سخن بگوید.
و بالاخره اینکه با تغییر چینش پارلمانی، باید منتظر صحنهآراییهای جدیدی باشیم که بهطور حتم، خشم عربستان و متحدانش را از یکسو و انسجام بیشتر ملی – مذهبی حول محور مقاومت را از سوی دیگر موجب خواهد شد./۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: حمایت