۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳
کد خبر: ۵۶۸۱۳۲
حجت‌الاسلام احمدی تبیین کرد؛

راز ماندگاری لحظات ناب معنوی «ماه رمضان»

امام جماعت مسجد طوس گفت: بهترین راهکار برای حفظ معنویت ایجاد شده در ماه رمضان در طول سال، حفظ هویت روزه داری است، یعنی شاید در غذاخوردن، محدودیت نداریم، ولی می توان با مراقبت در گفتار و کردار، روزه دار حقیقی بود.
حجت‌الاسلام سید ناصر احمدی امام جماعت مسجد طوس

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید ناصر احمدی، امام جماعت مسجد طوس و کارشناس و پژوهشگر حوزوی و فعال در حوزه دین و فرهنگ با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، برترین ماه خدا است زیرا ظرف نزول قرآن است و شب قدر در این ماه، زمان نزول دفعی قرآن بر قلب مبارک پیامبر بزرگوار اسلام است، گفت: واجب شدن روزه و وسعت یافتن ثواب اعمال در این ماه، نشان دیگری از برتری ماه رمضان است.

امام جماعت مسجد طوس خاطرنشان کرد: ارتباط مردم با امام زمان(عج)، در ماه رمضان بیشتر می شود که باید این ارتباط را پس از ماه مبارک رمضان حفظ کنند و همیشه حضرت ولی عصر(عج) را در میان خود بدانیم، نه اینکه بپنداریم حضرت از جهان واقعی، غایب هستند.

روزه نزدیک‌ترین و موثرترین راه برای رسیدن به کمال و معنویت است

حجت‌الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: روزه نزدیک‌ترین و موثرترین راه برای رسیدن به کمال و معنویت است. ماه مبارک رمضان نهمین ماه از سال قمری و در واقع بالاترین، با فضیلت‌ترین و پربرکت‌ترین ماه است و در قرآن کریم تنها اسم ماه مبارک رمضان آمده است.

کارشناس و پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: در سوره مبارکه بقره از آیه ۱۸۳ به بعد در مورد روزه و وجود آن صحبت شده است. خداوند در آیه ۱۸۳ می‌فرمایند: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ: ای اهل ایمان، بر شما هم روزه واجب گردید چنانکه امم گذشته را فرض شده بود، و این دستور برای آن است که پاک و پرهیزکار شوید.»

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر ماه مبارک رمضان، پربرکت‌ترین ماه‌های سال است و در قرآن کریم نیز به این مسئله اشاره شده به دلیل نزول قرآن است. نکته دیکر این که از امام صادق (ع) روایت شده است که تمام کتب آسمانی اعم از تورات، انجیل، زبور، صحف و دیگر کتاب‌های آسمانی در ماه مبارک رمضان نازل شده‌اند و مهم‌ترین و پربرکت‌ترین کتاب یعنی قرآن کریم که نام دیگر آن فرقان است، راه‌های حق از باطل را به انسان‌ها نشان می‌دهد. روایت‌های بسیاری درباره فضیلت ماه مبارک رمضان در دست داریم که مهم‌ترین این روایات، خطبه شعبانیه است که از پیامبر اسلام (ص) نقل شده و دلیل این نامگذاری، بیان آن در پایان ماه شعبان است.

فضیلت ماه رمضان در کلام پیامبر اسلام

حجت‌الاسلام احمدی گفت: حضرت علی (ع) می‌فرمایند رسول خدا (ص) در نزدیکی‌های ماه مبارک رمضان ما را مورد خطاب قرار داده و فرمودند «‌ای مردم به سوی شما روی می‌آورد ماهی که با برکت، رحمت و مغفرت است، ماهی که در نزد خداوند بهترین ماه‌ها است، روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعات او بهترین ساعات است. در این ماه به مهمانی خدا دعوت شده‌اید و خداوند شما را از اهل کرامت قرار داده است.» برکات این ماه به اندازه‌ای است که پیامبر اسلام (ص) می‌فرماید «نفس‌های شما در این ماه تسبیح خدا، خواب شما عبادت و اعمال شما مقبول و مورد رضای خداوند است و همه دعا‌ها در این ماه مستجاب می‌شود.»

امام جماعت مسجد طوس با اشاره به توصیه‌های پیامبر درباره روزه‌داری و ماه مبارک رمضان، افزود: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند با قلب‌ها و نیات پاک از خدا بخواهید که در روزه‌داری و تلاوت قرآن موفق‌تان کند. در فرازی از این خطبه حضرت می‌فرماید آدم بدبخت کسی است که از ماه رمضان بگذرد و مورد بخشش خداوند قرار نگیرد. همچنین پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند: بر من صلوات زیاد بفرستید که در روز قیامت شخص صلوات دهنده میزان اعمالش سنگین است. در ماه رمضان یک آیه قرآن بخوانید گویی یک ختم قرآن انجام داده اید.

حجت‌الاسلام احمدی، کارشناس حوزوی افزود: نکته دیگری که در ماه مبارک رمضان وجود دارد این است که حضرت علی (ع) در هنگام خطبه رسول خدا (ص) بلند شدند و از ایشان پرسیدند بهترین اعمال در ماه مبارک رمضان چیست؟ حضرت پاسخ می‌دهند که دوری کردن از گناه. قرآن کریم نیز نتیجه روزه‌داری و ماه مبارک رمضان را در آیه ۱۸۳ سوره بقره، تقوای الهی معرفی می‌کند. "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ". بهترین توشه برای ذخیره و سربلندی در پیشگاه خداوند متعال تقوای الهی است. یعنی انسان در برابر خداوند به واجبات خویش عمل کند و از محرمات و گناه پرهیز کند. در ماه مبارک رمضان گناهان کمتر می‌شود و این یعنی روزه داران حرمت ماه مبارک رمضان را نگه داشته و حریم الهی را حفظ می‌کنند.

وی ابراز داشت: همچنان که پیامبر اکرم (ص) فرمود: از خداوند بخواهید که شما را به روزه‌داری و تلاوت قرآن موفق بدارد و همه ما موفق به رسیدن به این درجه شویم که مقدمه‌ای برای درک مفاهیم قرآنی است، به ویژه که سعادت بشر با دستورات این کتاب است و آشنایی با آن موجب عمل به دستورات و سعادت بشر خواهد شد.

تاکید پزشکان قدیم و جدید بر اثرات فیزکی روزه داری

امام جماعت سابق مسجد لرزاده خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان برکات مادی و معنوی دارد، به شکلی که حتی پزشکان قدیم و جدید بر این نکته اشاره دارند که روزه‌داری موجبات سلامت بدن است و در روایات آمده که روزه بگیرید تا بدنتان سالم باشد. امروزه نیز در طب قدیم و جدید ثابت شده که یکی از موارد مضر برای بدن پرخوری است؛ بنابراین در ماه مبارک رمضان که انسان یک وعده غذا را نمی‌خورد باعث می‌شود تا سالم‌تر باشد.

حجت‌الاسلام احمدی گفت: مهم ترین دستاوردهای قرآن برای انسان ها عبارتند از؛ نظم، انضباط، افزایش محبت به دیگران، افزای انفاق و اطعام، ایجاد آمادگی برای جهاد و مبارزه، رعایت حال همه افراد جامعه، اصلاح عادت های غلط در سبک زندگی، مقاومت در برابر گناه و ایجاد حصاری در برابر وسوه های شیطان، کاهش آمار تخلفات، تقویت اراده های فردی و جمعی، گسترش عدالت و مساوات در جامعه، اصلاح الگوی مصرف و غذاخوری، رفع کدورت ها، اهتمام همگان به تبلیغ آموزه های قرآن و عترت(ع)، اهتمام به شب زنده داری و تهجد، شرکت گسترده در مراسم عبادی، افزایش میزان حضور در مساجد، افزایش وحدت و همدلی میان افراد.

بهترین راهکار برای حفظ معنویت ایجاد شده در ماه رمضان

کارشناس و پژوهشگر حوزوی و فعال در حوزه دین و فرهنگ اظهار داشت: بهترین راهکار برای حفظ معنویت ایجاد شده در ماه رمضان در طول سال، حفظ هویت روزه داری است، یعنی شاید در غذاخوردن، محدودیت نداریم، ولی می توان با مراقبت گفتار و کردار، روزه دار حقیقی بود.

امام جماعت سابق مسجد لرزاده خاطرنشان کرد: هرچقدر تعهد دینی و تقوی الهی ایجاد شده در افراد در ماه مبارک رمضان، تقویت و نهادینه شود، آنگاه مردم در طول سال نیز به معنای واقعی کلمه «روزه دار» خواهند بود زیرا روزه داری صرفا به نخوردن و نیاشامیدن نیست، بلکه روزه دار واقعی، پرهیزگار است، از گناه دوری می کند، با وسوسه های ابلیس مقابله می کند و همچنین به دستورات دین، عمل می کند./۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: شبستان

ارسال نظرات