۱۰ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۵:۵۵
کد خبر: ۵۶۸۵۷
با حضور انديشمندان حوزوي و دانشگاهي؛

کرسي نظريه‌پردازي اصل هوهويت در قم برگزار شد

رسا، سرويس فرهنگي ـ کرسي نظريه‌پردازي اصل «هوهويت» با حضور انديشمندان و صاحبنظران حوزوي و دانشگاهي در سالن کنفرانس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي قم برگزار شد.
کرسي نظريه‌پردازي اصل هوهويت در قم برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حجت‌الاسلام دکتر احمد احمدي، عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس در نشست علمي نظريه پردازي اصل «هوهويت» با اشاره به مقدمات مورد نياز اين نظريه اظهار داشت: فيلسوفان بر اين امر معتقدند که بديهي‌ترين اصل يا قضيه‌اي که همه قضايا و اصول ديگر سرانجام در مسير فکر و استدلال به آن باز مي‌گردند و گذشتن از آن ديگر محال است، يکي از دو اصل «هوهويت» و يا «بطلان تناقض» است.

اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: در اين نظريه تقدم طبيعي اصل «هوهويت» ثابت شده و علت بداهت آن نيز امري ‌روانشناختي و يا فطري است و از اين رو دو رشته فلسفه و روانشناسي به هم مي‌رسند و يا از خاستگاه واحدي سرچشمه مي‌گيرند.

حجت الاسلام احمدي همچنين در تبيين نظريه خود گفت: اصل «هوهويت» چون ايجابي است بر اصل بطلان تناقض که سلبي است مقدم است، زيرا سلب، سلب ايجاب است و بايد ايجابي باشد، تا سلبي بر آن وارد شود.

وي خاطر نشان کرد: ذهن به منزله ظرفي است که قالب خاص و گنجايش معيني دارد، لذا ضرورتاً نمي‌تواند بيش از حد گنجايش خود مظروف بپذيرد. در مقام حکم به هوهويت هم اسناد مجهول که با تحليل از موضوع به دست آمده بر همان موضوع براي ذهن قهري طبيعي و ضروري است و به لحاظ ساختاري نمي‌تواند از آن خودداري کند.

عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس در پايان تصريح کرد: در واقع هوهويت همانند يک حادثه سهمگين و فشار شديد رواني است که به ذهن انسان اجازه انديشيدن و پرداختن به غير آن را نمي‌دهد، يعني در چنين مواردي به لحاظ روانشناسي، ساختار ذهن يا روان اين چنين است که ضرورتاً غير از اين نمي‌تواند انجام دهد.

در ادامه اين کرسي نظريه پردازي، حجج‌اسلام خسروپناه، معلمي و قائمي‌نيا به طرح پرسش‌هايي پيرامون اين نظريه و نقد و بررسي آن پرداختند.

ارسال نظرات