حوزه برای تحقق آرمان های انقلاب نیاز به حمایت مردمی دارد
حجت الاسلام علی خدیوی، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه توسعه آموزش در حوزه و دانشگاه یکی از مهمترین برکات انقلاب اسلامی ایران بوده است، اظهار داشت: اگر امروز شاهد خیل گسترده دانشجویان و طلاب در سراسر کشور هستیم، به واسطه فرصتی و زمینهای است که به واسطه انقلاب اسلامی به وجود آمد.
وی گسترش مدارس علمیه خواهران و برادران در سراسر کشور را یادآور شد و افزود: همین مسأله درخصوص دانشگاه ها نیز صادق است، چنانکه امروز در دورترین نقاط کشور نیز شاهد فعالیت یک واحد دانشگاهی هستیم، این امر نشان می دهد که انقلاب اسلامی بر ارتقای فهم و اندیشه آحاد جامعه اهمیت قائل بوده است.
حجت الاسلام خدیوی ادامه داد: قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی حوزه و دانشگاه در تقابل یکدیگر بوده و نگاه مثبت به یکدیگر نداشتند. و تبریز از جمله شهرهایی بود که تقابل حوزه و دانشگاه در آن جدی بود و عدهای مخالف و عدهای موافق مدارس جدید بودند.
وحدت حوزه و دانشگاه پس از پیروزی انقلاب تحقق یافته است
رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی حوزه و دانشگاه با مشکلات جدی کشور روبهرو بودند، اما بعد از پیروزی نهضت؛ اندیشههای هر دو قشر نزدیک هم شد و نیاز به یکدیگر روز به روز گسترش یافت تا جایی که وحدت حوزه و دانشگاه مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اندیشههای رهبر معظم انقلاب مهمترین ویژگی وحدت حوزه و دانشگاه در "هدف" تعریف شد که منجر به تشکیل یک تمدن اسلامی میشود اما متکی به شرق و غرب نبوده و معنویت، پیشرفت، حقوق انسانی و اسلامی در داخل آن گنجانده شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه تبریز ادامه داد: امروز در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی؛ حوزه و دانشگاه باید به کمک یکدیگر مسائل اجتماعی را برطرف کنند، باید دولت و جامعه اسلامی را ساخت و اگر هنوز این مسأله ایجاد نشده؛ به خاطر این است که هنوز وحدت حوزه و دانشگاه به خوبی تحقق نیافته است.
مسؤول نهاد رهبری دانشگاههای استان ادامه داد: طرح مسائل فردی و ترجمه علم غربی اشتباه دو قشر حوزه و دانشگاه است اینکه بخواهیم مترجم منابع و تمدن غربی باشیم اشتباه است. به طوریکه وقتی وارد دانشگاه میشویم، دین درحد یک مسئله است که در یک گروه پژوهشی، مطالعات دینی مطرح میشود در حالی که دین باید حاکم بر دانش و علم باشد و علم در چارچوب دین تولید شود نه اینکه علم حاکم بر دین باشد و دین نیز جزء مقولات علمی باشد.
وی افزود: یکی از ایرادهای وارد به نظام دانشگاهی و حوزوی این است که نسبت به مسائل اجتماعی غافل هستند، حتی در عرصه های محیط زیست، فرهنگی، رسانه و ارتباطات جامعه و بانکداری مشکلاتی هست که اگر حوزویان و دانشگاهیان به این مسائل ورود پیدا نکنند، قطعا نارضایتی های حاصل از عدم رفع این مشکلات دامن نظام اسلامی را خواهد گرفت.
حوزه برای تحقق آرمان های انقلاب نیاز به حمایت مردمی دارند
حجت الاسلام خدیوی با تأکید بر اینکه حوزه های علمیه در تحقق آرمان های انقلاب اسلامی نیاز به حمایت مردمی دارند، افزود: این حمایت مردمی است که امید رشد در حوزه را پیش از پیش افزایش می دهد. یعنی در گذشته خود مردم متولی حمایت از طلاب و حوزویان بودند.
وی با تأکید بر اینکه حوزه هیچ گاه دولتی نبوده و از بودجه دولتی استفاده نکرده و تحت مدیریت دولت نبوده است، گفت: امروز بیش از هر زمانی نیازمند نقشآفرینی حوزه و روحانیت در جهت تحقق مطالبات مردمی و احیای اصول و باورهای اصیل انقلاب اسلامی هستیم./935/د103/ب1