تأکید رییس دیوان عدالت بر تسریع در اصلاح ساختار کمیسیون ماده 100 شهرداری
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدکاظم بهرامی با اشاره به خسارتهای جبرانناپذیر انسانی، اتلاف منابع مالی و ضربات روحی و روانی به هموطنان سیلزده در استانهای درگیر سیل، بر اصلاح قانون ماده 100 تأکید کرد و گفت: بسیاری از این خسارات ناشی از ساختوسازهای بیرویه و تجاوز به حریم رودخانهها و مسیلها بوده که سالهای اخیر بارها بر اصلاح آن تأکید شده است.
در نامه رییس دیوان عدالت اداری به وزیر کشور چنین آمده است:
حوادث تلخ سیل اخیر که در طلیعه سال جدید در استانهای مختلف کشور رخ داد و خرابیهای فراوانی به وجود آورد و باعث گرفتاری جمع زیادی از هموطنان عزیزمان شد همه مردم کشور را متأثر ساخت. این حوادث علاوه بر خسارتهای جبرانناپذیر انسانی، اتلاف منابع مالی را نیز به دنبال داشت و بخش اعظمی از نیروهای مردمی، دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح را به خود مشغول ساخته است.
اگرچه به تعبیر مقام معظم رهبری وقوع سیل را نمیتوان مانع شد اما میتوان اقداماتی انجام داد تا خسارتها به حداقل برسد. بناها، ساختمانها و تأسیساتی که در بستر و حریم رودخانهها در استانهای سیلزده دچار آسیب شدند بخشی از موضوع ساختوسازهای بیرویهای است که طی سالهای گذشته موردبحث بوده و با درخواست دیوان عدالت اداری و بخشنامهها و پیگیریهای مجدانه وزارت کشور و شخص جنابعالی تا حدی کنترلشده است.
در ادامه نامه رییس دیوان عدالت اداری به وزیر کشور آمده است؛ حقیقتاً برخورد با این معضل و چارهاندیشی برای آن اقدامی جهادی و پی گیر میطلبد که خوشبختانه باهمت دستگاههای ذیربط در حال پی گیری است. طی سال گذشته کارگروهی مرکب از نمایندگان وزارت کشور، دیوان عدالت اداری، شورای عالی استانها و شهرداریهای کلانشهرها برای اصلاح ماده 100 قانون شهرداری و تبصرههای آن تشکیل شد و پیشنویسی را تهیهکردهاند. اگرچه ممکن است این پیشنویس کامل جامع و دربرگیرنده همه موضوعات و موارد مورد ابتلا نباشد امام اقدامی مثبت و گامی روبهجلو محسوب میگردد.
این پیشنویس باید تضمینکننده توقف کامل تخلفات ساختمانی در کشور و ضمانت اجرای عدم تخلف مأمورین و مسئولین ساختوساز در کشور ازجمله شهرداریها و مهندسین ناظر و سایر متصدیان باشد هیچ شهروندی نباید امید داشته باشد که با پرداخت جریمه از تخلف ساختمانی او چشمپوشی میشود و باید مطمئن باشد نتیجه تخلف ساختمانی تخریب بناست. دیوان عدالت اداری با استفاده از تجارب قضات محترم نقاط ضعف و قوت پیشنویس مذکور را برای اصلاح نهایی به وزارت کشور منعکس خواهد کرد.
رییس دیوان عدالت اداری در فراز پایانی نامه خود به وزیر کشور مطرح کرده است؛ انتظار میرود با توجه به اینکه امروز همه دستگاههای ذیربط ازجمله وزارت کشور، شهرداریها، شورای عالی استانها و کمیسیون شورای های مجلس به ناکارآمدی و تخلفزا بودن تبصرههای ماده 100 قانون شهرداریها و لزوم اصلاحات اساسی در آن اعتقاد پیداکردهاند و در این راه همت گماردهاند، خواهشمند است دستور فرمایید از همین روزهای آغازین سال جدید فرصت را غنیمت شمرده و جلسات کارگروه مذکور فعالشده و پس از کامل نمودن پیشنویس، آن را در مسیر تصویب مجلس شورای اسلامی قرار دهند.
خوشبختانه کمیسیون شوراهای مجلس نیز آمادگی کامل دارد تا با قید فوریت این پیشنویس را بهصورت طرح در مجلس مطرح نماید. ان شاء الله با تصویب آن در آینده شاهد سامان یافتن موضوع ساختوسازها در کشور باشیم و شهرداریها و شهروندان همگی در مسیر قانون مداری حرکت نموده از اتلاف سرمایههای ملی جلوگیری و سالانه از ورود حدود 14000 پرونده به دیوان عدالت اداری پیشگیری شود.